Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΣΩΤ.ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΛ


 Γράφει η Κατερίνα Παπαιωάννου
Έντονες αναταραχές όπως δείχνουν τα πράγματα προκάλεσε η βόμβα  του πρόεδρου του τοπικού κ.Γιαννάτου στην τελική και οριστική συζήτηση για το ΚΕΛ.

Με έντονο και  ιδιαίτερα επικριτικό ύφος τα είπε έξω από τα δόντια χωρίς προσχήματα και φόβο και με πάθος  απέναντι στην δημοτική αρχή και στην γραμμή που είχε δοθεί στους συμβούλους για ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος.

Μεγάλες αλήθειες και καίρια σημεία ρίχνουν φώς και στα ποιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας του ΚΕΛ. Το μέλλον του κ.Γιαννάτου μετά την συγκεκριμένη τοποθέτηση δείχνει ιδιαίτερα  ενδιαφέρον, και σταθμός για την πολιτική του καριέρα.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από αξιοπρεπείς , έντιμους και ειλικρινής πολιτικούς που δεν θα βάζουν το πολιτικό συμφέρον πάνω από το καλό των δημοτών και του περιβάλλοντος. Εμείς η νέοι στο πρόσωπο του κ.Γιαννάτου ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον , και ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλοι τέτοιοι έντιμοι πολιτικοί που θα μπορούν να σταθούν ακλόνητοι σε τέτοιου είδους αποφάσεις.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/4/2012

"Θα ήθελα να ασχοληθώ με την εισήγηση, η οποία κατά την γνώμη μου είναι διάτρητη, ανυπόστατη, ψεύτικη και παράνομη και θα δικαιολογήσω τους χαρακτηρισμούς αυτούς.
Πρώτον, η εισήγηση λέει ότι συζητούσαμε με όλους τους φορείς της κοινωνίας και τους εκπροσώπους τους. Με ποιους φορείς της κοινωνίας συζητήσατε; Λέει ότι συζητήσατε σε ειδικές συνεδρίες στα αιρετά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικά Συμβούλια). Στα τοπικά Συμβούλια τί συζητήσατε και τί είπατε; Τί είπαμε τα Τοπικά Συμβούλια; Πήρατε την γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων; Όχι είπαμε εμείς. Τρεις φόρες είπαμε όχι. Λέτε ότι εξαντλήσατε τις συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες και εξειδικευμένους τεχνικούς συμβούλους. Ποιους τεχνικούς συμβούλους; Έναν τεχνικό σύμβουλο είχαμε καλέσει στην αρχή, τον κύριο Ζαρκανίτη, για την παλιά την μελέτη και επειδή τους τα έσουρε ο κύριος Ζαρκανίτης δεν τον καλέσατε ξανά. Καλέσατε την MR2. Ποιος σας την συνέστησε;
Δήμαρχε ρωτώ εσάς. Ποιος συνέστησε την εταιρία αυτή; Θέλω να μάθω ποιος ενδιαφέρθηκε. Ποιος την επέβαλε; Να μου απαντήσετε ποιος την επέβαλε. Γιατί εγώ και όλοι εδώ αν τους ρωτήστε είχαν από μια εταιρία να σας συστήσουν και να φέρουμε μια, δυο, πέντε, δέκα εταιρίες……….
….Τοποθετούμαι και ρωτάω κιόλας. Όλοι μας έχουμε να συστήσουμε από μια εταιρία. Ποιος την συνέστησε αυτή την εταιρία; Θέλω να μάθω. Δεν μπορώ να μάθω; Ερώτηση κάνω. Ποιος συνέστησε την εταιρία αυτή; Είναι παράνομη.
