Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Γεωργ.Βλάχος: «Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την πολιτική του πορεία, επειδή θέλει πάντα να κοιτάει τον λαό στα μάτια........»

 Από Κατερίνα Παπαϊωάννου
Είμαστε περήφανοι που ένας τέτοιος βουλευτής με ήθος και συνέπεια είναι ταγμένος ενάντια στην ψήφιση του Μνημονίου και στην φάση της δανειακής σύμβασης όπως αυτή ψηφίστηκε τα ξημερώματα στην Βουλή.

Από σήμερα μια άλλη μέρα ξημερώνει για τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιο Βλάχο, που από το 2000 κρατάει σταθερά την πρωτιά για το Υπόλοιπο Αττικής. Όμως ο μάχιμος και αδιάλλακτος βουλευτής όπως φαίνετε δεν πτοήθηκε από τις απειλές του κ.Σαμαρά περί διαγραφών….

Ο κ. Βλάχος στην δήλωση που έκανε επισημαίνει: «δεν ψηφίζω κάτι που δεν πιστεύω. Καλύτερα να πάω σπίτι μου με το κεφάλι ψηλά». 



Ο κ. Βλάχος είναι ένα από τα παλαιοκομματικά στελέχη της Ν.Δ και επιστήθιος φίλος του Κώστα Καραμανλή καθώς και πρώην υφυπουργός ανάπτυξης. Η πρόθεση να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο ίσως συμπαρέσυρε  και άλλους βουλευτές της περιφέρειας Αττικής …..

Εμείς από την πλευρά μας,  δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε τα καλύτερα και είμαστε πάντα στο πλευρό του , όπως ήμασταν και  μέχρι σήμερα  στις εκάστοτε πολιτικές του επιλογές!!!!!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γεώργιος Θ. Βλάχος γεννήθηκε το 1953.
Είναι γεωπόνος πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών.
Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε ως Γεωπόνος στα Μεσόγεια έχοντας κατάστημα Γεωργικών Ειδών.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

Εξελέγη τέσσερεις φορές πρώτος Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000, της 7ης Μαρτίου 2004, της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 4ης Οκτωβρίου 2009, με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ..
Έχει μετάσχει, ως Βουλευτής, από το 2000 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης της Βουλής.
Υφυπουργός Ανάπτυξης 2007-2009 με αρμοδιότητα σε θέματα Εμπορίου και Καταναλωτή.
Μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας από το 2009.

Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας από το 2011.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:                              

Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), μέλος του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής και του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων.
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. από το Μάρτιο του 1997 έως το Νοέμβριο του 1999.
Τομεάρχης και Περιφερειάρχης της Ν.Δ. στην Αττική 1993-1997.
Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Κορωπίου 1987-1990.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ:

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ και Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 1979-1982.
Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε. 1975-1977.
Μέλος του Δ.Σ. των φοιτητών της Γεωπονικής Σχολής 1974-1977.
Μέλος της Γραμματείας Φοιτητικού της ΟΝΝΕΔ 1974-1977.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Είναι παντρεμένος με την Αμαλία Σοφρώνη, απόφοιτο της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιά, υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας Κορωπίου. Έχουν δυο αγόρια, τον Θόδωρο και τον Θανάση. Κατοικούν μόνιμα στο Κορωπί.