Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Στην ιστορία της αντιπολίτευσης οι διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες…

Γράφει Κατερίνα Παπαιωάννου
Μέτρα τα οποία παίρνονται χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, χωρίς κανένα σχέδιο. Η Δημοτική αρχή  δυστυχώς είναι πανικόβλητη και χαμένη στο διάστημα και αυτό το καταλαβαίνει πλέον ο κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί και αξιολογεί το τι συμβαίνει στον Δήμο μας.
Ένα φλέγον θέμα που επιτέλους μετά από πολύ καιρό έρχεται έρχεται   να  δικαιώσει  τον κ.Δημ.Μάρκου επικεφαλή της παράταξης «Νέα Εποχή –Δύναμη Αλλαγής» . Τους τελευταίους έξι μήνες  είναι το κορυφαίο ζήτημα υψίστης σημασίας ,καθώς  διακυβερνώνται αρκετά  εκατομμύρια ευρώ…
Το τόσο πολυσυζητημένο θέμα που θα περάσει στην ιστορία της Αντιπολίτευσης καθώς το όφελος από αυτή την υπόθεση  ,αγγίζει μερικά εκατομμύρια ευρώ , και είναι προς το καλό του Δήμου και των Δημοτών, δεν είναι άλλο από την αμοιβή του γνωστού δικηγορικού γραφείου 

Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.....

ΠΗΓΗspata-artemida.blogspot.com/

Το ελεγκτικό συνέδριο τραβάει το αυτί στον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος 

Τελικά το θέμα της αμοιβής της δικηγορικής εταιρείας για την διεκδίκηση του 10% από την εκμετάλλευση του Ελληνικού δείχνει να έχει ανοίξει μεγάλη πληγή στην δημόσια εικόνα του Αντιδημάρχου Χρ. Μάρκου.
Αν και από μερίδα του τοπικού τύπου γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να εμφανιστεί ως «σοφός», χρεώθηκε ότι ναυάγησαν οι μεθοδεύσεις του για την Δημιουργία του Φαραωνικού ΚΕΛ Β Μεσογείων (ευτυχώς!!!) ελέω ΣΤΕ, για άλλη μία φορά και  ενώ έσερνε για τόσο καιρό τον δήμαρχο και την παράταξη του πίσω από αποφάσεις του.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ : O ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ...


Ροµαντζάδα, 
βουτιές και εξερευνήσεις

Το ενετικό λιμάνι, σήμερα τουριστικά αξιοποιημένο, διατηρεί την έντονη προσωπικότητά του, προσπαθώντας να συνδέσει το χθες με το σήμερα. Στα σοκάκια της παλιάς πόλης μπορείτε να περπατάτε με τις ώρες χαζεύοντας τα λουλουδιασμένα παρτέρια, τα μικρομάγαζα, το χρώμα της φθοράς σε τοίχους και πορτοπαράθυρα. Ξεκινώντας από το ενετικό λιμάνι ακολουθούμε την οδό Αρκαδίου με τα παραδοσιακά σπίτια και χανόμαστε στα μεσαιωνικά καντούνια.

«Καίει και τσουρουφλίζει» η ρύθμιση για τα αυθαίρετα

Δεν έχουν τέλος τα καπέλα στα ακίνητα, δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει έσοδα για να σφραγίσει τα στόματα των δανειστών μας. Μαζί με το ειδικό τέλος ακινήτων που θα πρέπει να πληρωθεί σε δύο δόσεις έως τον Γενάρη του 2012, μεγάλες επιβαρύνσεις περιμένουν και όσους αποφασίσουν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα, που από χτες ο νόμος τίθεται σε ισχύ με την δημοσίευσή του στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (Ν.4014/2011 -ΦΕΚ 209/Α/21.9.2011).

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ......

Ταξιδεύουν ο Παπανδρέου, η Μπιρμπίλη και ο Παπακωνσταντίνου με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες. Κάπου πάνω από την Αττική, κοιτά η Μπιρμπίλη στο δάπεδο του αεροπλάνου και βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Παπακωνσταντίνου και του λέει: "Να μπορούσα να άνοιγα τώρα το παράθυρο, να το πέταγα κάτω και να έκανα έναν Έλληνα που θα το....έβρισκε ευτυχισμένο...". Απαντάει και ο

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινοπωρινή βολτα στο νέο εκπτωτικό χωριό ΜcArthurGlen Designer Outlet!

