Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανοίγει το Smart Park στα Σπάτα

Το υβριδικό πάρκο κατασκευάζεται στην περιοχή «Γυαλού» των Σπάτων σε επιφάνεια 91.000 τ.μ.
Το πρώτο υβριδικό εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα ανοίγει τις πύλες του τον Οκτώβριο. Πρόκειται για το Smart Park στην περιοχή "Γυαλού" των Σπάτων, το οποίο κατασκευάζεται δίπλα ακριβώς στο εκπτωτικό χωριό της McArthur Glen.
Μία επένδυση συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ αναπτύσσεται σε επιφάνεια 91.000 τ.μ., εκ των οποίων τα 50.000 τ.μ. θα είναι οι χώροι των μεγάλων καταστημάτων. Θα συνδυάζει ψώνια και αναψυχή.


Η εταιρεία REDS αναπτύσσει το σύγχρονο εμπορικό πάρκο, το οποίο χαρακτηρίζεται υβριδικό επειδή αυτό θα διαθέτει τόσο μεγάλης έκτασης καταστήματα όσο και μικρά άλση και χώρους για περιπάτους. Η θυγατρική της REDS, με την επωνυμία "ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.", ανακοίνωσε χθες ότι έχει συνάψει σε ποσοστό περίπου 70% μακροχρόνια εγγυημένα οριστικά συμβόλαια μίσθωσης, έναντι εξασφαλίσεων, με εταιρείες-ηγέτες στον κλάδο τους και βρίσκεται σε διαδικασία προ υπογραφής και διαπραγματεύσεων με αντίστοιχες επιχειρήσεις καλλυντικών, ένδυσης και υπόδησης που θα ολοκληρώσουν το προσφερόμενο μείγμα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου και αναψυχής στο εμπορικό πάρκο.
Το εμπορικό κέντρο, επιφάνειας περίπου 50.000 τ.μ., αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο και θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα του χώρου του λιανεμπορίου όπως Κωτσόβολος, Jumbo, Carrefour, Hondos Center, Village Roadshow, Praktiker και Inter-sport.
Aποψη του εμπορικού κέντρου που θα ανοίξει τον Οκτώβριο
Το Smart Park αποτελεί το πρώτο υβριδικό εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα, στους χώρους του οποίου θα συγκεντρώνονται οι ισχυρότερες υπεραγορές και μερικές από τις σημαντικότερες επωνυμίες λιανικού εμπορίου.
Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται μια υπεραγορά τροφίμων, μια υπεραγορά παιχνιδιών, μεγάλα καταστήματα ηλεκτρικών, "Do It Yourself", ένδυσης, κινηματόγραφοι καθώς και χώροι εστίασης.
Η διαφορά του από ένα τυπικό εμπορικό πάρκο που έως τώρα γνωρίζαμε έγκειται στην υψηλή αρχιτεκτονική αισθητική του και στους άπλετους ελεύθερους χώρους περιπάτου και λοιπών υπαίθριων δραστηριοτήτων, που σε συνδυασμό με τα καταστήματα εστίασης και τους κινηματογράφους καθιστούν το Smart Park μοναδικό στο είδος του.Το πάρκο αναπτύσσεται στην περιοχή των Σπάτων, στο τέλος του κλάδου της Αττικής Οδού προς τη Ραφήνα, σε άμεση επαφή με το McΑrthurGlen Designer Outlet Athens και δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και ουσιαστικά το ένα εμπορικό θα συμπληρώνει το άλλο.

Κοντά στην Αθήνα
Το Smart Park απέχει 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Ο πληθυσμός εντός ζώνης επιρροής 30 λεπτών ανέρχεται σε 1,2 εκατ., ενώ ο πληθυσμός εντός ζώνης επιρροής 60 λεπτών ανέρχεται σε 3,8 εκατ. Η πρώτη φάση του Smart Park, συνολικής επιφάνειας περίπου 35.000 τ.μ., θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο, ενώ η δεύτερη φάση, επιφάνειας περίπου 15.000 τ.μ., στην οποία περιλαμβάνονται οι κινηματογράφοι και το κατάστημα DIY, θα λειτουργήσει περίπου ένα έτος μετά το άνοιγμα της πρώτης φάσης, δηλαδή μέσα στο 2012.
Διαθέτει 2.150 θέσεις στάθμευσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι η REDS έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Henderson Global Investors Limited για την πώληση της πρώτης φάσης του Εμπορικού Πάρκοu (~35.000 τ.μ.).