Και όταν ο κύριος Κασίμης είπε ότι η κλήση μόνο μιας εταιρίας είναι παράνομη, ο κύριος Αντιδήμαρχος χαμογελούσε και σημείωνε κάτι. Ίσως έχει μια απάντηση να του δώσει. Έχει βρει παραθυράκι; Δεν ξέρω αν νομικά έχει βρει παραθυράκι για να δώσει απευθείας ανάθεση κάπου, δεν είναι ηθικό όμως. Είναι ανήθικο……
Αμέτρητες ήταν οι συναντήσεις που έγιναν με την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την ΕΥΔΑΠ κτλ. Με ποιους; Με αυτούς που θέλουν το Πλατύ Χωράφι; Με αυτούς συζητούσατε. Δεν συζητούσατε κανέναν άλλον. Μόνο με αυτούς που θέλουν να γίνει στο Πλατύ Χωράφι. Τον κύριο Παπακωνσταντίνου που αναφέρατε, την κυρία Μπιρμπίλη, τον κύριο Πάγκαλο, με όλους αυτούς….….
Σας ενδιαφέρει λέτε η προστασία του περιβάλλοντος. Ποια προστασία του περιβάλλοντος. Ο χώρος εκεί έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος φυσικού καλούς. Ποια προστασία του περιβάλλοντος σας ενδιαφέρει; Η υγεία των κατοίκων. Ποιων κατοίκων; Τους ρωτήσατε; Και για ποια υγεία μιλάτε;
Λέτε και ψέματα, διότι λέτε ότι την λίμνη θα την κάνετε με αποστείρωση. Ποια αποστείρωση; Ρωτήσαμε ειδικούς επιστήμονες; Είχατε επιστήμονα να ζητήσετε και να ρωτήσετε την γνώμη του, έμενα. Είμαι ειδικός επιστήμονας σε αυτό το θέμα, της υγείας και της αποστείρωσης. Με ρωτήσατε; Ποιον ρωτήσατε; Πείτε μου ποιον ρωτήσατε.
Έχω γνωματεύσεις από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και από τον Ιατρικό Σύλλογο της Κρήτης τι σημαίνει αποστείρωση και τι απολύμανση. Θα τα δώσω στον Πρόεδρο να τα φωτοτυπήσει και να τα μοιράσει στους συμβούλους να τα διαβάσουν και μετά να ψηφίσουν. Κοιτάξτε τι λένε οι επιστήμονες για την αποστείρωση, που την επικαλείστε. Αυτό έχει σαράντα τέσσερις βιβλιογραφικές αναφορές. Δεν είναι ενός επιστήμονα, από σαράντα τέσσερα πανεπιστήμια και επιστήμονες είναι η βιβλιογραφία αυτού και σας διαβάζω για να το ξέρετε, γιατί δεν ρωτήσατε. Η αποστείρωση γίνεται με υψηλή θερμοκρασία. Δεν γίνεται ούτε με υπεριώδης ακτινοβολίες. Αυτό είναι απολύμανση. Η απολύμανση δεν καταστρέφει τα μικρόβια και ειδικά ορισμένους σπόρους, που είναι επικίνδυνοι. Θέλει υψηλή θερμοκρασία, πάνω από εκατό βαθμούς που είναι ο βρασμός. Παλιά βράζαμε τις σύριγγες, γιατί νομίζαμε ότι αποστειρώνεται στους εκατό βαθμούς. Τώρα δεν τις βράζουμε.  Θέλει πάνω από εκατόν είκοσι, εκατόν τριάντα, τριακόσιους, μέχρι έξι χιλιάδες βαθμούς κελσίου για να γίνει η αποστείρωση.
        Θα σας δώσω στο τέλος την μελέτη να δείτε τι σημαίνει αποστείρωση και πως γίνεται. Λέει εδώ η μελέτη:
«Πότε η αποστείρωση δεν είναι αποτελεσματική. Η αποστείρωση δεν είναι αποτελεσματική στις περιπτώσεις μετάδοσης ασθενειών που οφείλονται σε pri­ons”. Pri­ons είναι ανώμαλες μορφές γλυκ/τεϊνών. «Τέτοια περίπτωση είναι η νόσος του Creutzseldt — Jacob». Είναι η μεταδοτική σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, οι τρέλες αγελάδες που είχαν πάθει στην Αγγλία. Αυτή είναι η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια. Ούτε με αποστείρωση δεν καταστρέφεται το μικρόβιο αυτό. Η γλυκ/τεϊνών αυτή δεν μπορεί να καταστραφεί με αποστείρωση και ότι χρησιμοποιηθεί  κοντά στο μικρόβιο πρέπει όλα να συσκευαστούν και οδηγηθούν σε αποτέφρωση.
