Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΖ ΑΥΛΑΚΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ "ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΖ ΑΥΛΑΚΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                             
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                          
Μαρκόπουλο 16/2/2012


Απάντηση στην σκανδαλολογία της «Δύναμης Ελπίδας»,
σχετικά με το ζήτημα της «Πλαζ Αυλακίου», η οποία («Δύναμη Ελπίδας»), ως συνήθως αντιδρά καθυστερημένα, με λάθος δεδομένα και χωρίς να γνωρίζει την έγκαιρη και σωστή αντίδραση της Δημοτικής Αρχής.


Με καθυστέρηση, αλλά και καταφανή προχειρότητα, η «Δύναμη Ελπίδας» συνέταξε ανακοίνωση για το ζήτημα της μίσθωσης καταστημάτων στην Πλαζ Αυλακίου, στην οποία γίνεται λόγος για αδιαφανείς διαδικασίες και για άγνοια της Δημοτικής Αρχής για την προσπάθεια «ανάθεσης σε συγκεκριμένο ιδιώτη, χωρίς διαγωνισμό και μάλιστα με μακροχρόνιο συμβόλαιο, όλων των καταστημάτων που λειτουργούν εντός της Πλαζ Αυλακίου και πιθανόν και όλης της διαχείρισή της»!

Αν και γνωρίζουν, ότι ποτέ και από κανέναν, δεν τέθηκε ζήτημα παραχώρησης της συνολικής διαχείρισης της Πλαζ, εγείρουν το θέμα, μόνο και μόνο, για να καλλιεργήσουν ψευδείς και αρνητικές εντυπώσεις στους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη.

Αν και έχουμε πραγματικά χάσει τον λογαριασμό με τα ψεύδη της «Δύναμης Ελπίδας», μετά τα όσα δήλωσαν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τίποτα δεν μας εκπλήσσει πια!

Με ένα απλό τηλεφώνημα στον Δήμο Μαρκοπούλου, οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Δύναμης Ελπίδας» θα μπορούσαν να είχαν έγκαιρα ενημερωθεί, ότι στα χέρια όλων των μελών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, υπάρχει ήδη από εχθές το πρωί, επιστολή εννέα σημείων του Δημάρχου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, στην οποία διατυπώνονται με σαφή τρόπο, οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για την Πλαζ Αυλακίου!

Το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής, που παραθέτουμε παρακάτω, δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα, για το ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, τη δημοτική περιουσία, και την αξιοποίηση της.

Τέλος, συνετό θα ήταν, εκείνοι που βάσει σχεδίου, επιδιώκουν την απαξίωση και την ουσιαστική διάλυση του Συνεταιρισμού Μαρκό, κάτι που θα σημάνει και την αυτόματη παράδοση του τριάντα τοις εκατό (30%) της παραλιακής ζώνης του Δήμου μας (Άγιος Σπυρίδωνας, Χαμολιά) στους ιδιώτες-πιστωτές, να είναι πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους!




Επιστολή Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου:

Μαρκόπουλο 15/02/2012
Αξιότιμοι Κύριοι!
Το πρόσφατο χρονικό διάστημα, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, γίναμε δέκτες επισκέψεων, επαφών, συναντήσεων, αλλά κυρίως μια περίεργης παραφιλολογίας, που αναπτύχθηκε γύρω απ’ την διαδικασία παραχώρησης της χρήσης του Κυλικείου της Πλαζ  από το Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου σε τρίτο πρόσωπο, όπως βεβαίως, προβλέπει ο Νόμος.
Όπως έχω ήδη ενημερώσει προφορικά τους συνεργάτες μου, αλλά και χθες, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, η πολιτική θέση μας, συνολικά για την διαχείριση της Δημοτικής Πλαζ Μαρκοπούλου για το 2012, είναι η εξής:

1.)    Τα Εισιτήρια (σημαντικότατο έσοδο, που πλησιάζει ετησίως το ένα (1) εκατομμύριο Ευρώ), καθώς επίσης και το Προσωπικό της Πλαζ, παραμένουν αποκλειστικά υπό τον έλεγχο και την αρμοδιότητα της Κ.Δ.Ε.Μ.

