Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η θεατρική παράσταση Το Γάλα στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ Βραυρώνος

Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.
Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ Βραυρώνος θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με τους Άννα Βαγενά, Δημήτρη Πατσή, Βασίλη Παλαιολόγο και Ηλιάνα Αραβή, σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά.

Σκηνογραφία Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά).
Φωτισμοί Αλ. Αναστασίου.
Μουσική επιμέλεια Άννα Βαγενά και βοηθός σκηνοθέτη Ελένη Πολιτοπούλου.
Εισιτήρια για τη θεατρική παράσταση προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Αρτέμιδος (απέναντι από το φούρνο Διαγγελάκη).
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2294-0-45565.
Η υπόθεση
«Το γάλα» είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα. Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο. Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.