Συνεχίζει: «Ευθύνες για την μετάδοση των νοσημάτων. Υπάρχει ευθύνη για την μετάδοση των νοσημάτων. Οποίος παραβιάζει τα μέτρα για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση». Σε σας το λέω. Εσείς προτείνετε την αποστείρωση. Θέλω να με ακούσετε εσείς, που κάνετε την εισήγηση.
Και λέει: «Αν η παραβίαση αυτή είχε συνέπεια να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα έτη, άρθρο 254 του Ποινικού Κώδικα». Να το διαβάσετε. Ο πρώτος που θα σας κάνει μήνυση αν το ψηφίσετε και αρρωστήσει άνθρωπος θα είμαι εγώ. Ο πρώτος που θα σας κάνει μήνυση. Αυτά να τα διαβάσετε και μετά να υπογράψετε. Τα παραδίδω στον Πρόεδρο να σας τα τυπώσει και να σας τω δώσει να τα διαβάσετε και μετά να έρθετε να ψηφίσετε.
Αυτά αφορούσαν έμενα, σαν γιατρό, που δεν με ρωτήσατε ποτέ σας. Ξέρετε τι μου είπαν στην ΕΥΔΑΠ που πήγα, γιατί εγώ πήγα στην ΕΥΔΑΠ, εσείς πήγατε εκεί που θέλατε. Σε αυτούς που σας λένε να το κάνετε εκεί. Δήμαρχε τώρα απευθύνομαι και σε σας. Δεν πήγατε Δήμαρχε, όχι. Ο Φιλίππου ενδιαφέρεται και ο Σγούτσος ενδιαφέρθηκε.
……Πήγα με τοπικούς Συμβούλους και Δημοτικούς Συμβούλους. Και ο κύριος Μπέκας ήταν. Που είναι, να με διαψεύσει αν λέω ψέματα. Και στην ΕΥΔΑΠ πήγα και στα Υπουργεία πήγα και στην Περιφέρεια πήγα. Εσείς δεν πήγατε πουθενά.
Να σας πω τι μου απάντησαν για την λίμνη. Μου απάντησαν ότι είναι προτιμότερο για την ΕΥΔΑΠ και την συμφέρει να μας φέρουν νερό από το φράγμα που έκαναν στον Εύηνο, στην πατρίδα μου στο Μεσολόγγι. Και μου είπαν ότι είναι προτιμότερο να μας φέρουν να ποτίζουμε τα χωράφια μας, αν έχουμε ανάγκη, από τον Εύηνο, πάρα να ποτίζουμε από την λίμνη. Ήταν Σύμβουλοι μπροστά, δεν πήγα μόνος μου. Έτσι μου είπαν, να μας φέρουν από τον Εύηνο νερό να ποτίζουμε και όχι να μας κάνουν την λίμνη.
Όσον αφορά το αν μπορούμε να πάμε στη Ψυτάλλεια, το παραδεχτήκατε, το συζητήσαμε και μαζί. Το είπατε και εσείς, τεχνικά είναι δυνατό. Το παραδέχεστε. Τώρα τα οικονομικά, θα τα βρούμε. Αλλά στην αρχή μας λέγατε ότι είναι αδύνατο.
