Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Προτάσεις ουσίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας απέναντι στην πολιτική ανευθυνότητα

Από τον Σπύρο Κωνσταντά
Πολιτικό Στέλεχος Δημοκρατικής Συμμαχίας
Πρ. Δήμαρχο Παλλήνης

Τη στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει καθημερινά τον χλευασμό αλλά και απειλές από τους εταίρους της για αποπομπή από την Ευρωζώνη, οι πολιτικοί αρχηγοί -που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας- συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν σε ένα ατέλειωτο θέατρο πολιτικού παραλόγου, προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη.
Η Δημοκρατική Συμμαχία και η Ντόρα Μπακογιάννη σε σχέση με το ΜΜΗΜΟΝΙΟ 2, έρχεται να εκφράσει και πάλι ουσιαστικό πολιτικό λόγο προτείνοντας χειροπιαστά πράγματα και αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Αυτό που παρακολουθούμε είναι ένα άθλιο θέατρο σκιών των πολιτικών αρχηγών. Με το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα είναι ότι συνομολογούν σε μια κάκιστη συμφωνία και ψάχνουν 300 εκατομμύρια ευρώ που τους λείπουν.
Εάν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ ας κάνουν δεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να κόψουν 50% από μισθούς και συντάξεις βουλευτών, από το ονομαζόμενο πολιτικό σύστημα.
Είναι πάρα πολύ εύκολο, είναι θέμα απλής απόφασης, για να μην κοροϊδεύουν πλέον το λαό».
Οι στιγμές είναι πραγματικά κρίσιμες και ο λαός σοκαρισμένος παρακολουθεί μια νέα λαίλαπα επώδυνων μέτρων να τον πλήττει.
Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να πάρουν καθαρές θέσεις για μια συμφωνία με τη Τρόικα, που θεωρώ ότι δεν εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, βυθίζοντας ταυτόχρονα τους πολίτες στη φτώχεια και την ανεργία.
Η λύση είναι η ανατροπή του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος και η ανανέωση της Δημοκρατίας μας με ρηξικέλευθες ιδέες και προτάσεις.