Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα… Σπάτα

Στην αίθουσα αφίξεων του Ελ Βενιζέλος θα…στρατοπεδεύσουν από σήμερα οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Περιμένουν βλέπετε να υποδεχθούν τους εκπροσώπους της ενδιαφερόμενης για επένδυση εταιρίας. Από την Ιταλία, την Ελβετία, ενδεχομένως ακόμα και από την Ρωσία (από τους έχοντες τα κεφάλαια) θα έρθουν. Και μάλιστα με διαφορετικές πτήσεις. 


Γι αυτό και ακόμα αυτή την ώρα, στην ΑΕΚ είναι αδύνατον να προσδιορίσουν αν οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν απόψε το βράδυ ή αύριο το μεσημέρι ή ακόμα και την Τετάρτη. Βεβαίως στην διοίκηση της Ένωσης, όπως έχουμε ήδη γράψει, ο χρόνος δεν είναι το μεγαλύτερο ζήτημα. 

Αυτό που ενδιαφέρει τους ανθρώπους της ΑΕΚ, είναι να μπορέσουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας να αποδείξουν πως όσα έχουν μεταφέρει προφορικά σχετικά με το ενδιαφέρον τους για την επένδυση στην ΠΑΕ, είναι ρεαλιστικά. Και ο μόνος τρόπος για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι με εγγυητικές αξιόπιστης τράπεζας. Είτε ελληνικής, είτε ευρωπαϊκής. Προφανώς ακόμα και αν έχουν μαζί τους τα περιβόητα δυο εκατομμύρια, δεν σημαίνει πως το deal θα κλείσει. Απαιτούνται μια σειρά από συμφωνίες σε επιμέρους ζητήματα. Οι εγγυητικές όμως, είναι η προϋπόθεση για να προχωρήσει οτιδήποτε.