Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εισήγηση του Συλλόγου Διπλωματούχων και Πτυχιούχων Μηχανικών Αρτέμιδος σχετικά με το αποχετευτικό πρόβλημα του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος κατά τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2/4/2012.

Με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος της Δευτέρας 2/4/2012 με 1ο θέμα “Συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση του αποχετευτικού ζητήματος του ενιαίου πλέον Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος” και κατόπιν του ΔΣ του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 2/4/2012, σας κοινοποιούμε τις παρακάτω θέσεις – αποφάσεις μας:


            Κατόπιν της ενημερωτικής έκθεσης του κ. Στέφανου Γεωργιάδη, Γενικού Δ/ντή Δ/νσης Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων ΕΥΔΑΠ (αρ. πρωτ. Εγγράφου 1927/1-12-2011) την οποία απευθύνει στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με την οποία η περαιτέρω αξιοποίηση της Ψυττάλειας είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και επιβεβλημένη, και κατόπιν της έγκρισης απόληξης στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας του αποχετευτικού δικτύου των Δήμων Σαρωνικού και Παλλήνης, ο Σύλλογός μας πιστεύει ακράδαντα ότι η λύση της Ψυττάλειας είναι μονόδρομος για την περιοχής μας από κάθε άποψη. Η σύνδεση με την Ψυττάλεια είναι σαφώς λιγότερο χρονοβόρα από την κατασκευή ενός τοπικού ΚΕΛ, σαφώς πιο συμφέρουσα οικονομικά και σίγουρα ιδανική περιβαλλοντικά.

            Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος να χρησιμοποιήσει κάθε πολιτικό μέσον για να απαιτήσει με αποφασιστικότητα και επιμονή την άνω λύση, παρά τις όποιες αρνήσεις των αρμοδίων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Σαρωνικού, απαιτώντας ταυτόχρονα και την ακύρωση της χωροθέτησης και κατασκευής οποιουδήποτε ΚΕΛ στη θέση «Πλατύ χωράφι» του Δήμου μας,. Για το σκοπό αυτό δεν αρκεί ένα απλό προσχηματικό ερώτημα προς την ΕΥΔΑΠ όπως αυτό του Δημάρχου (αρ. πρωτ. 2141/24-1-2012), αλλά απαιτείται πίεση με κάθε μέσον, ακόμα και μέσω της δικαστικής οδού, για να πραγματοποιηθεί το αίτημά μας. Χρειάζεται χρόνος και επιμονή, αλλά πάνω απ’ όλα πραγματική θέληση. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο τόπος μας είναι ο πλέον επιβαρυμένος περιβαλλοντικά στην ευρύτερη περιοχή και στην πραγματικότητα θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα στη σύνδεσή του με την Ψυτάλλεια και όχι αντιθέτως να τίθεται σε αμφισβήτηση η δυνατότητα αυτή!

            Τέλος, υπενθυμίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι καμία διαβούλευση ουδέποτε έλαβε χώρα ανάμεσα στο Δήμο και το Σύλλογό μας παρότι είναι ο πλέον αρμόδιος τοπικός φορέας σε σχέση με το αποχετευτικό θέμα λόγω του επιστημονικού-τεχνικού δυναμικού που διαθέτει.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αναβάλει τη συζήτηση του θέματος και να ξεκινήσει τον αγώνα για σύνδεση με την Ψυτάλλεια. Σ’ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε δίπλα στο Δήμο όχι μόνο εμείς, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία μέσω των τόσων ενεργών πολιτών και Συλλόγων της.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου


Η Πρόεδρος

Ελένη-Ελευθερία Γκάμα

Αρχιτέκτων Μηχ/κός - Πολεοδόμος

 Η Γεν. Γραμματέας

Μαριάννα Κατσοπούλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός