Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!!

Η πιο διάσημη αλλά το αξίζει. Όλες οι αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, ζεστή ρηχή λιμνοθάλασσα διάστικτη με όστρακα.
Η  μαγευτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται στο ακρωτήρι της Γραμβούσας στο νοτιοδυτικότερο σημείο στην Κρήτη κοντά στην πόλη της Κίσσαμου. Μπορείτε να πάτε στον Μπάλο είτε με καραβάκι από την Κίσσαμο ή με το αυτοκίνητο σε χωματόδρομο που στο τέρμα χρειάζεται και λίγη πεζοπορία. Η θάλασσα είναι ζεστή με πεντακάθαρα νερά και εκπληκτικό χρώμα στην άμμο. Θεωρείται το πιο εντυπωσιακό μέρος του νομού Χανίων μαζί με το Ελαφονήσι.

Ο Μπάλος βρίσκεται 10 χιλιόμετρα Βόρεια από το Κολυμπάρι και 58 χιλιόμετρα από τα Χανιά, στη Βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Η παραλία είναι στο εσωτερικό του ομώνυμου κόλπου και δεν προσβάλλεται από τα μελτέμια, καθώς η νησίδα της Γραμβούσας στο στόμιο του κόλπου την προστατεύει αρκετά.
Η παραλία στη λιμνοθάλασσα είναι αμμουδερή με ωραία ασπριδερή άμμο και μυριάδες σπασμένα και ολόκληρα κοχύλια, με ρηχά νερά, πολύ ζεστά ειδικά το καλοκαίρι.
Πρόσβαση είναι δυνατή με καΐκι από Καστέλι (αναχώρηση στις 9:30 το πρωί και επιστροφή στις 16:00 ) και μόνο με 4x4 αυτοκίνητο, όπως επίσης και με ιδιωτικά ή νοικιασμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, καθώς τα περίπου 10 χιλιόμετρα δύσκολου χωματόδρομου, δεν επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε συμβατικά αυτοκίνητα. Ακόμα και τότε όμως θα πρέπει να περπατήσετε καθώς θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας 15 λεπτά πριν την παραλία και ακολουθώντας το μονοπάτι να φτάσετε στην παραλία περπατώντας.
Τελικά, εάν διαλέξετε να πάτε όλη την απόσταση περπατώντας θα χρειαστείτε 3 περίπου ώρες από την Καλύβιανη. Εάν επιλέξετε τους τελευταίους τρόπους να πάτε στη παραλία θα αποζημιωθείτε από τη μαγευτική θέα της λιμνοθάλασσας που θ' αντικρίσετε από το χώρο παρκαρίσματος του αυτοκινήτου.