Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

«ΚΑΝΝΕΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.


Γράφει η Κατερίνα Παπαϊωάννου.

Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται στον Δήμο μας μετά από την αλλαγή και τις αυξήσεις που επιβάλλονται μέσα από μια σειρά αποφάσεων που έλαβαν χώρα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε. Μια σειρά από αυξήσεις και μόνο  έρχονται να κάνουν ακόμα και ποιο δυσχερές το κλίμα της ήδη οικονομικά πιεσμένης καθημερινότητας μας και της εμπορικής ζωής του τόπου μας. Ζοφερός ο ορίζοντας της ανάπτυξης για τον Δήμο μας.
Αισθανόμαστε ότι ζούμε σε μια άλλη χώρα που φημίζεται για τον πλούτο και τα εισοδήματα της , κάτι από «Κάννες» θα έλεγα με όλη την σημασία της λέξης, διότι  σαφέστατα έτσι ακριβώς τείνουν τα  ερεθίσματα που έχουμε από τις χθεσινές αυξήσεις.
Τι έγινε όμως στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο που μας προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα;;;;

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν η αύξηση των τελών για το 2012 ως ακολούθως :
Καταρτίζει σχέδιο και Εισηγείται
Ομόφωνα
προς το Δημοτικό Συμβούλιο
Τον καθορισμό τελών κοινοχρήστων χώρων των οποίων παραχωρείται η χρήση, ως εξής:
1. Παραχώρηση των πλατειών και των γύρω από αυτές πεζόδρομων του Δήμου μας για :
α) Τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από
καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος 40,00 €/ τ.μ. ετησίως
• Ειδικά για τις περιπτώσεις που αφορούν την περιοχή των
καταστημάτων έξω από την είσοδο του λιμανιού (χαμηλής) 30,00 €/ τ.μ. ετησίως
β) Τοποθέτηση διαφημιστικών περιπτέρων για την
προβολή υπαίθριας διαφήμισης και προώθησης
προϊόντων διαφορών σκοπών ( από εταιρίες ή ιδιώτες ) 20,00 €/τ.μ ημερησίως
2. Παραχώρηση των πεζοδρομίων για :
α) Τοποθέτηση εμπορευμάτων από εμπορικά καταστήματα 25,00 €/ τ.μ. ετησίως
β) Τοποθέτηση εμπορευμάτων από μικροπωλητές 30,00 €/ τ.μ. ετησίως
γ) Τοποθέτηση υλικών για τεχνικές - οικοδομικές εργασίες 9,00 € / τ.μ. μηνιαίως
δ) Τοποθέτηση εμπορευμάτων από τα περίπτερα 30,00 € /τ.μ. ετησίως
ε) Τοποθέτηση υλικών για νεοαναγειρόμενες οικοδομές 40,00 € /τ.μ. ετησίως
3. Παραχώρηση οδών για :
α) Τοποθέτηση οικοδομικών υλικών για
την εκτέλεση τεχνικών και οικοδομικών εργασιών 40,00 € / τ.μ. μηνιαίως

Ένταση λοιπόν προκλήθηκε όταν η επιτροπή Εμπόρων και καταστηματαρχών  πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το κόστος των τραπεζοκαθισμάτων  για το 2011 ήταν 20,00 ευρώ το τ.μ. και θεωρεί δυσβάσταχτο το ποσό της αύξησης των 40,00 ευρώ που εισηγούνται σήμερα. Η εν λόγω αύξηση είναι ίση με το 100% την στιγμή που όλοι κάνουν μειώσεις του 20% και του 30% σε ενοίκια μισθούς κτλ.


Ο  κ.Γκινοσάτης ως ειδικός μας ενημερώνει με έντονο τρόπο ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο μια και είχε παρθεί και πέρσι απόφαση για 40,00 το τμ  και ότι δεν ότι είναι ψευδής μια τέτοια δήλωση και φυσικά όλος ο πλούτος έχει συσσωρευτεί στην παραλία  «των Καννών», συγχωρέστε με ,στην παραλία της Αρτέμιδος , διότι τα «έρημα» Σπάτα παραμένουν έρημα εκτός και αν έρθει θάλασσα στην Μυκηναικών Τάφων.

