Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» ή μήπως ο ουρανός στα Σπάτα είναι λίγο νεφελώδεις;;;;;

Μεγάλο σάλο και τεράστιο αδιέξοδο έχει προκαλέσει στην Δημοτική αρχή η επιμονή του κ.Τσαντήλα να εξερεύνηση όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν το μεγάλο έργο του εκπτωτικού χωριού και την καταπατημένη Δημοτική περιουσία από τους "μεγαλοκαρχαρίες" επενδυτές που ήρθαν να επενδύσουν στον τόπο μας…Σαφώς μια τέτοια επένδυση να είναι σημείο ανάπτυξης για την περιοχή των Σπάτων , όχι όμως αυτή να θεμελιώνεται σε βάρος των Δημοτών και όχι μόνο.

 

Σημείο κλειδί σε όλη την συζήτηση δείχνει να είναι ο «λαϊκιστής» αντιδήμαρχος κ.Γκινοσάτης που δείχνει να αισθάνεται άβολα στις συνεχόμενες επιθέσεις του κ.Τσαντήλα , ότι κάποιος «τα πήρε» από το συγκεκριμένο έργο….Εμείς μέσα από τις ειδήσεις που μεταφέρουμε δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν αν δεν έχουμε στοιχεία, αλλά μήπως τελικά το όλο σκηνικό έχει να κάνει με τους πολιτικούς μηχανικούς του Δήμου μας;;; Μήπως υπάρχουν αιχμές για το  Τεχνικό γραφείο που διατηρεί ο κ.Δήμαρχος με τον κ. Αντιδήμαρχο Γκινοσάτη;;;; Μήπως τα πήραν οι τεχνικές υπηρεσίες;;;; Μήπως δεν τα πήρε κάνεις και είναι μόνο λόγια;;;; Μήπως είναι δύσκολο να αψηφήσουμε το πολιτικό κόστος;;;

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» ή  μήπως ο ουρανός στα Σπάτα είναι λίγο νεφελώδεις;;;;;

Σας παραθέτουμε αποσπάσματα από την θέση του κ.Τσαντήλα όπως αυτή  διατυπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/7/2011:

