Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Δημ. Μάρκου σε χαμηλούς και εύστοχους αντιπολιτευτικούς τόνους.

Ο  κ.Δημήτρης Μάρκου είναι  ίσως η μοναδική όαση σοβαρού και υπεύθυνου πολιτικού λόγου, στο αντιπολιτευτικό κομμάτι του νέου Καλλικρατικού Δήμου μας.

Στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που διανύουμε είναι ο άνθρωπος που ζητά δρόμους  ενότητας για την ομαλή επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Σε μια φιλική συζήτηση που είχαμε μαζί του μας είπε:

«Είμαι φανατικός υποστηρικτής της δημοκρατίας γιατί το πολίτευμα αυτό έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό του την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο. Θεμέλιό της είναι η λαϊκή κυριαρχία, η ισονομία και τα ίσα δικαιώματα με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις. Βασική αρχή της δημοκρατίας είναι το δικαίωμα της συμμετοχής όλων στα κοινά και γενικότερα σε κάθε συμμετοχική διαδικασία. 
Υπάρχουν δύο παρατάξεις, της αντιπολίτευσης που συγκεντρώνουν το 60% του λαού της πόλης μας με νωπή λαϊκή εντολή, οι  οποίες έμπρακτα και με επιχειρήματα στηρίζουν τις αποφάσεις τους και παρόλα αυτά αγνοούνται προκλητικά.»
Ο δρόμος δεν είναι όσο ξεκάθαρος όσο  απαιτούν οι περιστάσεις..

Ο  κ.Δημήτρης Μάρκου εναποθέτει  μεγαλύτερο βάρος να πείσει για την αξιοπιστία των λύσεων που προσφέρει, των προτάσεων που θέτει και των επιλογών  που προτάσσει.

«Παραμένω ενεργός πολίτης και στρατιώτης που μάχεται και θα συνεχίσει να μάχεται ουσιαστικά για τα συμφέροντα της πόλης μας, παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες. θα είμαι αυστηρός κριτής σε κάθε αδιαφανή διαδικασία. Μοναδική μου επιδίωξη είναι να υπερασπιστώ το κοινό συμφέρον και οποιαδήποτε ενέργεια το προάγει. Δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής σε έναν αγώνα που έχει σαν στόχο να υπερασπιστεί την ποιότητα ζωής στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και κατοικώ γιατί κανείς δεν έχει ούτε ισχυρότερους δεσμούς, ούτε περισσότερα δικαιώματα σε αυτήν την πόλη»

Η αμεσότητα της δημοκρατίας μπορεί να διασφαλιστεί στην πράξη με την απόδοση πραγματικού περιεχομένου στη δημόσια διαβούλευση.

«Οι κινητοποιήσεις προϋποθέτουν πάντα κοινό στόχο, μεγάλη θέληση, πείσμα, διάθεση για αγώνα και ευρεία συμμετοχή αγκαλιάζοντας όλους όσους έχουν διάθεση να προσφέρουν. Αγνοώ την ύπαρξη όλων όσων εκμεταλλεύονται τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η πόλη μας και λειτουργούν σύμφωνα με υποδείξεις προκειμένου να αναρριχηθούν πολιτικά.»

Σαφώς ο αγώνας είναι δύσκολος και απαιτεί μεγάλες αντοχές παρ’ όλα αυτά  χαιρόμαστε  ιδιαίτερα που οι θέσεις του είναι, η εποικοδομητική κριτική αντιπαράθεση με ουσιαστικές προτάσεις, που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.

Με προσθετική και όχι αφαιρετική διαδικασία συμμετοχής, με τεκμηριωμένες απόψεις, προτάσεις και παρεμβάσεις.