2.)    Συζητάμε μόνο, την Παραχώρηση έναντι σημαντικού ανταλλάγματος ετησίως και σε κάθε περίπτωση με αντάλλαγμα, τουλάχιστον ίσον ή μεγαλύτερο από πέρυσι (120.000 Ε), μόνο του Κυλικείου της Πλαζ και του εμπροσθέν αυτού χώρου για το χρονικό διάστημα, το πολύ μέχρι δύο (2) ετών (σε καμία περίπτωση μεγαλύτερο), εάν η πρόταση συνοδεύεται από σημαντική χρηματική επένδυση και αναβάθμιση του Κυλικείου ή για ένα (1) μόνο χρόνο, χωρίς αυτήν!

3.)    Θεωρούμε απόλυτα θετική, την αναβολή συζήτησης του θέματος την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να υπάρξουν περισσότερες προσφορές, παρ’ ότι όπως με ενημερώσατε (και έτσι είναι), είχατε το τυπικό νομικό δικαίωμα, να προχωρήσετε σε παραχώρηση.

4.)    Το σημαντικότερο όλων: Ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν έχει και δεν μπορεί να έχει, καμία απολύτως προτίμηση ή δέσμευση έναντι οποιουδήποτε ενδιαφερομένου! Εάν στην συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, οποιοσδήποτε προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, αυτό έγινε απαράδεκτα και σε καμία περίπτωση, δεν εκφράζει την Δημοτική Αρχή!

5.)    Το θέμα ότι η ΚΔΕΜ, δεν μπορεί νομίμως και σε καμία περίπτωση να συνεχίσει την υφιστάμενη μέχρι σήμερα εκμίσθωση του Κυλικείου, έχει λυθεί για εμάς οριστικά, μετά την από 1/2/2012 σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Γραφείου ¨Απ. Παπακωνσταντίνου & Συνεργάτες¨ και η οποία (Γνωμοδότηση) καθιστά μοναδικό νομικά αρμόδιο για τις σχετικές διαδικασίες, το Λιμενικό Ταμείο Πόρτο – Ράφτη!

6.)    Επειδή το τελευταίο διάστημα έχω συνομιλήσει τουλάχιστον με τέσσερις ενδιαφερόμενους, σε όλους έχω τονίσει, ότι μοναδικό κριτήριο για εμάς (και κατά την αυτονόητη, ταπεινή γνώμη μου και για εσάς) πρέπει να είναι το μεγαλύτερο οικονομικά και τυχόν επενδυτικά (Αναβάθμιση) του Κυλικείου της Πλάζ) όφελος! (Τίποτα άλλο)!

7.)    Το παραπάνω είναι τόσο σημαντικό για εμάς, ώστε ως Δημοτική Αρχή, θεωρούμε ότι (όπως είπα και χθες, σε έναν από τους ενδιαφερόμενους) εάν δεν πειστείτε, ότι υπάρχει μια προσφορά, που να ξεχωρίζει σημαντικά ως  προς το όφελος του Δήμου Μαρκοπούλου απ’ τις υπόλοιπες, αλλά αντίθετα υπάρχουν ανταγωνιστικές προσφορές, με μικρή διαφορά μεταξύ τους, Σας καλούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε το κύρος όλων μας, να κηρύξετε αμέσως τον ¨Πρόχειρο Διαγωνισμό¨ άγονο και να τον αναλάβει το επόμενο, (ελπίζουμε Δημοτικό) Λιμενικό Ταμείο, που πιστεύουμε, ότι σε σύντομο  χρονικό διάστημα και εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο πολιτικά, θα συγκροτηθεί και θα λειτουργήσει!

Όπως είπα και χθες σε έναν ενδιαφερόμενο, εάν οι προθεσμίες τότε δεν μας αρκέσουν, τελικά προτιμούμε, το Κυλικείο της Πλαζ να μην λειτουργήσει καθόλου εφέτος ή να λειτουργήσει με δύο δημοτικούς υπαλλήλους, που θα μοιράζουν μόνο νερά και έτοιμους καφέδες, παρά να λειτουργήσει στιγματισμένο και ας έχουμε στην πρώτη περίπτωση, σημαντική απώλεια εσόδων!

8.)    Επίσης, για να μην υπάρχουν προσφέροντες ¨Αχυράνθρωποι¨, το εισόδημα του ατόμου ή των ατόμων, που θα προσφέρουν ένα ποσό, πρέπει να δικαιολογείται απ’ το Εκκαθαριστικό τους ή άλλο πρόσφορο έγγραφο.

9.)    Τέλος, για πολλούς λόγους, εάν καταλήξετε σε κάποια πρόταση, καλό θα είναι, να υπάρχει ισχυρή και όχι οριακή πλειοψηφία!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση για το έργο σας και την προσφορά σας,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,
Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.