Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Στη φυλακή ο δικηγόρος για το οπλοστάσιο στη Λούτσα....

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε αμέσως μετά την απολογία του στην 3η ειδική ανακρίτρια, ο 50χρονος δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση του οπλοστασίου που εντοπίστηκε στη Λούτσα και έπεσε στα χέρια της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απολογίας αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και υποστήριξε ότι τα όπλα που έχουν βρέθηκαν δεν χρησιμοποιήθηκαν σε καμία εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, προς απόδειξη του ισχυρισμού του ζήτησε και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης. Ακόμη, κατά τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε ότι ο ίδιος είναι συλλέκτης όπλων, ενώ επιχείρησε να καλύψει την σύζυγο του που επίσης έχει κριθεί προφυλακιστέα για την ίδια υπόθεση.
Κάποια από τα όπλα που βρέθηκαν, πάντως, φέρονται να έφτασαν στα χέρια του 50χρονου δικηγόρου από την Γερμανία και τις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 50χρονος είχε εκλεγεί στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις.
Σε βάρος του δικηγόρου αλλά και των υπόλοιπων μελών της σπείρας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων για διάπραξη όπλων για διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.
Ο οπλισμός εντοπίστηκε σε πολυκατοικία ιδιοκτησίας του 50χρονου πριν από περίπου μια εβδομάδα. Πρόκειται για περισσότερα από 25 όπλα, ανάμεσα σε αυτά πολλά καλάσνικοφ, εξαρτήματα όπλων και χιλιάδες σφαίρες.