Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟY

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Μετά από ερώτηση που κατέθεσε προ ενός μηνός ο Βουλευτής Αττικής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Νίκος Καντερές προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη και

Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα τον κίνδυνο κατάρρευσης της γέφυρας της οδού Αρίωνος στο ρέμα Βαλανάρι, τα έργα αποκατάστασης έχουν πλέον ξεκινήσει.

Ο κύριος Καντερές σε δήλωση του, επισήμανε ότι: « Πριν από λίγες εβδομάδες πληροφορήθηκα, ότι μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, είχε διαπιστωθεί σοβαρό πρόβλημα στατικότητας της γέφυρας στο ρέμα Βαλανάρι (παράρεμα του ρέματος Ραφήνας), με ορατό τον κίνδυνο κατάρρευση της από διέλευση οχημάτων. Η Δημοτική Αρχή είχε αποφασίσει την πλήρη διακοπή κυκλοφορίας, δημιουργώντας ταλαιπωρία στους πολίτες. Λαμβάνοντας επίσης υπόψη, ότι η χώρα έχει πλέον εισέλθει στην αντιπυρική περίοδο, είχα θέσει το θέμα στα αρμόδια Υπουργεία, τονίζοντας ότι έπρεπε σε περίπτωση κάποιας πυρκαγιάς ή κάποιου ατυχήματος να διασφαλιστεί η δυνατότητα διέλευσης οχημάτων βαρέως τύπου όπως π.χ. πυροσβεστικά οχήματα ή ασθενοφόρα. Με ερώτηση μου στη Βουλή, είχα καλέσει τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στην άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της εν λόγω γέφυρας. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα, ότι τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας της οδού Αρίωνος ξεκίνησαν και ελπίζω να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα.»