Για να λυθούν όλων μας οι απορίες έχει υπογραφεί αυτό που υποστηρίζει ο κ.Γκινοσάτης αλλά φυσικά είναι παγίδα διότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στις 22/9/2011 και αφορά το Ν 242 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Η «παγίδα» λοιπόν έγκειται στο γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε στο τέλος της σεζόν των καταστημάτων της παραλίας και γενικότερα και φυσικά σωστά υποστηρίζουν οι μαγαζάτορες ότι πλήρωναν 20.00 ευρώ το τμ.
Να είμαστε λοιπόν ειλικρινείς διότι πλέον με τα πρακτικά που τηρούνται και με όσα αναρτώνται στην διαύγεια τίποτα δεν μένει κρυφό και όλα είναι με πλήρη διαφάνεια , απλά κάποιος πρέπει να έχει τον χρόνο να ψάχνει και να βρίσκει.

Επίσης να σημειώσουμε δύο επιπλέον σημεία που είναι μελανά….
Στην απόφαση 242 στις 22/9/2011 υπήρχαν Δημοτικοί σύμβουλοι που μειοψήφησαν μια και θεώρησαν την εισήγηση ελλιπής , και όχι τεκμηριωμένη βάση της εμπορικότητας της περιοχής και ευρύτερης μελέτης των σημείων του Δήμου μας. (βλέπετε το πρακτικό όπως παρακάτω).Το ίδιο έγινε και χθες όταν ο κ.Τσαντήλας  είπε ότι η μελέτη είναι ελλιπής.( δεύτερη φορά).

Δεύτερο σημείο είναι ότι πέρα από το ότι είμαστε  ένας ενιαίος Δήμος είναι διαφορετικός ο συντελεστής εμπορικότητας σε παραλία Αρτέμιδος  και Σπάτα , όπως είναι και διαφορετικός ο συντελεστής εποχικότητας. Στα Σπάτα το κόστος ενοικίασης είναι 5ευρώ μέχρι  20 ευρώ το τ.μ και αυτό τείνει να μειωθεί λόγο της  μειωμένης εμπορικότητας, πως λοιπόν ζητάμε να εξισωθούμε με την Αρτέμιδα και το φιλέτο της παραλίας που εκεί είναι μεγαλύτερα τα κόστη ενοικίασης, και που και πάλι τα 30,00 ευρώ που πρότεινε ο κ. Δήμαρχος  και τον ευχαριστούμε είναι ακόμα απαγορευτικά!!!

Μήπως τελικά είμαστε «Κάννες» ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ  ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από τα πρακτικά 22ας Σεπτεμβρίου 2011
ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦ. 242/2011
Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η
Λήψη απόφασης περί καθορισμού τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων, πεζοδρομίων κλπ. του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.
Στα Σπάτα σήμερα 22 του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος συνήλθε σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος ύστερα από την με αριθμό πρωτ. 28791/16-09-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου κ. Γκίκα Κωνσταντίνου του Δημητρίου, η οποία επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).
Παρόντος και του Δημάρχου κ. Χρήστου Μάρκου του Αντωνίου, διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο 27 μελών παραβρέθηκαν παρόντα αρχικά 24 μέλη και ονομαστικά οι:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                             ΑΠΟΝΤΕΣ               
1.
Μαργέτης Αθανάσιος του Δημητρίου            
1.
 Ντουρντουρέκα Καλομοίρα (Έμμυ) του Δημ.
2.
Σερέτης Χρήστος του Γεωργίου
2.
 Ραφτοπούλου Άννα του Ιωάννη
3.
Μάρκου Χρίστος του Γεωργίου
3.
 Δανέζης Ευάγγελος του Κωνσταντίνου
4.
Πουλάκης Πέτρος του Ιωάννη


