Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η "ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ" ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Το στίγμα που έδωσε ο νέος υπουργός οικονομικών

Η στροφή στην πραγματική οικονομία ήταν το στίγμα που έδωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις παρέλαβε το τιμόνι της οικονομίες από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Από το στρατηγείο της Πλατείας Συντάγματος απέστειλε πρόσκληση συνεργασίας τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στις δυνάμεις της κοινωνίας.
«Είμαστε ανοικτοί σε διάλογο, σε νέες ιδέες, για να πετύχουμε συστράτευση» δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμπληρώνοντας ότι οι προτάσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να μην αποκλίνουν από το στόχο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε προβληματισμένος για την κατάσταση που παραλαμβάνει. «Δεν αποδέχτηκα την θέση χωρίς δισταγμό. Φεύγω από την Άμυνα και πάω …στον πόλεμο, στον πραγματικό πόλεμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και σ’ αυτό δεν διαφωνεί κανείς.
Διαφοροποιήσεις υπάρχουν μόνο στο μίγμα της πολιτικής για τη μείωση του ελλείμματος», ανέφερε ο νέος υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά ο απελθών υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος για αυτό που αφήνει πίσω, έστω και εάν, χωρίς αμφιβολία, έγιναν λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις. Δήλωσε ότι διαχειρίστηκε τη χειρότερη οικονομική κρίση στη χώρα.

Βρεθήκαμε, ανέφερε, στο χείλος της καταστροφής, ωστόσο, καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια τη χώρα και την οικονομία και βάλαμε μπροστά μεγάλες αλλαγές. Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπεριέλαβε στις αλλαγές, τον νέο τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού, τη φορολογική μεταρρύθμιση, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.