Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Olympic Air: Ευρωπαϊκό βραβείο αξιοπιστίας

Βραβείο αξιοπιστίας για την περιοχή της Ευρώπης έλαβε η Olympic Air από την Bombardier, κατασκευάστρια εταιρία του αεροσκάφους Q400, η οποία επιβραβεύει κάθε χρόνο τις αεροπορικές εταιρίες που επιδεικνύουν υψηλή απόδοση και αξιοπιστία στην χρήση του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους.

Εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία έχει να επιδείξει η Olympic Air, κλείνοντας τους πρώτους είκοσι μήνες από την επίσημη έναρξη λειτουργίας της (1η Οκτωβρίου 2009). Στόλος και προσωπικό συνδυάζονται επιτυγχάνοντας υψηλές επιδόσεις στην ακρίβεια αναχώρησης και άφιξης των πτήσεων, την αξιοπιστία των δρομολογίων καθώς και την εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των επιβατών.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», η Olympic Air πραγματοποιεί καθημερινά πάνω από 170 πτήσεις, κατά μέσο όρο, με εξαιρετική αξιοπιστία δρομολογίων (Punctuality Reports) και ακρίβεια αναχωρήσεων/αφίξεων (On Time Performance).

Μάλιστα η άνοδος στους σχετικούς δείκτες συνδυάζεται με κορυφαία επίπεδα ικανοποίησης των επιβατών της: στα ερωτηματολόγια επιβατών οι θετικές εντυπώσεις ξεπερνούν το 99%.

Ειδικότερα, ο δείκτης ακρίβειας αναχωρήσεων/αφίξεων κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 95% (σε σύνολο περίπου 5000 πτήσεων σε μηνιαία βάση). Πρόκειται για ένα ποσοστό που αναδεικνύει την υπεροχή της Olympic Air σε σύγκριση με το μέσο όρο όλων των άλλων αεροπορικών εταιριών που επιχειρούν από Αθήνα, γεγονός που μεταφράζεται σε απόλυτη συνέπεια ως προς την εξυπηρέτηση του επιβάτη.