 Το φωτορπορτάζ από το νέο μεγάλο εκπτωτικό χωριό McArthur Glen Designer Outlet στα Σπάτα τράβηξε το ενδιαφέρον σας. Πρόκειται για το πρώτο "εκπτωτικό χωριό" στην Ελλάδα.

Το McArthurGlen Designer Outlet Athens είναι ένα εκπτωτικό χωριό, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών, που προσφέρει μεγάλα brands σε είδη μόδας, ομορφιάς και σπιτιού σε τιμές 35 - 70 % χαμηλότερες.

ΜΩΡΑΪΤΗ ΙΩΑΝΝΑ:ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 2011-2014

ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Δ.Κ. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ                                      ΑΡΤΕΜΙΔΑ, 20/09/2011
ΜΩΡΑΪΤΗ ΙΩΑΝΝΑΣ

Μελετώντας το προτεινόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2011-2014 και χαρακτηρίζοντάς το ως σοβαρό επιστημονικό πόνιμα, προτείνω ενισχυτικά σε αυτό τα εξής παρακάτω σημεία:
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝΑ ΑΞΟΝΑ
Άξονας 1: Τοπική οικονομία και απασχόληση, αναπτυξιακές δραστηριότητες
Σελίδα 4 σημείωση 1.
Στο πλαίσιο της τοπικής ανάπτυξης και τουριστικής προβολής του Δήμου, προτείνω την ανάπτυξη και δημιουργία πολιτιστικού μονοπατιού. Ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα μέσω της διαδρομής, να βιώνει και να του γνωστοποιειται η τοπική ιστορία και κουλτούρα σε όλα τα επίπεδα και χρόνια, συνδεδεμένα με την αρχαία ιστορία όπου οι ρίζες της φτάνουν 5000 χρόνια πίσω, τη θρησκευτική και τη περιβαλλοντική και ποιά είναι η εξέλιξη του τόπου μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Επίσης να παρουσιάζεται η άμεση σύνδεση και σχέση των δύο πόλεων που υπήρχε ανέκαθεν. Ο διαδραστικός τρόπος που θα βιώνει ο επισκέπτης το πολιτιστικό μονοπάτι, καθώς και οι τεράστιες πηγές θεμάτων που μπορούν να αναδειχτούν από την ιστορία του δήμου, θα το καταστήσει ανταγωνιστικά τουριστικό και επισκέψιμο.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ...

Τι λέει ο τοπικός τύπος για τα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια????

ΑΠΟΨΕΙΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Δ.Κ. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ             
  ΑΡΤΕΜΙΔΑ, 14/09/2011 
ΜΩΡΑΪΤΗ ΙΩΑΝΝΑΣ
                                 

Κοιν.:  Συμβούλιο Δ.Κ Αρτέμιδος,
                                           Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων- Αρτέμιδος,
                                                Μ.Μ.Ε.

                                               
ΜΕΡΟΣ Α΄ – ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2011.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22 /9/ 2011


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 22/9/2011


Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος 2011-2014

Η Διεπιστημονική  Ομάδα  Έργου  για την κατάρτιση του  Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου για τα έτη 2011 – 2014, επιθυμεί  τη  συμβολή  σας  στο  έργο  της  κατάρτισης και  με τη συμπλήρωση του επισυναπτόμενου ερωτηματολογίου, μέσω του οποίου ζητείται από τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς του Δήμου:

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα… Σπάτα

Στην αίθουσα αφίξεων του Ελ Βενιζέλος θα…στρατοπεδεύσουν από σήμερα οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Περιμένουν βλέπετε να υποδεχθούν τους εκπροσώπους της ενδιαφερόμενης για επένδυση εταιρίας. Από την Ιταλία, την Ελβετία, ενδεχομένως ακόμα και από την Ρωσία (από τους έχοντες τα κεφάλαια) θα έρθουν. Και μάλιστα με διαφορετικές πτήσεις. 

