Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ.ΚΑΣΙΜΗ


Εκνευρίστηκε ο Αντιδήμαρχος Χρ. Μάρκου όταν ο  Κασίμης δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα καταγγείλει στην δικαιοσύνη την εγκληματική απόφαση της διοικούσας παράταξης και  την άνευ όρων παράδοση-δώρο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ.
Δώρο, γιατί  έτσι θα αυξηθεί η χρηματιστηριακή  της αξία και θα μπορέσει ταυτόχρονα να καταθέσει φάκελο για χρηματοδότηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο Πλατύ Χωράφι.
Και βέβαια μιλάμε για μία ΕΥΔΑΠ η οποία φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των υπό ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών.
 Δύο γενναίες προσφορές του Δήμου μας στους «Διεθνείς Τοκογλύφους» επενδυτές.
Είπε λοιπόν ο κος Αντιδήμαρχος ότι εισάγω νέα ήθη στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Γιατί κύριε Αντιδήμαρχε;
Φοβάστε την δικαιοσύνη;
Εάν αυτό που αποφασίστηκε δεν συνιστά «απιστία», εάν πιστεύετε ότι αυτή  η παράδοση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου δεν έχει τίποτα μεμπτό, τότε δεν έχετε κανένα λόγο να αντιδράτε.
Ας κάνει η Δικαιοσύνη την δουλειά της και ας αποφανθεί.
Δεν απαντήσατε όμως ούτε εσείς κύριε Δήμαρχε, για τα «ήθη» που έφερε ο κύριος Χ. Μάρκου στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μας εισηγήθηκε, σε προ ημερήσιας διάταξης θέμα, προφορικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, την συνεργασία με ένα δικηγορικό γραφείο έναντι τιμήματος  7% επί των 500 εκατομμυρίων, που δικαιούται ο δήμος μας από την αξιοποίηση του Ελληνικού, τίμημα δηλαδή 35 εκατομμυρίων ευρώ.
Μία εβδομάδα μετά (αφού διαμαρτυρήθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση), εισηγήθηκε για το ίδιο δικηγορικό γραφείο 2,5%. Δηλαδή 22,5 εκατομμύρια διαφορά. Θα κάνει χειρότερη δουλειά το γραφείο με τέτοια διαφορά;   
Ανάλογο ήθος και  στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν η κα Ζήση εισηγήθηκε 19.000 ευρώ, για ενοικίαση υλικών – εργαλείων, για τους ναυαγοσώστες και μετά την παρέμβαση του Δ. Μάρκου  ότι με 7.000 τον αγοράζουμε τον εξοπλισμό, άλλαξε γνώμη και εισηγήθηκε 5.000.
14.000 ευρώ διαφορά, γιατί;
Ενώ εσείς μιλάτε για «νέα ήθη» όταν η Δικαιοσύνη απλά καλείται να κάνει την δουλειά της, για εμένα «ήθος» είναι να βάζω πάνω από ΌΛΑ το συμφέρον και το μέλλον του τόπου.


Γ. ΚΑΣΙΜΗΣ
Πηγή spata artemida  blogspot