5.
Κουλοχέρης Γεώργιος του Νικολάου           


6.
Γκινοσάτης Γεώργιος του Βασιλείου


7.
Μπέκας Γεώργιος του Σπυρίδωνα


8.
Μάρκου Παναγιώτα του Σπυρίδωνα


9.
Γκίκας Κωνσταντίνος του Δημητρίου


10.
Αποσπόρης Ευάγγελος του Μιχαήλ


11.
Γεωργάκης Αντώνιος του Ιωάννη


12.
Μαργέτη Αφροδίτη του Ιωάννη


13.
Κρόκος Νικόλαος του Δημητρίου


14.
Λιανός Κωνσταντίνος του Θεοδώρου


15.
Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης του Γεωργίου


16.
Ζήση Μαρία του Ανδρέα


17.
Κασίμης Γεώργιος του Αθανασίου


18.
Μποτζιολής Δημήτριος του Σπυρίδωνα


19.
Ραφαήλ Νικόλαος του Άγγελου


20.
Τσαντήλας Χρήστος του Δημητρίου


21.
Μάρκου Δημήτριος του Σπυρίδωνα


22.
Τούντας Αντώνιος του Κωνσταντίνου


23.
Στάμου Δημήτριος του Γεωργίου


24.
Κατραμάδος Σταύρος του Ιωάννη


ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Κατά την έναρξη της Συνεδρίασης προσήλθε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δανέζης Ευάγγελος. Κατά την συζήτηση του 1ου θέματος εκτός της Ημερήσιας Διάταξης προσήλθε η Δημοτική Σύμβουλος κα Ντουρντουρέκα Καλομοίρα (Έμμυ). Απείχε από τη συζήτηση των θεμάτων εκτός της ημερήσιας διάταξης η παράταξη του κ.Κασίμη Γ. (κ.κ.Κασίμης Γεώργ., Ντουρντουρέκα Καλομ., Μποτζιολής Δημ. και Τσαντήλας Χρ.)
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η κα Μαρία Λιώρη υπάλληλος του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών.

 

Εισηγούμενη επί του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης η Δημ. Σύμβουλος κα Ζήση Μαρία, είπε:
Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ.ζ και ια του Ν.3852/2010 ανάμεσα στις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής είναι «η εισήγηση προς το ΔΣ την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών» καθώς και «η εισήγηση προς το ΔΣ τα σχέδια κανονιστικών αποφάσεων του Δήμου».
Με την 15/2011 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθορίστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι, πεζοδρόμια κλπ χώροι όπου επιτρέπεται η χρήση τους για το 2011 τόσο για την δημοτική ενότητα Σπάτων όσο για την δημοτική ενότητα Αρτέμιδος.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.1080/80, όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.1828/89, παρέχεται η δυνατότητα επιβολής τέλους για λογαριασμό του Δήμου ή Κοινότητας σε βάρος αυτών που χρησιμοποιούν διαρκώς ή πρόσκαιρα, πεζοδρόμια, οδούς, πλατείες και γενικά κοινοχρήστους χώρους καθώς και το υπέδαφος αυτών.
Το τέλος χρήσεως των ανωτέρω χώρων ορίζεται ετήσιο με απόφαση του ΔΣ κατά τ.μ. ανεξάρτητα από το χρόνο χρήσης και ανάλογα με την περιοχή της πόλεως που βρίσκεται ο χώρος. Μόνο στις περιπτώσεις κατάληψης πεζοδρομίου ή οδούς από αυτούς που εκτελούν τεχνικοοικοδομικές εργασίες, το τέλος ορίζεται μηνιαίο κατά ζώνες με απόφαση του συμβουλίου κατά τ.μ.
    
