Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δημ.Μάρκου: Έντονος προβληματισμός για την δεύτερη διόρθωση του προϋπολογισμού.

 dmarkou.blogspot.com
 
Είμαστε ίσως ο μόνος Δήμος τα τελευταία 10 χρόνια που δεν μπορεί να συντάξει έναν σωστό και αληθοφανή προϋπολογισμό με πραγματικά και υλοποιήσιμα νούμερα, γιατί όπως είναι γνωστό ήδη ο προϋπολογισμός του Δήμου μας επέστρεψε από την περιφέρεια για δεύτερη Διόρθωση.

Στο Χθεσινό συμβούλιο ο κ. Δημήτρης Μάρκου , επικεφαλής  της παράταξης «Νέα Εποχή-Δύναμη Αλλαγής», δείχνει έντονα προβληματισμένος για τα προβλεπόμενα έσοδα του Δήμου μας και για τις εισπράξεις που έχουν πραγματοποιηθεί , μια και ήδη έχουμε διανύσει τον μισό χρόνο.

«Όσον αφορά τα ενοίκια σας δικαιολογώ απόλυτα, το γνωρίζω το θέμα, και από την θητεία μου στην Νομαρχία, ήταν μια δαπάνη, την οποία δεν γνωρίζατε εκ των προτέρων. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το κομμάτι των εργοδοτικών εισφορών, που αγγίζουν το ποσό των 650,000 ευρώ. Αυτές για ποιο λόγο δεν τις έχετε συμπεριλάβει;

Αναφορικά με τα έσοδα και το ποσό των 2,300,000 ευρώ,να σας θυμίσω ότι είμαστε ήδη στο τέλος εξαμήνου, με τον Ιούνιο να τελειώνει.
Φυσικά δέχομαι ότι ο προϋπολογισμός άργησε να ψηφιστεί, αλλά παρ όλα αυτά όμωςθα ήθελα να γνωρίζω τι ποσό έχει εισπραχθεί έως σήμερα. Έχουμε εισπράξει το  30%, το20% τουλάχιστον  αυτών των εσόδων  για να μπορούμε να μιλάμε για ένα νούμερο υλοποιήσιμο και όχι πλασματικό;;;;
Ένα είναι σίγουρο, οι δαπάνες θα πραγματοποιηθούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ενώ τα έσοδα από τα αυθαίρετα δεν θα εισπραχθούν και θα δημιουργηθεί αύξηση του ελλείμματος»