Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Οι κάτοικοι της Μεσογαίας ζητούν τα αντισταθμιστικά ωφέλη από την πώληση του Ελληνικού

Αντιδρούν στο σχέδιο νόμου «Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικου» οι κάτοικοι στα Μεσόγεια Αττικής. Οι 4 δήμαρχοι της περιοχής με κοινή του δήλωση απειλούν να «μπλοκάρουν» το νομοσχέδιο.

Οι Δήμοι Σπάτων- Αρτέμιδων, Κρωπίας, Μαρκόπουλου και Παιανίας - Γλυκών Νερών δηλώνουν ότι θα πολεμήσουν το εν λόγω νομοσχέδιο που όπως καταγγέλλουν καταργεί την πρόβλεψη των οικονομικών ωφελημάτων που είχαν θεσπισθεί με τον νόμο 2338/1995 υπέρ των Δήμων των Μεσογείων ως αντιστάθμισμα για την περιβαλλοντική υποβάθμιση και τη ριζική μεταβολή των κοινωνικών συνθηκών που προέκυψαν στην περιοχή τους από τη λειτουργία του αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος.


Τα αντισταθμιστικά οφέλη προβλέφθηκαν σε ποσοστό 10% από την κάθε μορφής αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και αποτελούσαν σύμφωνα με τους δημάρχους «περιουσιακό δικαίωμα των Δήμων των Μεσογείων και θεμελιώνουν προσδοκία των κατοίκων τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι δήμαρχοι της περιοχής στρέφονται ευθέως κατά
των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος «που με τις αποφάσεις τους πλήττουν τα Μεσόγεια και αντιμετωπίζουν τους κατοίκους τους ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες της Αττικής».