Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Σκόπελος Σε σμαραγδένιο φόντο

Βρίσκεται στον μυχό όρμου, σε κατάφυτη περιοχή από πεύκα, κυπαρίσσια και πλατάνια. Θεωρείται ιδανικό σημείο για όσους έχουν βάρκες και τα επιβατηγά πλοία αράζουν εδώ όταν το λιμάνι της Σκοπέλου έχει καιρό. Η παραλία έχει ψιλό βοτσαλάκι και σκιά κάτω από τη μουριά, ενώ στη ψαροταβέρνα «Κοράλλι» εκτός από καφέ θα βρείτε και φρέσκο ψάρι. Απέχει 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.
Καστάνι
Κάποιοι την προτιμούν επειδή εδώ έγιναν γυρίσματα για το «Mamma Mia». 
 Αν όμως θέλετε μικρή παραλία με πεύκα μέχρι τη θάλασσα, ψιλό βοτσαλάκι, άμμο και καθόλου οργάνωση, τότε κάνατε καλή επιλογή, αλλά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νερό. Το αυτοκίνητό σας αφήστε το στον κεντρικό δρόμο και περπατήστε τον μικρό χωματόδρομο μέχρι την παραλία. Το Καστάνι βρίσκεται αμέσως μετά τη Μηλιά.
Μηλιά
Θεωρείται από πολλούς η ομορφότερη παραλία του νησιού και μια από τις ομορφότερες του Αιγαίου. Εχει ψιλό βότσαλο, υπέροχα νερά με χαρακτηριστικά βράχια. Εδώ λειτουργεί και καντίνα. Είναι διάσημη για τα ηλιοβασιλέματα που συνδυάζονται με το απέναντι κατάφυτο νησάκι Δασιά, με το βλέμμα σας να χορταίνει γαλάζια νερά και πράσινα βουνά - τα δένδρα σχεδόν φθάνουν στο νερό. Απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.
Πάνορμος
Από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού, απέχει περίπου 12,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Απλώνεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, είναι οργανωμένη, με λευκό βοτσαλάκι και διάφανα νερά που βαθαίνουν απότομα. Υπάρχουν ταβέρνες και μικρός χώρος στάθμευσης, ενώ από εδώ μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του νησιού.
Στάφυλος
Μαζί με το Βελανιό είναι οι πιο κοντινές παραλίες στη Χώρα, καθώς απέχει από αυτήν 5 χιλιόμετρα. Είναι οργανωμένη και με δυνατότητα θαλάσσιων σπορ, ενώ το ψιλό βοτσαλάκι και τα πεντακάθαρα νερά παίρνουν γαλαζοπράσινες αποχρώσεις από τα πεύκα που φθάνουν μέχρι την παραλία. Κοντά της υπάρχουν ταβέρνες όπου θα βρείτε εκτός από κρεατικά και φρέσκο ψάρι. Υπάρχει πάρκινγκ, αλλά ίσως χρειαστεί να παρκάρετε λίγο πιο μακριά.