Για τη Δημοτική Ενότητα Σπάτων βάσει της αριθμ.93/2000 ΑΔΣ καθορίστηκαν τα κάτωθι τέλη χρήσεως:
Για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α :
Για κατάληψη χώρων από καταστήματα σε 35,22 ευρώ το τμ ετησίως.
Για την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β :
Α)Για κατάληψη πεζοδρομίου από καταστήματα σε 26,42 ευρώ το τμ/χρόνο.
Β) Για κατάληψη πεζοδρομίου από καντίνες σε 52,83 ευρώ το τμ/χρόνο.
Γ) Για κατάληψη πεζοδρομίου από περίπτερα και μέχρι 3τμ σε 29,35ευρώ ανά τμ/χρόνο.
Δ) Για κατάληψη πεζοδρομίου από μικροπωλητές σε 29,35ευρώ ανά τμ/χρόνο.
Στους ανωτέρω χώρους επιτρέπεται η χρήση τους μόνο εφόσον παραμένει ελεύθερο πλάτος 1 μέτρου κατά μήκος των οδών που είχε επιτραπεί η χρήση, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των πεζών.
Τέλος για κατάληψη χώρων είχε θεσπιστεί μια άλλη κατηγορία για υπόχρεους κατάληψης με οικοδομικά υλικά  τόσο σε ασφαλτόδρομους όσο και χωματόδρομους όπου  είχε οριστεί το ποσό των 5,87ευρώ/μήνα  επί του 70% της πρόσοψης του οικοπέδου, με ελάχιστο χρονικό διάστημα 6/μηνο ως 2 ορόφους και 12/μηνο από 3 ορόφους και άνω.
Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης κοινοχρήστων χώρων καθορίστηκαν τα εξής:
Α) Σε χώρους που έχει επιτραπεί η παραχώρηση χρήσης, επιβάλλεται τέλος και  πρόστιμο με απόφαση Δημάρχου διπλάσιο του τέλους ανεξάρτητα από το διάστημα της αυθαίρετης χρήσης.
Β) Σε χώρους που δεν έχει επιτραπεί η παραχώρηση χρήσης, επιβάλλεται τέλος και πρόστιμο τριπλάσιο του μεγαλύτερου ποσού ανά τμ που καθορίστηκε στην συγκεκριμένη απόφαση για τους χώρους που επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης.
Γ) Καθ΄ υποτροπή επιβάλλονται κάθε φορά και μέχρι 2 φορές τα ανωτέρω πρόστιμα και αν εξακολουθεί η παράβαση ο Δήμος αφαιρεί με συνεργείο του κάθε είδους αντικείμενα με την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και επιβάλλει ειδικό πρόστιμο για τα έξοδα μεταφοράς και αποθήκευσης ίσο με το διπλάσιο του μεγαλύτερου ανά τμ ποσού που καθορίσθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση για τους χώρους που έχει επιτραπεί η χρήση.

