Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

SPECIAL OLYMPICS 2011

Τελετές Έναρξης και Λήξης:

Φώτα, Κάμερες, πάμε..!!! Oι προετοιμασίες για τις τελετές έναρξης και λήξης των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 έχουν αρχίσει και όλοι μιλούν για εκδηλώσεις που θα μας κάνουν για μια ακόμη φορά εθνικά υπερήφανους, που φιλοξενούμε αυτούς τους ξεχωριστούς αγώνες, για τα άτομα με διανοητική αναπηρία. Οι 7.500 αθλητές από 185 χώρες που θα παρελάσουν στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 25 Ιουνίου και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 4 Ιουλίου, θα φωνάξουν σε όλο τον κόσμο:

«Θέλω να νικήσω! Εάν όμως δεν τα καταφέρω βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος!».



Φωκάς Ευαγγελινός αναδείχτηκε νικητής του ανοιχτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και η καλλιτεχνική του ομάδα ανέλαβε το δημιουργικό της κεντρικής ιδέας των τελετών Έναρξης και Λήξης των Αγώνων.

Η ομάδα του Φωκά Ευαγγελινού απαρτίζεται από καλλιτέχνες διεθνούς κύρους και με εκτενέστατη καλλιτεχνική εμπειρία στην διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων όπως τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή, τον σκηνογράφο Ηλία Λεδάκη, την ενδυματολόγο Έλλη Παπαγεωργακοπούλου και τον κειμενογράφο Θεόδωρο Γρηγοριάδη. Επίσης σύμβουλοι οργάνωσης παραγωγής των Τελετών είναι ο Simon Graveling και ο Andrew Walsh των οποίων η εμπειρία στη δημιουργία μεγάλων διεθνών διοργανώσεων περιλαμβάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004