Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Έκτο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο των «Αγανακτισμένων»

Για το σημερινό έκτο πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο προετοιμάζονται οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι έδωσαν και το Σάββατο το παρόν στην πλατεία Συντάγματος, παρά την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου.
Αν και λιγότεροι οι συγκεντρωμένοι, η λεωφόρος Αμαλίας έκλεισε, μπροστά από τη Βουλή, ενώ συνεχίστηκαν οι ανοιχτές συνελεύσεις.

Η πόλη, πάντως, προσπαθεί να αποκτήσει ξανά τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε κτήρια και καταστήματα γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ ο Δήμος Αθηναίων υπολογίζει σε 800.000 ευρώ το κόστος αποκατάστασης των ζημιών.
Η καταμέτρηση στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις συνεχίζεται από το ΕΒΕΑ, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα διαφυγόντα κέρδη των επιχειρήσεων το τριήμερο των επεισοδίων ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς βρισκόμαστε σε υψηλή τουριστική περίοδο.
Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συνιστούν από την πλευρά τους οι παράγοντες του τουρισμού, καθώς οι εικόνες της καταστροφής επηρεάζουν σαφώς τους ξένους επισκέπτες.