Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  (Καλλικράτης)» θα πραγματοποιήσει τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης με τη συμμετοχή των μελών της ομάδας εργασίας (focus group).  

Τον επιστημονικό συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ειδική ερευνητική ομάδα με τίτλο «Πολιτική Τεχνολογία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δράση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ινστιτούτο Νεολαίας.
Η πρώτη συζήτηση της ομάδας εργασίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011, ώρα 18:00, στην αίθουσα του συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σκοπός της διαβούλευσης είναι η ανάδειξη και ιεράρχηση θεμάτων που αφορούν στο Δήμο μας, θέματα συμμετοχής και διαβούλευσης στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, λειτουργία τοπικών φορέων νεολαίας όπως τα Τοπικά Συμβούλια Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν), κοκ.
Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για το δεύτερο κύκλο διαβούλευσης που θα επικεντρωθεί στη διαμόρφωση ενός πλαισίου επίλυσης των σημαντικότερων προβλημάτων και με την συμμετοχή των νέων του Δήμου. Παράλληλα, οι πολίτες του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης που θα λειτουργήσει παράλληλα για αυτό το σκοπό. 
Πληροφορίες:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις φάσεις  και τον τρόπο ολοκλήρωσης του στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Αγγελική Γεώργα,  στο τηλέφωνο  210 6632040  ή στο email:  ' ); //--> Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε "> dimoss1@otenet.gr
Παρακαλούμε απαντήστε για τη συμμετοχή σας στη πρώτη σύσκεψη μέχρι 8/7/2011.
Εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ηλεκτρονικό τόπο  του προγράμματος στο διαδίκτυο στην διεύθυνση: http://politech.uop.gr/ergastiri
                                          
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                                                                         
                                                                                        
                                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤ. ΜΑΡΚΟΥ