Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Εναρξη το 2011 για το πάρκο της REDS στα Σπάτα

Ανω του 70% του νέου εμπορικού πάρκου της REDS στη θέση Γυαλού στα Σπάτα αναμένεται να μισθωθεί έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ. Ηδη, εντός της εβδομάδας οριστικοποιήθηκαν οι συμφωνίες ενοικίασης χώρων, τόσο με την αλυσίδα παιχνιδιών Jumbo, όσο και με την αλυσίδα λιανικής Carrefour Μαρινόπουλος, που αναμένεται να καλύψουν το 52% της μισθωτικής επιφάνειας του πάρκου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου. Μόνο το κατάστημα της Jumbo θα καλύπτει επιφάνεια 10.000 τ.μ.


Αλλωστε, η REDS έχει λάβει την απαιτούμενη οικοδομική άδεια, ακριβώς για την εν λόγω φάση, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να έχει ξεκινήσει η λειτουργία του πάρκου έως το Πάσχα του 2011. Υπενθυμίζεται πως σε πλήρη ανάπτυξη, το εμπορικό πάρκο στη Γυαλού θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 54.600 τ.μ., εκ των οποίων 53.200 τ.μ. θα είναι η καθαρή εκμισθώσιμη επιφάνεια.
Η επένδυση για την πρώτη φάση του έργου είναι της τάξεως των 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 35 εκατ. ευρώ θα προέλθει από τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία προχώρησε η REDS εντός του καλοκαιριού. Αμέσως μετά τη λειτουργία του πάρκου, βάσει προσυμφώνου πώλησης που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2007, η ιδιοκτησία του θα περάσει έναντι τιμήματος 70 εκατ. ευρώ στον έλεγχο του επενδυτικού οίκου Henderson Global Investors. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι συμπληρωματικά του εμπορικού πάρκου θα λειτουργεί το εκπτωτικό κέντρο που αναπτύσσει σε όμορη έκταση 42 στρεμμάτων η MacArthurGlen Hellas. Η έκταση όπου κατασκευάζεται ήδη το συγκεκριμένο εκπτωτικό κέντρο είχε πωληθεί από τη REDS έναντι ποσού 13,9 εκατ. ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό, η περιοχή της Γυαλού αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα νέο εμπορικό πόλο, πλησίον του αεροδρομίου, όπου ήδη έχουν ενταχθεί χρήσεις εμπορίου, όπως το ΙΚΕΑ και το Factory Outlet.