Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Γεώργιος Βλάχος-Επικείμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις Δ.Ο.Υ

Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος, με κατάθεση σχετικής ερώτησης, έφερε στη Βουλή το θέμα των επικείμενων καταργήσεων – συγχωνεύσεων Δ.Ο.Υ που φέρεται να μελετά το Υπουργείο Οικονομικών στην Ελληνική Επικράτεια.
Ο κ. Βλάχος στην ερώτησή του επισημαίνει πως η συγκεκριμένη ενέργεια, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, θα οδηγήσει χιλιάδες πολίτες σε μεγάλη καθημερινή ταλαιπωρία στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο καθώς οι φερόμενες προς κατάργηση -συγχώνευση Δ.Ο.Υ (κατάργηση των Δ.Ο.Υ Λαυρίου και Κορωπίου, οι οποίες θα συγχωνευτούν με την Δ.Ο.Υ Παλλήνης, κατάργηση της ΔΟΥ Μεγάρων και η συγχώνευσή της με τη ΔΟΥ Ελευσίνας, η Δ.Ο.Υ Αγίου Στεφάνου φέρεται να καταργείται και να


συγχωνεύεται με τις Δ.Ο.Υ Αμαρουσίου και Κηφισιάς με έδρα την Κηφισιά, κατάργηση των Δ.Ο.Υ Αχαρνών και η Δ.Ο.Υ Άνω Λιοσίων και συγχώνευσή τους με τις αντίστοιχες των Αγίων Αναργύρων και Πετρούπολης, με έδρα τους Αγίους 


Αναργύρους) λειτουργούν σε περιοχές με πληθυσμιακή έκρηξη λόγω της μόνιμης εγκατάστασης πολιτών στις περιοχές αυτές, αλλά και λόγω της βιομηχανικής δραστηριότητας, καταστάσεις δηλαδή που απαιτούν, την παρουσία του κράτους για τις οικονομικές τους συναλλαγές.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Βλάχος ζητά να ενημερωθεί, αν είναι πράγματι στις σκέψεις της Κυβέρνησης και των αρμοδίων Υπουργείων, οι παραπάνω καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ στην Περιφέρεια Αττικής καθώς επίσης εάν έχει αναλογιστεί η Κυβέρνηση το κόστος και την ταλαιπωρία που θα υποβληθούν οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής αφού σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για τις συναλλαγές τους.