Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ

04-04-2012

Κύριε  Δήμαρχε,
Το δελτίο τύπου που εκδόθηκε την 03-04-2012 και αφορούσε την «Απόφαση επίλυσης για το αποχετευτικό» σε κάποιο σημείο του ανέφερε τα ακόλουθα:
«Με ιδιαίτερη ευθύνη και αποφασιστικότητα οι 16 σύμβουλοι, που στήριξαν τεκμηριωμένα και καθοριστικά την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής έβαλαν ένα τέλος στην υποκρισία και τον λαϊκισμό και άνοιξαν με την στάση τους έναν δρόμο για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής».
Σας δηλώνω ότι οι χαρακτηρισμοί υποκριτής και λαϊκιστής απέχουν πολύ, τόσο από μένα όσο και από τα μέλη της παράταξής μου που διαφοροποιηθήκαμε με την εισήγηση και ψηφίσαμε «Όχι», επειδή διαφωνούσαμε, σε θέματα διαδικασίας και διαφάνειας και όχι στο κυρίως θέμα.

Είμαι βέβαιος ότι εσείς προσωπικά δεν θα κάνατε ποτέ τέτοιους χαρακτηρισμούς , ούτε σχολιασμούς στο διαδίκτυο στα μέλη μιας παράταξης που ζήτησε αποκλειστικά δύο επιπλέον χαρακτηριστικά στην εισήγηση, τα οποία ήταν:
α) Να ορισθεί ως σύμβουλος του Δήμου για την αξιολόγηση της προμελέτης που θα γίνει από την M2Renewables το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.
β) Επειδή τα δεδομένα για το νέο μικρό ΚΕΛ έχουν αλλάξει ζητήσαμε να μην προκαθοριστεί η θέση Πλατύ Χωράφι, αλλά εφόσον αποδειχτεί ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση να προκύψει μέσω της προμελέτης που θα κάνει η M2Renewables.
Επειδή τα παραπάνω χαρακτηριστικά διαφοροποίησης
σχετίζονται μόνο με την διαφάνεια και σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με την υποκρισία και τον λαϊκισμό
και επειδή δεν έχω καμία πρόθεση να δώσω περαιτέρω συνέχεια με βλαπτικά αποτελέσματα  σας παρακαλώ όπως ανακαλέσετε τους χαρακτηρισμούς και γίνει ορθή επανάληψη του Δελτίου Τύπου.

Για την Νέα Εποχή-Δύναμη Αλλαγής

Δημήτρης Μάρκου
 
 http://www.dmarkou.blogspot.com/2012/04/blog-post_04.html#more