Όσον αφορά τα εσωτερικά δίκτυα, μας απειλούσε και ο κύριος Μαργέτης στο τοπικό και μας καθιστούσε υπευθύνους τους Συμβούλους του Τοπικού ότι θα είμαστε υπεύθυνοι αν χάσουμε τα λεφτά. Ποια λεφτά να χάσουμε; Το παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος που μίλησα προχθές, ότι δεν έχουν καμία σχέση τα εσωτερικά δίκτυα με το που θα πάει. Μας το είπαν και στην ΕΥΔΑΠ όταν πήγαμε, αλλά και ο Δήμαρχος ‚ου το είπε προχθές που το συζητάγαμε μαζί του, ότι δεν έχει καμία σχέση και ότι είναι έτοιμος ο φάκελος να τον υποβάλετε. Έτσι δεν μου είπατε κύριε Δήμαρχε; Τί μας λέει τώρα ότι θα χάσουμε τα λεφτά επειδή δεν έχουμε τελικό αποδεκτή;
Έχω τις αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ για την Παλλήνη, για τον Γέρακα και για την Ανθούσα. Και τις αποφάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων, που έχουν εγκρίνει τα ποσά των εσωτερικών δικτύων 74.000.000€, λέει εδώ και ποια έργα είναι, και δίνει και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αποφασίζει το Υπουργείο και λέει: «Η Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα απόφαση, μπορεί από την υπογραφή της να εκτελεί εντολές κατανομής χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση για τα παρακάτω έργα». Τα παρακάτω έργα εδώ είναι της Παλλήνης, του Γέρακα, της Ανθούσας. Δηλαδή έχει δώσει εντολή για την τράπεζα να τα πάρει τα λεφτά η Παλλήνη. Και ήδη έχουν πάρει και αρχίσει και εδώ λοιπόν οι αποφάσεις του Υπουργείου λένε Πλατύ Χωράφι.
Δεν κατάλαβα, ο κύριος Κασίμης υπαινίχθη ότι μάλλον θα μας το στείλουν εδώ, στο Πλατύ Χωράφι.  Αν δεν συμβεί αυτό και συμβεί το άλλο που νομίζω εγώ, που κατάλαβα από εδώ, ενώ είχαν αποφασίσει για το Πλατύ Χωράφι πριν πάνε στην Ψυτάλλεια τώρα αλλάζουν και πάνε στην Ψυτάλλεια. Δεν τους λένε ότι αφού είχαν κάνει τα εσωτερικά τους δίκτυα για το Πλατύ Χωράφι τώρα δεν σας πηγαίνουμε Ψυτάλλεια. Κάνανε τα δίκτυα τους για το Πλατύ Χωράφι και τώρα τους πάνε στην Ψυτάλλεια. Άρα δεν έχουν καμία σχέση τα εσωτερικά δίκτυα πάμε το που θα πάμε. Καμία σχέση. Μην μας κοροϊδεύουν.
Όσον αφορά την απάντηση που μας έδωσε η ΕΥΔΑΠ. Ποια απάντηση Δήμαρχε; Μου είπες μια μέρα ότι θα θέσεις το θέμα για Πλατύ Χωράφι, γιατί είδες τι απάντηση μου έδωσε η ΕΥΔΑΠ…..
Σας ρώτησα κ. Δήμαρχε, αν σας ικανοποιεί αυτή η απάντηση. Και ζήτησε η κυρία Ραφτοπούλου να διαβάσετε την απάντηση. Είναι απάντηση αυτή; Η απάντηση ξέρετε τι λέει; Αυτή που έστειλε σε μένα σας έστειλε και σε σας. Βάσει της απόφασης λέει της 16 Ιανουαρίου η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να μην πάτε. Εμείς είχαμε ζητήσει Δήμαρχε στις 16 Ιανουαρίου να πάμε στην Ψυτάλλεια. Η Ψυτάλλεια ξέρετε πότε βγήκε στην επιφάνεια; Τον Δεκέμβριο. Αυτοί λοιπόν μας λένε ότι στις 16 Ιανουαρίου η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να πάει ο Σαρωνικός και η Παλλήνη μόνο. Εμείς δεν είχαμε ζητήσει. Ζητήσατε στις 