Για την Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδος και βάσει της 289/2009 απόφασης ΔΣ ίσχυαν τα εξής:
1)      Για τους κοινόχρηστους χώρους στην Πλατεία Αγ. Νικολάου , Πλατεία Ελ. Βενιζέλου και των πέριξ αυτής πεζοδρομίων και της εκτάσεως αρχομένης από περίπτερο Καφίρη μέχρι της Εκκλησίας σε 12,12ευρώ το τμ/ετησίως
2)      Για τα πεζοδρόμια των οδών Νυμφών, Νηρηίδων, Τριαίνης , Σαλαμίνος,  Αμφιτρίτης, Ύδρας καθώς και τα πεζοδρόμια των υπολοίπων δρόμων του Δήμου μας σε 12,12 ευρώ /τμ ετησίως.
3)      Για χρήση πεζοδρομίων ή τμήματα οδού για τεχνοοικοδομικές εργασίες (υφιστάμενες οικοδομές) ορίστηκε σε 6,06 ευρώ/τμ μηνιαίως σε περιοχές εντός σχεδίου και 4,85 ευρώ/τμ σε περιοχές εκτός σχεδίου.
4)      Σε νεοαναγειρόμενα κτίρια ορίστηκε τέλος για κατάληψη πεζοδρομίου ή οδοστρώματος σε 482,13ευρώ για πρόσοψη οικοπέδου ως 15 μέτρα και 642,85 ευρώ για πρόσοψη άνω των 15μέτρων, τέλος όπου καταβάλλεται υποχρεωτικά είτε κατά την έναρξη των οικοδομικών εργασιών είτε κατά την χορήγηση της δήλωσης για παροχή εργοταξιακού ή κανονικού ρεύματος. Σε περίπτωση αποπεράτωσης της οικοδομής πριν την λήξη του εξαμήνου, ο ενδιαφερόμενος οφείλει να γνωστοποιήσει τούτο στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να γίνει επιστροφή του αναλογούντος ποσού.
5)      Για χρήση κοινοχρήστων χώρων πέριξ περιπτέρων ορίστηκε σε 18,18τμ ανά τμ/ετησίως
6)      Για χρήση πεζοδρομίων του τμήματος της Λ. Αρτέμιδος μετά την 8η βραδινή από καφενεία, ψητοπωλεία, κλπ με ορίστηκε το τέλος 11,79ευρώ/τμ ετησίως
7)      Για παράνομη χρήση του πεζοδρομίου της Λ Αρτέμιδος στο τμήμα της εντός σχεδίου περιοχής επιβάλλεται πρόστιμο από 115,72τμ έως 1157,13ευρώ.
Από  το  τμήμα  Δημοτικών  Προσόδων  της  Δ/νσης  Οικονομικών  Υπηρεσιών,  μας  κοινοποιήθηκε  σχετική  εισήγηση.
(ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΟΔΩΝ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)
Προτείνω  την  επιβολή  ενιαίων  τελών  ως  κατωτέρω:
Για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων :
Α) με εμπορεύματα να ορισθεί ενιαία τιμή ήτοι 20,00ευρώ /τμ ετησίως.
Β) με τραπεζοκαθίσματα να ορισθεί διπλάσια από την ορισθείσα τιμή της κατηγορίας Α, για τα καταστήματα όπου χρησιμοποιούν τον χώρο «ως προθήκη».
Για κατάληψη πεζοδρομίων:
Α) με εμπορεύματα από καταστήματα και περίπτερα ως 3τμ, να ορισθεί ενιαία τιμή ήτοι 25,00 ευρώ/τμ ετησίως.
Β)με τραπεζοκαθίσματα να ορισθεί η τιμή όπως αναγράφεται για την κατηγορία Β των κοινοχρήστων χώρων.
Γ) με οικοδομικά υλικά 7,00ευρώ ανά τμ/μήνα για περιοχές εντός σχεδίου τόσο για ασφαλτόδρομους όσο για χωματόδρομους
Δ) για νεοαναγειρόμενες οικοδομές να οριστεί ποσό 490,00 ευρώ για πρόσοψη οικοπέδου έως 15 μέτρων και 650,00ευρώ για οικοδομές με πρόσοψη άνω των 15 μέτρων  και  μόνο  για  τη  Δημοτική  Κοινότητα Αρτέμιδος, μέχρι τη λήψη νέας απόφασης για τον ορισμό της τιμής υπέρ Ε.Κ.Κ.Ο.
Η Οικονομική Επιτροπή αφού άκουσε τα ανωτέρω και έλαβε υπόψη της:
1.    Τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ.ζ και ια  του Ν.3852/2010
2.    Την υπ’αριθ.15/2011απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και
3.    Την εισήγηση του Τμήματος Δημοτικών Προσόδων της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Προς το Δημοτικό Συμβούλιο την επιβολή ενιαίων τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων, Πεζοδρομίων κλπ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» ως  κατωτέρω:
Για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων :
Α) με εμπορεύματα να ορισθεί ενιαία τιμή ήτοι 20,00ευρώ /τμ ετησίως
Β) με τραπεζοκαθίσματα να ορισθεί διπλάσια από την ορισθείσα τιμή της κατηγορίας Α, για τα καταστήματα όπου χρησιμοποιούν τον χώρο «ως προθήκη»
Για κατάληψη πεζοδρομίων:
Α) με εμπορεύματα από καταστήματα και περίπτερα ως 3τμ, να ορισθεί ενιαία τιμή ήτοι 25,00 ευρώ/τμ ετησίως
Β) με τραπεζοκαθίσματα να ορισθεί η τιμή όπως αναγράφεται για την κατηγορία Β των κοινοχρήστων χώρων
Γ) με οικοδομικά υλικά 7,00ευρώ ανά τμ/μήνα για περιοχές εντός σχεδίου τόσο για ασφαλτόδρομους όσο για χωματόδρομους
Δ) για νεοαναγειρόμενες οικοδομές να οριστεί ποσό 490,00 ευρώ για πρόσοψη οικοπέδου έως 15 μέτρων και 650,00ευρώ για οικοδομές με πρόσοψη άνω των 15 μέτρων  και  μόνο  για  τη  Δημοτική  Κοινότητα   Αρτέμιδος, μέχρι τη λήψη νέας απόφασης για τον ορισμό της τιμής υπέρ Ε.Κ.Κ.Ο.
Η  παρούσα θα διαβιβαστεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Η παρούσα απόφαση έλαβε αριθμό 306/2011.
ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τα ανωτέρω και έλαβε υπόψη του τις διατάξεις του άρθρου  72 παρ.ζ και ια του Ν.3852/2010 και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής υπ’αριθ.306/2011
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΚΑΤΑ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Εγκρίνει την επιβολή ενιαίων τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων, Πεζοδρομίων κλπ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» ως  κατωτέρω:
Για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων :
Α) με εμπορεύματα ορίζει ενιαία τιμή ήτοι 20,00ευρώ /τμ ετησίως.
Β) με τραπεζοκαθίσματα ορίζει διπλάσια από την ορισθείσα τιμή της κατηγορίας Α, για τα καταστήματα όπου χρησιμοποιούν τον χώρο «ως προθήκη».
Για κατάληψη πεζοδρομίων:
Α) με εμπορεύματα από καταστήματα και περίπτερα ως 3τμ, ορίζει ενιαία τιμή ήτοι 25,00 ευρώ/τμ ετησίως.
Β) με τραπεζοκαθίσματα ορίζει την τιμή όπως αναγράφεται για την κατηγορία Β των κοινοχρήστων χώρων.
Γ) με οικοδομικά υλικά ορίζει 7,00ευρώ ανά τμ/μήνα για περιοχές εντός σχεδίου τόσο για ασφαλτόδρομους όσο για χωματόδρομους.
Δ) για νεοαναγειρόμενες οικοδομές ορίζει ποσό 490,00 ευρώ για πρόσοψη οικοπέδου έως 15 μέτρων και 650,00ευρώ για οικοδομές με πρόσοψη άνω των 15 μέτρων και μόνο για τη Δημοτική  Κοινότητα Αρτέμιδος, μέχρι τη λήψη νέας απόφασης για τον ορισμό της τιμής υπέρ Ε.Κ.Κ.Ο.
Μειοψήφησαν οκτώ (8) Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κ.κ. Κασίμης Γεώργ., Ντουρντουρέκα Καλομ., Μποτζιολής Δημ. Τσαντήλας Χρ., Μάρκου Δημ., Τούντας Αντ., Στάμου Δημ., Κατραμάδος Σταύρ. και Δανέζης Ευάγγ. που δεν ενέκριναν την εισήγηση.
Η παρούσα απόφαση έλαβε  αριθμό 242/2011.
Συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως εξής:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        ΤΑ ΜΕΛΗ


