Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Δ. Μαραθώνος: «STOP» στο ΧΥΤΑ Γραμματικού-Καταγγελία στην Κομισιόν

Eντολή να υποβάλει εκ μέρους του Δήμου Μαραθώνος αίτηση προς την κεντρική Διοίκηση για ανάκληση των αδειών που έχουν χορηγηθεί για την κατασκευή και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού, καθώς και να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας -κατά της τυχόν απόρριψης του αιτήματος- ανέθεσε ο δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος στο δικηγόρο Αθηνών δρ Απόστολο Παπακωνσταντίνου και την ειδικευμένη στα ζητήματα αυτά Δικηγορική Εταιρεία του (Απ. Παπακωνσταντίνου - Γ. Κατρούγκαλος - Ν. Χλέπας και Συνεργάτες). Στον ίδιο δικηγόρο έδωσε να  υποβάλει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την παραπομπή του ζητήματος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

«Ο Δήμος Μαρθώνα είναι πεπεισμένος ότι μετά την πρόσφατη (Ιανουάριος 2012) έκθεση ελέγχου που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Π. Μέρκος για το χώρο όπου κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ Γραμματικού, το ζήτημα της νομιμότητας της συγκεκριμένης χωροθέτησης τίθεται σε νέα βάση. Με την έκθεση αυτή, επιβεβαιώνεται η ύπαρξη ρεμάτων στην έκταση και εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις όσον αφορά στην εκτίμηση της σεισμικότητας της περιοχής», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.
Κάλεσμα για κινητοποιήσεις
Και συνεχίζει: «Ο δήμος μας με απόλυτη αίσθηση ευθύνης και με τη δέουσα σοβαρότητα αντιμετωπίζει το μείζον αυτό για τα συμφέροντα των δημοτών του ζήτημα, προσφεύγοντας σε όλες τις αναγκαίες νομικές ενέργειες. Καλεί δε τους δημότες του σε αγωνιστική συσπείρωση και σε συντονισμένες ενέργειες, με την οργανωτική ευθύνη του δημοτικού συμβούλου Νίκου Χρυσίνα, ώστε να αποφευχθεί το οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή μας και να διασωθεί το περιβαλλοντικό κεφάλαιο αυτής για τις επόμενες γενιές».
Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας εκκρεμεί σειρά ενδίκων μέσων που έχει ασκήσει ο Δήμος για το ζήτημα αυτό.