“Κύριοι συνάδελφοι επανέρχομαι προς ενημέρωση του σώματος με ένα θέμα που είχα αναδείξει στο προηγούμενο συμβούλιο, και είχα πάρει κάποια απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Σήμερα λοιπόν θέλω να πώ κάποια πράγματα. Πρόκειται για το εκπτωτικό χωριό και τα έργα που έγιναν και γίνονται. (το εκπτωτικό χωριό) και λείπουν άλλοι 6 δρόμοι επαναλαμβάνω. Πέραν τούτου, όντως είναι γεγονός και αναφέρομαι στο δημοτικό παρκινγκ και πήγαμε και με άλλους συναδέλφους μαζί , είναι πράγματι εργοτάξιο. Το επαναλαμβάνω, είναι εργοτάξιο. Διαμορφωμένο το παρκινγκ αλλά χωρίς την οδοποιία όπως έχουμε πάρει απόφαση. Τι έχουν κάνει εκεί, στην μεριά που είναι προς  τα καταστήματα έχουν ανοίξει πραγματικά έναν ωραίο δρόμο, αλλά από την άλλη μεριά έχουν ρίξει ένα κράσπεδο  μόνο, για 10 μέτρα και το έχουν σταματήσει. Επαναλαμβάνω δε, στο τέλος του κτιρίου είναι χώρος πρασίνου και χώρος αθλητισμού του δήμου και το έχουν ισοπεδώσει με 3Α και το μισό από αυτό, αν πάτε σαββατοκύριακα, καταλαμβάνεται επίσης από παρκινγκ. Γιατί τα λέω όλα αυτά. Τι γίνετε και που είναι το ρεζουμέ που θέλω να καταλήξω. Το μικρό παρκινγκ που παίρνει περίπου 400 θέσεις, και με 5 ευρώ τη θέση ανά ημέρα το χρόνο, έχουμε απώλεια εσόδων 720.000 ευρώ. Το μεγάλο παρκινγκ, οι εταιρίες που κάνουν μεγάλα έργα νοικιάζουν το στρέμμα προς 1.500 ευρώ ανά μήνα. Εκεί έχουμε απώλειες εσόδων από τη χρήση δημοτικού χώρου 255.000 ευρώ. Το 1/3 του χώρου που έχουν στρώσει 3Α και το χρησιμοποιούν για παρκινγκ, το ένα τρίτο βάζω, όχι όλο, είναι απώλεια εσόδων 540.000 ευρώ. Δηλαδή ένα σύνολο περίπου 1.5 εκατ. ευρώ. Μπορεί να είμαι υπερβολικός, μπορεί όμως να είμαι και πιο κάτω (ο υπολογισμός) από αυτά που πρέπει. Άρα υπάρχει μία σοβαρότατη απώλεια εσόδων. Επειδή είπα στο προηγούμενο συμβούλιο και τελειώνω κύριε πρόεδρε με αυτό, ότι θέλω να δώ αγωγές, γιατί αν δεν δώ αγωγές, δεν δώ καταγγελίες, πως παρενέβησαν σε τέτοιου είδους καταστάσεις χωρίς αποφάσεις συμβουλίου και χωρίς καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα υποθέσω πως κάποιος τα “παίρνει”. Σήμερα λέω δε θέλω τις αγωγές. Ζητάω από τον αρμόδιο υπεύθυνο να εντοπίσει ποιός τα “πήρε”. Γιατί αν ήμουν εγώ ιδιώτης, προκειμένου να δώσω 1,5 εκατ. ευρώ, πολύ καλύτερα θα ένιωθα αν έδινα τα 500.000 ευρώ ή τα 700.000 και να γλίτωνα τα άλλα. Παρακαλώ στο επόμενο συμβούλιο, έκκληση κάνω, να καταγραφεί ποιός τα πήρε (χρήματα)!”
Είχε πει ο κύριος αντιδήμαρχος Γκινοσάτης ότι μέσα στην απόφαση είχαμε ψηφίσει και τη διαμόρφωση του παρκινγκ. Το εισηγητικό της απόφασης είναι “ Έργα οδοποιίας για τα τετράγωνα 71, 72, 73. Τα 71 και 72 τετράγωνα ανήκουν στους ιδιώτες κατασκευαστές και το 73 είναι παρκινγκ κοινόχρηστος χώρος που ανήκει στον Δήμο. Μέσα στην εισήγηση αναφέρεται οδοποιία για πέριξ αυτών. Το λέει σε 2 σημεία τη λέξη περί και πέριξ. Αναφέρει όχι στην εκφώνηση του θέματος, αλλά μέσα στην  εισήγηση (την ανάπτυξη δηλαδή) και το 70 τετράγωνο που είναι το παρκινγκ το μικρό. Που είναι δίπλα στο εκπτωτικό χωριό. Αυτό επαναλαμβάνω το αναφέρει μέσα στην εισήγηση. Στο αποφαντικό όμως δεν αναφέρεται. Αυτό προς ενημέρωση του σώματος ότι δεν ήμουν παράλογος. Ήξερα πολύ καλά τι έλεγα. Η απόφασή μας, τόσο στο τέλος του συμβουλίου όσο και στο εισηγητικό, ήταν να γίνουν δρόμοι γύρω από αυτό. Τι γίνεται εκεί κύριοι συνάδελφοι, δρόμοι δεν έγιναν όπως λέει η απόφαση. ‘Έγιναν κάποιοι δρόμοι, 2 συγκεκριμένα, εκτός από τον δρόμο τον κεντρικό που οδηγεί σε αυτό το μεγάλο κατασκεύασμα, οι εσωτερικοί δρόμοι που πήραμε απόφαση να γίνουν, έγιναν 2 περιφερικοί για να τους εξυπηρετήσουν και λείπουν άλλοι 6 δρόμοι να κατασκευαστούν. Τι έγινε λοιπόν, έγιναν κάποιοι δρόμοι για να εξυπηρετούν αυτή την κατάσταση»

Η απάντηση του « λαϊκιστή» Αντιδήμαρχου κ. Γκινοσάτη ήρθε από την αριστερή πλευρά των παραβρισκόμενων δημοτικών συμβούλων:

