Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Γιώργος Μπέκας – "Ο ΛΙΓΟΛΟΓΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ"

Aπό Ανατολική Ακτή
 Γιώργος Μπέκας – “στη ζωή μου δεν συνηθίζω να δίνω χαμένες μάχες”
 Λίγες φορές πήρε το λόγο σε Δημοτικά Συμβούλια, αλλά όταν το έκανε ήταν πολύ σοβαρός και ακάθεκτος στις απόψεις του. Και αυτή είναι μια ακόμη σοβαρή παρέμβαση από μέρους του. Διαβάστε…


Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εντάχθηκα στην δημοτική παράταξη της “Νέας Πόλης” με επικεφαλής τον σημερινό Δήμαρχο, κ. Χρήστο Μάρκου του Αντωνίου, για να προσφέρω στο τόπο που ζω και εργάζομαι, την Αρτέμιδα και τα Σπάτα.
Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής, αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερο τα “εγκλήματα” του παρελθόντος στους δυο πρώην Δήμους Σπάτων και Αρτέμιδος, όπου με έκπληξη η ενότητα των Σπάτων καταγράφεται ως “πρωταθλητής” κρυφών και αδιερεύνητων παραβάσεων, εκκρεμοτήτων και ατασθαλιών, σε βάρος των ανυποψίαστων δημοτών.


Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής, αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερο τα “εγκλήματα” του παρελθόντος στους δυο πρώην Δήμους Σπάτων και Αρτέμιδος, όπου με έκπληξη η ενότητα των Σπάτων καταγράφεται ως “πρωταθλητής” κρυφών και αδιερεύνητων παραβάσεων, εκκρεμοτήτων και ατασθαλιών, σε βάρος των ανυποψίαστων δημοτών.
Πέρασαν ακριβώς 10 μήνες, από την 19η Μαΐου 2011, όπου στην αίθουσα αυτή, αναφέρθηκα ξεκάθαρα στα αμαρτήματα του παρελθόντος και ζήτησα με ευθύτητα να διερευνηθούν σε βάθος, με πρωτοβουλίες του ίδιου του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέροντας ενδεικτικές περιπτώσεις, όπως:
1. Περιστατικό απόκρυψης φορολογικού αντικειμένου, από εκκαθαριστικό του πρώην δημοτικού άρχοντος Σπάτων
2. συγκεκριμένη πράξη εφαρμογής, μέρος της οποίας έχω βιώσει και γνωρίζω προσωπικά, διαθέτοντας και τα στοιχεία.
3. Ανάγκη σοβαρού και σε βάθος συνολικού διαχειριστικού ελέγχου του Δήμου, που επιβάλλεται να γίνει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο οποίο προφανώς έπρεπε να προσφύγει ο ίδιος ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος.
Τέλος, είχα αναφερθεί στην ανάγκη “να ανοίξουν τα παράθυρα για να μπει φως στην “Εκτελεστική Επιτροπή” της νυν Δημοτικής Αρχής, γιατί εκεί εκτιμώ ότι υπάρχει το πρόβλημα σε ότι αφορά το σήμερα.
“Στο βωμό της γνώσης (είχα αναφέρει) πρέπει να λάμψει η αλήθεια”.
Και επειδή όλοι εδώ μέσα, ακούγοντας με στις 19.05.2011, έδειξαν να συμφωνούν και να επικροτούν, ενώ έγινα αμέσως από επίσημα χείλη συγκεκριμένη αναφορά για “…πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα. (που)…το Δημοτικό Συμβούλιο και οι αρμόδιες επιτροπές έχουν την υποχρέωση να ζητήσουν την αλήθεια σε όσα ειπώθηκαν”.
Εν τω μεταξύ είχαν “σκάσει” και συνέχιζαν να εξελίσσονται οι επιπτώσεις από το γνωστό σκάνδαλο των “Μυκηναϊκών Τάφων”, που από χαλαρές ενέργειες της μείζονος αντιπολίτευσης (κατά την άποψή μου για λόγους “συμψηφιστικής” τακτικής) η υπόθεση έφθασε στις 24.11.2011 στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, για επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, οπότε ακολούθησε με προφανή καθυστέρηση, στις 29.11.2011, η γνωστή απόφαση του Δημάρχου για διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).
Μόλις προχθές όμως, στις 16.03.2012, η τοπική εφημερίδα “ΔΗΜΟΤΗΣ” έκανε (στην σελ.9) μια σοβαρή αποκάλυψη, που ενδεχομένως έμεινε απαρατήρητη. Η εφημερίδα επικαλούμενη το κείμενο της πορισματικής Έκθεσης (όπως αναφέρει) αποκαλύπτει 953/12.1.2012 έγγραφο του Δημάρχου προς τα ελεγκτικά όργανα, που αναρτήθηκε στο διαδύκτιο, το οποίο όμως για ανεξήγητους λόγους, σπεύδει να υποβαθμίσει και να προκαταλάβει, αναφέροντας για “σωρεία παραλείψεων”, δηλαδή ούτε καν παραβάσεων, επί των διαβιβαζόμενων με απολύτως επιγραμματικό τρόπο υποθέσεων, πράγμα που μου θυμίζει αντίστοιχες μεθοδεύσεις από ο παρελθόν σε δικαστικές υποθέσεις ή δικαιώματα που χάθηκαν αδικαιολόγητα από το Δήμο μας, όπως έγινε με το λατομείο στο αεροδρόμιο (περίπτωση αγγλικού κειμένου στο δικαστήριο), στην περίπτωση του Βουρβά (νερά) και με τα ψίχουλα των μόλις 30 ευρώ/τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο, σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Κατόπιν των ανωτέρω εξελίξεων, που όπως δημοσιεύονται πλέον και στον τοπικό τύπο, αποφάσισα με αίσθημα ευθύνης, αγάπης για τον τόπο μου (τα Σπάτα και την Αρτέμιδα), αλλά και βαθιά απογοήτευση για τα συνεχιζόμενα κακώς κείμενα στα Δημοτικά μας πράγματα, δηλώνω ότι στις 14.03.2012 με έγγραφό μου στον Πρόεδρο του Δ.Σ. την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη “ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Νέα Πόλη”, παραμένοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για μα παλέψω ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, από καθαρή πλέον θέση, χωρίς να χρεώνομαι αποκλείσεις από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.
Δυστυχώς νιώθω ότι στα δημοτικά μας πράγματα βιώνουμε το ίδιο σκηνικό.
Έχουν βρεθεί ξανά μπροστά μας οι ίδιοι ουσιαστικά άνθρωποι, που γνωρίσαμε από το παρελθόν, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν τα φαινόμενα των πελατειακών σχέσεων, της αλαζονείας, της απόλυτης σκοπιμότητας και συγκάλυψης κάθε παραλειτουργίας.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση ο σημερινός Δήμαρχος, έχει τις δικές του ευθύνες, αν και πιστεύω νιώθει και ο ίδιος εγκλωβισμένος -χωρίς αυτό να τον δικαιολογεί- οπότε σύντομα θα καταλάβουμε όλοι μας ότι η επιλογή του και μόνο στο τιμόνι του Δήμου δεν φθάνει για να σώσει την κατάσταση.
Μου είναι πάντως αδιανόητο (αν και γνωρίζω τη σκοπιμότητα), ο αρχηγός της δημοτικής αντιπολίτευσης -με τις όποιες ευθύνες του ως πρώην Δήμαρχος Αρτέμιδος- να προηγείται οφειλόμενων ενεργειών του δικού μας δημάρχου, αφού θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πρώτα ο κ.Γ. Κασίμης υπέβαλε στις 4.8.2011, αίτημα για έλεγχο του Δήμου προς το Υπουργείο Οικονομικών, για να ακολουθήσει, με τις προαναφερθείσες αδυναμίες και ελλείψεις της ΕΔΕ η Δημοτική μας αρχή, στις 12.01.2012, στο ίδιο αίτημα. Την ίδια ακολουθία είχαμε και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη (Μηνυτήρια αναφορά Γ. Κασίμη και καταϊδρωμένη ακολουθία του Δημάρχου, στις 12.01.2012 προς την Εισαγγελία)
Αυτά εγώ τα θεωρώ απαράδεκτα από την πλευρά της Διοικούσας παράταξης και σας καλώ όλους να προβληματιστείτε.
Απαιτούνται ριζικές αλλαγές, που όμως διαπίστωσα ότι είναι αδύνατες στα πλαίσια της διοικούσας παράταξης του Δήμου μας, όπου όλα είναι “κλειδωμένα” στα πλαίσια του κλειστού “πυρήνα” διακυβέρνησης που είχε στηθεί προεκλογικά το 2010.
Για το λόγο αυτό και επειδή στη ζωή μου δεν συνηθίζω να δίνω χαμένες μάχες, αποχωρώ από την παράταξη της “Νέας Πόλης” και εντάσσομαι πλέον στους ελεύθερους πολίτες του Δήμου μας, παραμένοντας αγωνιστικά στη θέση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου.
29 Μαρτίου 2012
Γιώργος Μπέκας
Ανεξάρτητος Δηγμοτικός Σύμβουλος
Σπάτων-Αρτέμιδος
Τηλ.6932666999