Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ....

Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας για το συγκεκριμένο e-mail.
ΘΕΜΑ 6ο
Άδεια λειτουργίας μουσικής–μουσικών οργάνων  και παράταση για  το έτος 2011 της  εταιρίας  «Ν. & Δ. Θεοφιλόπουλος – Κ. Βαλασίδης Ο.Ε.».
    

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άδεια λειτουργίας μουσικής–μουσικών οργάνων  και παράταση για  το έτος 2011 της  εταιρίας  «Ν. & Δ. Θεοφιλόπουλος – Κ. Βαλασίδης Ο.Ε.».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Είναι για το κατάστημα MACAMBO αν δεν έχετε καταλάβει. Είναι τα τρία καταστήματα που είναι κάτω στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θέλει κάποιος συνάδελφος να κάνει κάποια ερώτηση; Όχι. Σε ψηφοφορία παρακαλώ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Η κυρία Σαρρή.

ΣΑΡΡΗ: Ναι, εφόσον πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Ο κύριος Κατσούλης.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εγώ θα πω όχι, για αρκετούς λόγους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Κατσούλη θα αιτιολογήσετε μετά.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Γιατί; Τώρα κατευθείαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Όχι, για να τελειώσει η ψηφοφορία και μετά θα αιτιολογήσετε.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Όχι. Είπα όχι και τώρα θα αιτιολογήσω και το όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τί να σας πω; Κάντε ό,τι θέλετε.
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Αυτή είναι η θέση μου. Εγώ όχι και ναι δεν ξέρω. Εγώ λέω όχι και θα αιτιολογήσω.
Και θα αιτιολογήσω για τον εξής λόγο. Ότι από τις 21/9/2009 υπάρχει μια συνεχή αλληλογραφία, καταγγελία είναι από τον Σύλλογο, ο οποίος Σύλλογος καταγγέλλει ορισμένα μαγαζιά της περιοχής και δεν έχουν πάρει απάντηση, έχει φτάσει το θέμα στην Περιφέρεια. Βλέπω εδώ Κεραμέκης, έχει χρεωθεί το θέμα η κυρία Σελήνη από την Επιθεώρηση και Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης. Δεν έχει γίνει τίποτα, καμία απάντηση και έχουμε φτάσει στις 22/2/2010 να απαντήσει ο Δήμος Αρτέμιδος, με υπογραφή του κυρίου Αλτιπαρμάκη, ότι έχουν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες που έχουν δοθεί εντολή από την Περιφέρεια, ότι είναι όλα σωστά γινωμένα.
Επειδή υπάρχει για μένα μια όχι σωστή σειρά, θα ζητούσα Ε.Δ.Ε. να δούμε τι έχει γίνει. Και γι’ αυτό τον λόγο λέω όχι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δεν κατάλαβα γιατί είπατε όχι. Δεν ξέρω τι να γράψω στην απόφαση.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Εσείς θα γράψετε όχι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Για ποιο λόγο;

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: Για τους λόγους τους οποίους αιτιολόγησα. Και από εκεί και πέρα θα μιλήσω με τα έγγραφα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Φακής.

ΦΑΚΗΣ: Επειδή το είχαμε ξανασυζητήσει κάποτε, στην 3η Συνεδρίαση, 17/2/2011, το επαναφέραμε στην 10η Συνεδρίαση, η ποια έγινε 2/6/2011 και είχαμε πει όποιοι ζητάνε άδεια μουσικών οργάνων ή να καταλάβουν χώρο, πεζοδρόμια κτλ, είχαμε πει ο Δήμος να μας δίνει ένα έγγραφο, η Οικονομική Υπηρεσία, ότι είναι οικονομικά ενήμεροι. Αυτό ή το είπαμε ή δεν το είπαμε, έχει περάσει στο ντούκου.
Εγώ ψηφίζω όχι γιατί δεν βλέπω αυτό το έγγραφο μέσα.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Ο κύριος Λάμπρου.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Η κυρία Μωραΐτη.

ΜΩΡΑΪΤΗ: Ναι, αλλά όχι για την παράταση μουσικής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Άρα όχι. Δεν ζητάει μόνο άδεια, ζητάει και παράταση. Ο κύριος Γκιουλέκας.

ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Αντιπρόεδρος.

ΦΥΤΡΟΣ: Εφόσον το επιτρέπουν οι νόμιμες διαδικασίες, ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Όχι και θα αιτιολογήσω.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ο κύριος Πρόεδρος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κατά πλειοψηφία λοιπόν, με ψήφους πέντε έναντι τεσσάρων, εγκρίνεται η άδεια μουσικής-μουσικών οργάνων για το έτος 2011 και παράταση για το έτος 2011 για το κατάστημα επί της οδού 25η Μαρτίου 32 της εταιρίας «Ν. & Δ. Θεοφιλόπουλος – Κ. Βαλασίδης Ο.Ε.».     
         Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 57/2011. Αιτιολογήστε κύριε Μάρκου.

ΜΑΡΚΟΥ: Θέλω να τονίσω ένα πράγμα. Στις 14/9/2010 το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με το υπ’ αριθ. 87/10873 απευθύνεται προς την ή τον Επιθεωρητή Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και ζητάει να ελεγχτεί και η Υπηρεσία του Δήμου και το εν λόγω κατάστημα, διότι επί δυο χρόνια αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες για το συγκεκριμένο κατάστημα και τρία ή τέσσερα ακόμα ή δυο ίσως, τα οποία αναφέρονται και δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρουμε  δημόσια.
         Πόρισμα δεν έχει βγει ακόμα και πιστεύω ότι δεν μπορεί αυτήν την στιγμή, είναι όλως παράνομη η πράξη του Συμβουλίου να δώσει έγκριση και πόσω μάλλον και παράταση του ωραρίου, ε; Με σωρεία διαμαρτυριών. Και Ε.Δ.Ε. μέσω της Περιφέρειας. Αλλεπάλληλα έγγραφα, τα οποία πρέπει να κινηθούν. Αυτό ήθελα, γι’ αυτό ψήφισα όχι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Μάρκου έχει τελειώσει η ψηφοφορία. Μπορεί να έχετε δίκιο σε ό,τι αφορά το τι έγινε. Όμως ο παράνομος δεν σημαίνει ότι θα παρανομήσει και πάλι. Δεν μπορούμε εμείς στην περιπτώσει που θεωρήσουμε ότι παρανομήσει να μην του δώσουμε…

ΜΑΡΚΟΥ: Πρόεδρε σταμάτα καλύτερα το ψαλτήρι, άστο για άλλη ώρα. Όταν θα είμαστε μόνοι μας, όχι εν ώρα Συμβουλίου.

ΣΑΡΡΗ: Να κάνω μια ερώτηση; Αυτά τα έγγραφα που μας φέρνουν για κάθε προέγκριση άδειας, είναι τα πρωτότυπα που είναι της υπηρεσίας ή απλώς εμείς έχουμε ένα αντίγραφο των πρωτοτύπων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μπορεί να είναι και αντίγραφα, μπορεί να είναι και πρωτότυπα. Αναλόγως.