24 εσείς και στις 27 εγώ. Μετά τις 27 λοιπόν συνεδρίασε η ΕΥΔΑΠ και να μας πει ότι γι’ αυτό και γι’ αυτό τον λόγο, το μελετήσαμε και εσείς δεν μπορείτε να πάτε; Μας παραπέμπει σε μια απόφαση προγενέστερη, που δεν ισχύει για μας και εσείς δεν είπατε τίποτα. Σιωπή δηλαδή. Και μου είπατε όταν σας το είπα, ότι και εσείς από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, έτσι μου είπατε, προσπαθούσατε με τα Υπουργεία. Ποια Υπουργεία; Ποιον Ιούλιο και ποιον Αύγουστο; Η Ψυτάλλεια βγήκε στην φορά τον Δεκέμβριο. Μετά τον Δεκέμβριο εσείς πήγατε να ζητήσετε την Ψυτάλλεια; Που πήγατε και σε ποιον πήγατε;
Εμείς πήγαμε λοιπόν στην ΕΥΔΑΠ και μας είπε και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Ποιες εναλλακτικές λύσεις αναφέρει μέσα η εισήγηση: Προτείνετε καμία άλλη εναλλακτική λύση; Μια μόνο προτείνετε. Έτσι λέτε. Ότι θα φροντίσετε για εναλλακτικές λύσεις. Ποια είναι η άλλη λύση; Την δεύτερη λύση να μας πείτε. Έμενα μου έβγαλαν τους χάρτες στην ΕΥΔΑΠ, μπροστά σε μάρτυρες, ήταν οι Σύμβουλοι, δεν πήγα μόνος μου, και μου είπαν «να που είναι το ΚΕΛ των κεντρικών Μεσογείων, να που είστε εσείς, να πάτε εκεί». Και στο αεροδρόμιο να πάμε και στο ΚΕΛ Κεντρικών Μεσογείων μου είπαν από την ΕΥΔΑΠ ότι μπορούμε να πάμε. Αυτοί που δεν πάτε εσείς να ρωτήσετε. Και ξέρετε τι άλλο μου είπαν; Όταν τα ζήτησα εγγράφως δεν μου τα έδωσαν, γιατί μου είπαν έχουν και πολιτικές παρεμβάσεις. Φοβούνται να τα δώσουν εγγράφως. Ήδη κάποιος έστειλε κάτι εμπιστευτικό να μην το μάθει ο κόσμος, την έμαθε ο κόσμος όμως την εμπιστευτική επιστολή που έστειλε.
Και μου είπαν να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το Πλατύ Χωράφι γιατί, πρώτον, το κόστος θα είναι τεράστιο και θα το επιβαρυνθούν οι δημότες. Μου είπε ενδεικτικά αν είναι 0,10€ π.χ. ανά κυβικό μέτρο, δεν θυμάμαι ακριβώς,  αν πάμε στην Ψυτάλλεια και αν το κάνουμε μόνοι μας θα είναι 0,45€. Πέντε φόρες παραπάνω δηλαδή. Αυτά θα τα επιβαρυνθούν οι δημότες και στο τέλος για να ξαλαφρώσουμε θα πούμε φέρτε μας την Νέα Μάκρη, φέρτε μας και τον Μαραθώνα, φέρτε μας και το Γραμματικό για να μας ξαλαφρώσουν.
Να προσπαθήσουμε μου είπαν να το αποφύγουμε, γιατί θα γίνουμε Ψυτάλλεια. Αυτά τέλος πάντων, αφού επιμένει και ο Πρόεδρος να σταματήσω.
Προτείνω κι εγώ να γίνει μια μελέτη, έστω από το πανεπιστήμιο, η πρόταση μου είναι να μην ψηφιστεί αυτή την ημέρα σήμερα η εισήγηση. Έστω να περιμένουμε τις εκλογές, γιατί θα αλλάξουν και όλοι αυτοί οι πολιτικοί που επηρεάζουν τις καταστάσεις. Άλλα θα είναι τα δεδομένα τότε. Και να το δώσουμε ή με δημοπρασία ή να το δώσουμε σε μια σχολή πανεπιστημιακή, στο πολυτεχνείο, στο πανεπιστήμιο, να μας κάνει μια μελέτη. Να μας κάνει την μελέτη, να την μελετήσουμε πρώτα, να δούμε αν μας συμφέρει και μετά να το ψηφίσουμε.

Πηγή εισήγησης "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟΨΗ "
 http://press.apopsinews.net/?p=5250