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αρτέμιδα

Υπό  μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα σε δασική έκταση στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγίου Σεραφείμ, στην Αρτέμιδα.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)


Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Αριθμ. Πρωτ.: 909

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε για το επόμενο χρονικό διάστημα κινητοποιήσεις ενάντια στην ακραία νεοφιλελεύθερη και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στον ευρύτερο
Δημόσιο Τομέα και τους Ο.Τ.Α., νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και χαράτσια. 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Μη νόμιμο έργο εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

Νέο stop σε έργο, που αφορά στο περιβάλλον, από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε μη νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον καθορισμό οριογραμμών τμήματος του ρέματος Ραφήνας στην περιοχή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων βορείων Μεσογείων του δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 LIVE @ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΑΤΩΝ

Τα κίτρινα ποδήλατα γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και κλείνουν  την καλοκαιρινή τους περιοδεία επιστρέφοντας στην Αθήνα για μια τελευταία εμφάνιση με διαθέσεις σαφώς ροκ
Μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου +10, τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τις ζωντανές εμφανίσεις. Αν το album  “+ 10” είναι η μουσική απεικόνιση μιας 10ετούς πορείας στη δισκογραφία, τότε η ζωντανή μεταφορά του στη σκηνή, θα πρέπει να δημιουργήσει χώρο για 10 χρόνων ξεχωριστές συνεργασίες, συναισθηματικά φορτισμένες μπαλάντες αλλά και δυνατά ροκ τραγούδια. Έτσι ξεκίνησε η δημιουργία μιας παράστασης που το concept
 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Μια απολαυστική νύχτα που μας ταξίδεψε τις αισθήσεις….."

Από Κατερίνα Παπαϊωάννου
«Θέλω να είμαι πάντα μαζί σου… Η αγάπη διώχνει πάντα τον φόβο…»
Μια νύχτα  με μελωδίες που άγγιξε τα ποιο ευαίσθητα κομμάτια τις ψυχής μας….Ένας συνετός συνθέτης και ένα αρχαίο κόσμημα μας ταξίδεψαν…
 
Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια από την τελευταία φορά που αποπλεύσαμε τον μουσικό συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη….Ο γνωστός συνθέτης  Σταμάτης Σπανουδάκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού , ερμήνευσε με ιδιαίτερη φροντίδα έργα του , επιδεικνύοντας μια θαυμαστή οικειότητα προς τη γραφή και το στυλ του. Ήταν, θεωρούμε, ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός με ιδιαίτερο μουσικό ενδιαφέρον.….

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σπάτων - Αρτέμιδος Αττικής: 6.132.770 ευρώ και 26.630.848 ευρώ σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Στη Βουλή κατατέθηκαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα στοιχεία για τα χρέη -μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις- των δήμων όλης της χώρας.
Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου η οποία πάντως ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον ο υπουργό Εσωτερικών Χάρς Καστανίδη προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.
Για τους τέσσερις μεγαλύτερους δήμους της χώρας προκύπτει ότι ο δήμος Αθηναίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 210.970.188 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 76.743.219 ευρώ. Ο δήμος Πειραιά έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 131.240.573 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 26.313.926 ευρώ. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 43.617.543 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 12.733.015. Ο δήμος Πάτρας έχει μακροχρόνιες υποχρεώσεις 27.490.160 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 19.638.412 ευρώ.

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ!

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛΑΣ ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί επιστρατεύονται για τις μεγάλες διαδηλώσεις, ενώ από την Αθήνα έχουν ταξιδέψει 30 διμοιρίες των ΜΑΤ, 15 ομάδες αστυνομικών της «Δέλτα» και 40 ομάδες αστυνομικών της «ΔΙ.ΑΣ».Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί ότι θα μεταφερθούν και τα δύο οχήματα εκτόξευσης νερού και ο σιδερένιος φράχτης που είχε χρησιμοποιηθεί στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των «Αγανακτισμένων».

Σοκ και δέος για τους μισθούς στο Δημόσιο

Έντονες αναμένονται οι αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων, μετά τις ανακοινώσεις Βενιζέλου για τις σαρωτικές αλλαγές στον δημόσιο τομέα, από τις οποίες θίγονται με δραματικό τρόπο οι εργαζόμενοι με μέσες και υψηλότερες αποδοχές.

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ:ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011


Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος δια μέσου της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων-δημοτών του για αίμα, διοργανώνει για άλλη μια φορά Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.
Η Αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στα Δημοτικά Ιατρεία, Λεωφόρος Αρτέμιδος 161 Αρτέμιδα.