Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Στην Πόλη των Αγγέλων όλα μπορούν να συμβούν


Στην Πόλη των Αγγέλων όλα μπορούν να συμβούν

Προστατευμένο από βουνά στον Βορρά και με τη θάλασσα να χαϊδεύει τις δυτικές ακτές του, το Λος Αντζελες ξεδιπλώνεται σε ένα πλέγμα από ανεξάρτητες γειτονιές, η καθεμιά με τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα.
Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο, ξεχυθείτε στις αχανείς λεωφόρους και εξερευνήστε σύγχρονους ναούς της τέχνης, όπως τα Μουσεία Γκετί και LACMA. Αφιερώστε μία ημέρα για το απαραίτητο καταναλωτικό προσκύνημα στο πολυσύχναστο Μπέβερλι Χιλς, περιδιαβάστε το Χόλιγουντ, με τα «αποτυπώματα» δεκάδων διασήμων σε κάθε γωνιά, κάντε μια στάση μπροστά από το θρυλικό Κινέζικο Θέατρο και παρακολουθήστε μια παράσταση στο φουτουριστικό Walt Disney Concert Hall του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, με την εκκεντρική, καμπυλωτή, μεταλλική πρόσοψη.

Κλείστε την περιήγηση λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα, αγναντεύοντας την απεραντοσύνη του Ειρηνικού Ωκεανού στις παραθαλάσσιες περιοχές Σάντα Μόνικα και Βένις Μπιτς, που φημίζονται παγκοσμίως για τα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς, τις πολυτελείς βίλες και τον ηλιόλουστο ουρανό τους 328 ημέρες τον χρόνο, και σίγουρα θα νιώσετε σαν πρωταγωνιστές σε κινηματογραφική υπερπαραγωγή.
Τι να δείτε
Ενα μοντέρνο αρχιτεκτονικό αριστούργημα του Ρίτσαρντ Μάγερ στους λόφους της Σάντα Μόνικα στεγάζει τη μνημειακή συλλογή τέχνης του Μουσείου Ζαν Πολ Γκετί (www.getty.edu, 1200 Getty Center Drive, τηλ. 001 310 440 7300). Γυάλινοι τοίχοι αιχμαλωτίζουν το φυσικό φως που διαχέεται στον χώρο όπου φιλοξενούνται έργα των Ρούμπενς, Βαν Γκογκ, Σεζάν (κλειστά τη Δευτέρα). Στη βίλα Γκετί στο Μαλιμπού, επισκεφθείτε τα ελληνικά και ρωμαϊκά αρχαιολογικά εκθέματα της ομώνυμης συλλογής.
Στη Σάντα Μόνικα ο πεζόδρομος Third Street Promenade με τα εμπορικά καταστήματα μεταμορφώνεται κάθε Τετάρτη σε αγορά με εκλεκτά καλιφορνέζικα προϊόντα. Στον παραθαλάσσιο πεζόδρομο ψηλόλιγνα φοινικόδεντρα περιβάλλουν το πάρκο Palisades, που προσφέρεται για ποδηλατάδες και περιπάτους, με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Αν βρεθείτε στην προβλήτα, γευματίστε στο Lobster με φρέσκα θαλασσινά συνοδεία ντόπιου Chardonnay, αγναντεύοντας την ακτή όπου γυρίστηκε η τηλεοπτική σειρά «Μπέιγουοτς» (www.thelobster.com, τηλ. 001 310 458 9294 1602).
Ανηφορίστε το Ροντέο Ντράιβ, έναν από τους ακριβότερους και κομψότερους εμπορικούς δρόμους στον κόσμο, με τις επώνυμες μπουτίκ σε παράταξη. Στο Χρυσό Τρίγωνο χτυπά η καρδιά του χλιδάτου Μπέβερλι Χιλς, που φιλοξενεί πολυτελέστατα εστιατόρια, μπουτίκ και γκαλερί.
Στα Γιουνιβέρσαλ Στούντιο (www.universalstudioshollywood.com) ανακαλύψτε τα κινηματογραφικά πλατό όπου γυρίστηκαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της μεγάλης οθόνης. Απολαύστε τον «Κινγκ Κονγκ» σε 3D, τολμήστε μια επίσκεψη στο «Τζουράσικ Παρκ» και ανεβείτε στο τρενάκι «Η εκδίκηση της μούμιας». Κινηματογράφοι, καταστήματα και εστιατόρια θα σας κρατήσουν συντροφιά όλη την ημέρα.


