Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΚΕΛ οι «αδρανείς ταγοί» τιμωρούνται στην κάλπη αντί να επιβραβεύονται…….

Γράφει η Κατερίνα Παπαϊωάννου
 
Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η  ψήφιση του ΚΕΛ για τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος στην τελική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2012, καθώς πλέον θα μείνει στην ιστορία των Δημοτικών συμβουλίων η πολυπόθητη ημέρα. Έντονο το πολιτικό σκηνικό και μεγάλες ανακατατάξεις στο μέλλον δείχνει ζοφερό το ορίζοντα στον Δήμο μας, καθώς όπως βγήκε και προς τα έξω και σε επίσημα έγγραφα δελτία τύπου του Δήμου και πρακτικά όποιος δεν συμφωνεί με την απόφαση στο Πλατύ χωράφι λαϊκίζει και υποκρίνεται……
 Ο δήμαρχος με το επίσημο Δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 3 Απριλίου 2012 είπε…. «Με ιδιαίτερη ευθύνη και αποφασιστικότητα οι 16 σύμβουλοι, που στήριξαν τεκμηριωμένα και καθοριστικά την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής έβαλαν ένα τέλος στην υποκρισία και τον λαϊκισμό και άνοιξαν με την στάση τους έναν δρόμο για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής.»
 
Συγνώμη δηλαδή εμείς που στηρίζουμε την αντιπολίτευση και θέλουμε την ανάπτυξη και το ΚΕΛ ,αλλά σε περιοχή που δεν θα ενοχλεί τους κατοίκους και τα σπίτια και δεν θα είναι εστία μόλυνσης καθώς κανένας από όλους εμάς και εκείνους δεν είναι ειδικός της χωροθέτησης , σημαίνει ότι  είμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. Σημαίνει ότι δεν θέλουμε το καλό του τόπου και την ανάπτυξη της περιοχής;;;;
 
Αφήνω στην άκρη τις  «ευνοημένες και βολεμένες ψυχές» που με ζήλο υποστηρίζουν το έργο της Δημοτικής αρχής, και απευθύνομαι σε όλους εκείνους που ίσως περίμενα κάτι παραπάνω να διατυπώσουν λόγο μόρφωσης επιπέδου και στάσης ζωής για το συγκεκριμένο έργο.
 
Για όσους δεν παρακολούθησαν το συγκεκριμένο συμβούλιο έχω να πω ότι ντρέπομαι για μερικές συμπεριφορές συμβούλων που ξέφυγαν από τα όρια της ευπρέπειας και πραγματικά έδειξαν το «κρυμμένο» πρόσωπο τους. Επισημαίνεται δεν ζήσαμε και τις Δημοκρατικότατες φράσεις διαλόγου στο συγκεκριμένο θέμα.
 
ΟΛΟΙ οι πολίτες μιας δημοκρατίας έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετέχουν στα κοινά και να εκφράζουν τις γνώμες και τις ανησυχίες τους. Το να τους λες, κατ' ουσία, ότι «δεν ξέρουν τι λένε» αποτελεί δείγμα της υπεροψίας, την οποία επιδεικνύει κάθε φορά που περιέρχεται σε δυσχερή θέση από διαρροές ή φήμες….
 
Το να υποστηρίζουμε την άποψη μας με επιχειρήματα είναι σωστό δίκαιο και εύλογο και υγιές για έναν τόπο με ορίζοντα ανάπτυξης  όπως ο δικός μας, το να βασιζόμαστε όμως στα προσωπικά μας συμφέροντα και η αμάθεια μας να γίνεται τροχοπέδη για να σταυρώσουμε αθώες ψυχές είναι έγκλημα.
 
Θα ήταν άδικο και μη αξιοπρεπές να κρίνω τους ανθρώπους που δεν έχουν γνώση , αλλά  πολλές φορές  όταν αυτό γίνεται σκαλοπάτι καταστροφής οφείλω να το επισημάνω και να το κρίνω δίκαια και υποκειμενικά. Αυτό το λέω  γιατί ούτε χωράφι έχω ούτε με οποιοδήποτε τρόπο εμπλέκομαι με σχέση εργασίας στον Δήμο και στο συγκεκριμένο έργο, ούτε έχω εκτάσεις να απαλλοτριωθούν στο Πλατύ χωράφι όπως διατηρούν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.
 
 
Οργισμένος για αυτήν την εξέλιξη έδειξε ο κ.Δημήτρης Μάρκου επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ-ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» ,ο οποίος  ζήτησε μελέτη χωροθέτησης για την καταλληλότητα του ΚΕΛ. Δηλαδή με απλά κατανοητά ελληνικά να μας πουν οι ειδικοί που είναι ο κατάλληλος χώρος για αυτό το έργο…Αλήθεια με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το Πλατύ χωράφι;;;;; Σε καμία από τις συνεδριάσεις του τελευταίου χρόνου δεν πήρα απάντηση.
 
Σήμερα, έχουμε μια ευθύνη όλοι, να σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές, για να ανορθώσουμε τον Δήμο μας  και όχι να τον γονατίσουμε με ένα καταστροφικό έργο στον συγκεκριμένο χώρο.
 
Εκτός του ότι δεν ενήργησε  με «διαφάνεια»  η εισήγηση , όσον αφορά την απευθείας ανάθεση κάτι που εντόπισε και ο κ.Κασίμης Γιώργος επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ», δεν μπόρεσε επίσης και να υλοποιήσει το «όραμα» το οποίο υποσχέθηκε ο Δήμαρχος κατά τις  προεκλογικές εκστρατείες , όπου διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση, το καλό  για το περιβάλλον και την υγεία των Δημοτών  στην περιοχή μας.
 
Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με βεβαιότητα την έκβαση του θέματος αυτού, αλλά η ελληνική εμπειρία μας διδάσκει ότι παρόμοιες μεθοδεύσεις συνήθως δεν οδηγούν σε καλά αποτελέσματα…..
 
Ας έχουν λοιπόν οι Δημότες τον νου τους για ,ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει και ας απαιτούν, ως έχουν δικαίωμα, να ενημερώνονται επίσημα για τα τεκταινόμενα.
 
Κρίμα πάντως για όλους μας, αφού είναι γνωστό ότι οι Δημότες  ευτυχούν μόνο όταν οι  «αδρανείς  ταγοί»  τιμωρούνται στην κάλπη αντί  να επιβραβεύονται…….