Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ψηφίστηκε με 155 «ναι» το Μεσοπρόθεσμο

Πέρασε το Μεσοπρόθεσμο με 155 ψήφους από τη Βουλή, σε μια διαδικασία που ανέδειξε τρεις εμφανείς και τρεις αφανείς πρωταγωνιστές.

Αναλυτικά, στους εμφανείς πρωταγωνιστές συγκαταλέγονται ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής -τον οποίο ο πρωθυπουργός διέγραψε- , για τον οποίο λίγοι περίμεναν ότι θα επέμενε στην στάση του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος την τελευταία στιγμή διαφοροποιήθηκε και υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο και η κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, που και αυτή, κόντρα στην κομματική γραμμή της ΝΔ, ψήφισε «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο.

Οι τρεις αφανείς πρωταγωνιστές της ψηφοφορίας είναι ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο έμπειρος σε ψηφοφορίες κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Και αυτό, γιατί τις τελευταίες ώρες πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επαφές με «επίφοβους» βουλευτές και κατάφεραν να περιορίσουν τις διαρροές από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

Για την ιστορία, ψήφισαν 298 βουλευτές (απόντες ήταν ο κ. Γιώργος Λιάνης και ο κ. Κώστας Καραγκούνης) και μετρήθηκαν 155 «ΝΑΙ», 5 «ΠΑΡΩΝ» (η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι τέσσερις βουλευτές της ΔΗΣΥ) και 138 «ΟΧΙ» (ΝΔ πλην Παπαδημητρίου, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ)