Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

"Πήρατε τα χρήματα, ξεκινήστε αποκρατικοποιήσεις"

Την πεποίθησή του ότι το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί "πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης το φθινόπωρο", εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπ. Οικονομικών της Γερμανίας.
Το νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα μπορεί να έχει οριστικοποιηθεί "πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης το φθινόπωρο", ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
"Το νέο πρόγραμμα εξαρτάται από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την εφαρμογή από

την Αθήνα των οικονομικών μέτρων που ψήφισε το ελληνικό κοινοβούλι"ο, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο μετά το "πράσινο φως" που έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης για την εκταμίευση της 5ης δόσης των δανείων για την Ελλάδα.
Ο Σόιμπλε τόνισε εξάλλου ότι μετά την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, "τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν αποφασιστικά" επισημαίνοντας ότι τα μέτρα που ενέκρινε η Αθήνα θα πρέπει να εφαρμοστούν γρήγορα.
Οι ιδιωτικοποιήσεις, για παράδειγμα, πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση", σημείωσε.
Χαιρετίζουν την ελληνική προσπάθεια Ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ
"Χαιρετίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει στρατηγική χρηματοδότησης που θα διασφαλίζει το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα", είπε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Καρολίν Ατκινσον, σε δήλωσή της.
"Η δέσμευση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έγκριση από το κοινοβούλιο των φορολογικών μέτρων στην Ελλάδα, θα επιτρέψει το ΔΝΤ να εξετάσει την καταβολή της επόμενης δόσης" συμπλήρωσε η εκπρόσωπος, η οποία ωστόσο, δεν προσδιόρισε πότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο με αντικείμενο συζήτησης το συγκεκριμένο θέμα.
Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα αναλάβει καθήκοντα την ερχόμενη Τρίτη και είναι πιθανό πολύ σύντομα να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συνέχιση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για την υποστήριξη του οικονομικού προγράμματος που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, τη διαφύλαξη της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία συνθηκών την αύξηση και τη βιώσιμη βελτίωση της απασχόλησης, φέρεται πως είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Λαγκάρντ.
"Καλωσορίζουμε τη δέσμευση του Eurogroup να ακολουθήσει οικονομική πολιτική που εξασφαλίζει ότι θα καλυφθεί πλήρως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας" τόνισε σε δήλωση της από την Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Καρολίν Ατκινσον.