Μαργέτης Αθανάσιος του Δημητρίου


Σερέτης Χρήστος του Γεωργίου
ΚΩΝ/ΝΟΣ Δ. ΓΚΙΚΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥ
Μάρκου Χρίστος του Γεωργίου


Πουλάκης Πέτρος του Ιωάννη


Κουλοχέρης Γεώργιος του Νικολάου


Γκινοσάτης Γεώργιος του Βασιλείου


Μπέκας Γεώργιος του Σπυρίδωνα

Μάρκου Παναγιώτα του Σπυρίδωνα
Ακριβές Απόσπασμα
Αποσπόρης Ευάγγελος του Μιχαήλ
Ο Προϊστάμενος
Γεωργάκης Αντώνιος του Ιωάννη
Αυτοτελούς Τμήματος Δημοτικών Οργάνων
Μαργέτη Αφροδίτη του Ιωάννη

Κρόκος Νικόλαος του Δημητρίου

Λιανός Κωνσταντίνος του Θεοδώρου
Βίκτωρ Σπ. Άλυπος
Σωτηρόπουλος Αλκιβιάδης του Γεωργίου
ΤΕ17/Α΄
Ζήση Μαρία του Ανδρέα

Κασίμης Γεώργιος του Αθανασίου

Ντουρντουρέκα Καλομοίρα (Έμμυ) του Δημητρίου

Μποτζιολής Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Ραφαήλ Νικόλαος του Άγγελου

Τσαντήλας Χρήστος του Δημητρίου

Μάρκου Δημήτριος του Σπυρίδωνα

Τούντας Αντώνιος του Κωνσταντίνου

Κατραμάδος Σταύρος του Ιωάννη

Δανέζης Ευάγγελος του Κων/νου