Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ-Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση

Η ταινία διαδραματίζεται στο σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, όπου τα πειράματα του ανθρώπου στην επιστήμη της γενετικής και στη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ οδηγούν στην ανάπτυξη της νοημοσύνης των πιθήκων, που ξεκινούν έναν πόλεμο με στόχο την κυριαρχία τους στον πλανήτη.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:Πίτερ ΟυάιατΣΕΝΑΡΙΟ:Πιερ ΜπουλέΗΘΟΠΟΙΟΙ:Τζέιμς ΦράνκοΑντι ΣέρκιςΦρέιντα Πίντο

54 εκατ. δολάρια μάζεψε η Εξέγερση των Πιθήκων 

 

 Οι "Πίθηκοι" κέρδισαν τους "Εξωγήινους" και τα "Στρουμφ". "Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η εξέγερση", το πρίκουελ της ομώνυμης κλασικής ταινίας του 1968, κατέκτησε την κορυφή του κινηματογραφικού μποξ όφις της βορείου Αμερικής με έσοδα της τάξης των 54 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι "Πίθηκοι" κέρδισαν τους "Εξωγήινους" και τα "Στρουμφ". "Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η εξέγερση", το πρίκουελ της ομώνυμης κλασικής ταινίας του 1968, κατέκτησε την κορυφή του κινηματογραφικού μποξ όφις της βορείου Αμερικής με έσοδα της τάξης των 54 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη διεθνή αγορά, κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του σε 25 αίθουσες πούλησε εισιτήρια αξίας 23,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη δεύτερη θέση, εμφανίζονται ως η έκπληξη του καλοκαιριού τα αγαπημένα μπλε "Στρουμφάκια", με 21 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά (βόρεια Αμερική) και 45,2 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό. Στην ταινία-καρτούν, που έγινε διάσημη μέσα από το ομώνυμο τηλεοπτικό σόου της δεκαετίας του '80, ακούγεται μεταξύ άλλων η φωνή της ποπ τραγουδίστριας Κέιτι Πέρι.
Την τριάδα συμπληρώνει η ταινία "Cowboys and Aliens".