Πού να μείνετε
To Beverly Wilshire (www.fourseasons.com/beverlywilshire/, 9500 Wilshire Boulevard, τηλ. 001 310 275 5200) έγινε παγκοσμίως γνωστό με την ταινία «Pretty Woman», όπου η Τζούλια Ρόμπερτς ενσαρκώνει μια μοντέρνα Σταχτοπούτα «χαμένη» στη σουίτα του και στην αγκαλιά του Ρίτσαρντ Γκιρ. Δυο βήματα από το Ροντέο Ντράιβ, το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο σας υποδέχεται στα πολυτελή δωμάτιά του, το spa και το πολυσυζητημένο ντιζαϊνάτο εστιατόριο Cut του Βόλφγκανγκ Πακ.
Ενα αληθινό κάστρο στο Χόλιγουντ, το Chateau Marmont (www.chateaumarmont.com, 8221 Sunset Boulevard, τηλ. 001 323 656 1010), εμπνευσμένο από τα αντίστοιχα του Λίγηρα και χτισμένο μέσα σε μια καταπράσινη όαση, προσφέρει «εκλεκτές» υπηρεσίες, όπως προσωπικό γυμναστή και αυτοκίνητο με σοφέρ. Στα μοναδικά διακοσμημένα δωμάτιά του και στον κήπο με το περιστύλιο θα πάρετε μια γεύση από τη ζωή των σταρ.


Πού να φάτε
Στο Ivy (113 N. Robertson Boulevard, West Hollywood, τηλ. 001 310 274 8303), γνωστό στέκι διασήμων. Μην εκπλαγείτε αν δειπνήσετε σε διπλανά τραπέζια με τη Μαντόνα. Απολαύστε αυθεντικό αμερικανικό μπέργκερ στην αυλή και χαζέψτε τους «rich and famous» να κάνουν τη βόλτα τους.
Το Λος Αντζελες φημίζεται για την κορυφαία ιαπωνική κουζίνα του. Ο γνωστός σεφ Νόμπου Ματσουχίσα άνοιξε το πρώτο εστιατόριο της αλυσίδας του, Matsuhisa (www.nobumatsuhisa.com, 129 North La Cienaga Boulevard, τηλ. 001 310 659 9639). Για να γευτείτε τις πεντανόστιμες γαστρονομικές δημιουργίες του, κάντε κράτηση νωρίς. Για ατμόσφαιρα επισημότητας σε ένα εμπνευσμένο ασιατικό περιβάλλον με τροπικούς κήπους και βουδιστικά αγάλματα, επιλέξτε το γειτονικό Koi (www.koirestaurant.com, 730 North La Cienega Boulevard, τηλ. 001 310 659 9449).

- Στη γειτονική Βένις, τα κανάλια με τις γεφυρούλες και τις πάπιες που κολυμπούν νωχελικά, θυμίζουν πλάνο χολιγουντιανής παραγωγής. Η προβλήτα κατακλύζεται από μποέμ παρουσίες με καλογυμνασμένα, μαυρισμένα κορμιά που επιδίδονται σε φιγούρες μπόντι μπίλντινγκ και σκέιτμπορντ, ενώ ζογκλέρ διασκεδάζουν τον κόσμο καταπίνοντας φωτιές και μυτερά σπαθιά.

Η Σάνσετ Μπούλεβαρντ στο Χόλιγουντ, Μέκκα του αμερικανικού σινεμά, φιλοξενούσε κάποτε όλα τα μεγάλα στούντιο, ενώ σήμερα έχει να επιδείξει δημοφιλή νυχτερινά στέκια, βραβευμένα εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία. Στη Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ περπατήστε στο Walk of Fame, και επισκεφτείτε το θέατρο Κόντακ, όπου διοργανώνεται η ετήσια τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.
- H Turkish Airlines πραγματοποιεί πτήσεις προς LAX μέσω Κωνσταντινούπολης τέσσερις φορές την εβδομάδα.