«Κύριε πρόεδρε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα ήθελα να απαντήσω σε κάποια ερωτήματα που τέθηκαν και αφορούν έμμεσα την αρμοδιότητά μου. Για τα έργα και τις δραστηριότητες που γίνονται στο επιχειρηματικό πάρκο της Γιαλού. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά και δεν με απατάει η μνήμη μου, ότι στο προηγούμενο ή στο προηγούμενο, λέχθηκε σαφώς, ότι παραποιήθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Τσαντήλα, γιατί ενώ στην εισήγηση δεν αναφερότανε το οικοδομικό τετράγωνο Ε70 που είναι χώρος παρκινγκ μπήκε εκ των υστέρων στην απόφαση. (Σας παραπέμπουμε και πάλι στον ανωτέρω σύνδεσμο που σας δόθηκε) Με βάση αυτή την λανθασμένη αντίληψη του κυρίου Τσαντήλα, έκανε και το Τοπικό Συμβούλιο (Σπάτων), θα το πω περίπου καταγγελία για καταπάτηση δημόσιου χώρου. Είχα απαντήσει ότι στο θέμα, ότι εκ παραδρομής, δεν αναφέρθηκε στην επικεφαλίδα του θέματος το οικοδομικό τετράγωνο Ε70 αλλά στην εισήγηση σαφώς αναφερόταν : “Εισηγούμαστε την έγκριση εκτέλεσης των έργων κατασκευής των δρόμων πέριξ των οικοδομικών τετραγώνων Ε71, Ε72, ΚΧΕ73, και το οικοδομικό τετράγωνο Ε70 χώρος παρκινγκ.
Άρα η 1η κατηγορία κατέρρευσε. Ήτανε στο αποφαντικό και η κατασκευή του χώρου παρκινγκ και δεν επινοήσαμε εκ των υστέρων να βάλουμε την κατασκευή του χωρίς να έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το 2ο είναι ότι ξέρετε και ξέρουμε όλοι ότι τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα συμφωνητικά που έχουμε εξουσιοδοτήσει να υπογράψει ο Δήμαρχος, προβλέπουνε μια διαδικασία προσωρινής και οριστικής παραλαβής των έργων. Εφ΄ όσων βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή η διαδικασία δεν έχει ακόμα ενεργοποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά, έχουνε γίνει πριν την οριστική παραλαβή του έργου, έχει γίνει εισήγηση, και το είπα και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, από την επιτροπή ποιότητας ζωής προς την οικονομική επιτροπή, να εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος να επωφεληθεί οικονομικά από την εκμετάλλευση των 2 χώρων παρκινγκ. Και αυτό το είχα τονίσει στο προηγούμενο συμβούλιο.
Όσων αφορά την αυθαίρετη πράγματι και έχετε δίκιο κύριε Τσαντήλα, επίστρωση αθλητικών χώρων του Δήμου μετά τον (διαμορφωμένο) χώρο του παρκινγκ, θα επακολουθήσει έκθεση αυτοψίας καταλογισμών προστίμων στον όποιον υπεύθυνο έκανε αυτή την παράνομη διαμόρφωση, όπως έγινε – όπως πληροφορήθηκα σήμερα- για την παράνομη προβολή μέσω πινακίδων των δραστηριοτήτων τόσο του εκπτωτικού χωριού όσο και της Γιαλού. Αυτά όσων αφορά αυτές τις δραστηριότητες.
Ας παραληφθούν τα έργα, ας αποφασίσει η οικονομική επιτροπή τον τρόπο εκμετάλλευσης, και θα καλέσω εγώ τον Κύριο Τσαντήλα να μας βρει έναν τρόπο πως θα πάρουμε 500.000 το χρόνο, και αν μας τον πει τότε θα τον χειροκροτήσω. Και το “κάποιοι τα έχουν πάρει” να μην το επαναλαμβάνουμε συνέχεια, γιατί αυτό αν μη τι άλλο, αν παρατραβηχτεί έχει και κάποιες ποινικές ευθύνες, έστω και αν είναι αόριστο, γιατί υπονοεί ότι τα έχει πάρει  όχι ο Γκινοσάτης αλλά κάποιος από την Δημοτική Αρχή. Άρα είναι τελείως συγκεκριμένο. Και θα παρακαλούσα αυτό να μην επαναληφθεί.”