Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.....

ΠΗΓΗspata-artemida.blogspot.com/

Το ελεγκτικό συνέδριο τραβάει το αυτί στον δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος 

Τελικά το θέμα της αμοιβής της δικηγορικής εταιρείας για την διεκδίκηση του 10% από την εκμετάλλευση του Ελληνικού δείχνει να έχει ανοίξει μεγάλη πληγή στην δημόσια εικόνα του Αντιδημάρχου Χρ. Μάρκου.
Αν και από μερίδα του τοπικού τύπου γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να εμφανιστεί ως «σοφός», χρεώθηκε ότι ναυάγησαν οι μεθοδεύσεις του για την Δημιουργία του Φαραωνικού ΚΕΛ Β Μεσογείων (ευτυχώς!!!) ελέω ΣΤΕ, για άλλη μία φορά και  ενώ έσερνε για τόσο καιρό τον δήμαρχο και την παράταξη του πίσω από αποφάσεις του.
 Και όμως, η μία «γκάφα» διαδέχεται την άλλη.
Είχε φέρει λοιπόν κάπου γύρω στον Μάιο έκτακτα το θέμα της αμοιβής της δικηγορικής εταιρείας που θα αναλάμβανε την διεκδίκηση του 10% από την εκμετάλλευση του Ελληνικού. Σε προ ημερησίας δηλαδή επιχείρησε να περάσει μία απόφαση για 7% αμοιβή επί του διεκδικούμενου ποσού… ήτοι 35.000.000!!! ευρώ.
Η αντιπολίτευση τότε, κυρίως μέσω του Δ. Μάρκου αντέδρασε τονίζοντας ότι το ποσό είναι τεράστιο, με αποτέλεσμα το θέμα να αποσυρθεί. Τις μέρες που ακολούθησαν η ίδια δικηγορική εταιρεία δέχτηκε να πετάξει 22.500.000!!! ευρώ κατεβάζοντας την απαίτηση της στο 2,5%, ήτοι 12.500.000!!! ευρώ. (Συγνώμη αλλά τόσα εκατομμύρια μας ζαλίζουν…)
Κάπου εκεί το θέμα παγώνει….
Έρχεται λοιπόν στο χθεσινό 22/09/2011 συμβούλιο ο Γ. Κασίμης και το βάζει προ ημερησίας διάταξης θέμα, ζητώντας την ενημέρωση για το επείγον τότε θέμα και που βρίσκεται…
Αφού πήρε λοιπόν τον λόγο ο Αντιδήμαρχος και έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή κατέληξε ότι έχει ζητηθεί από τον Δήμο (;) η άποψη του ελεγκτικού συνεδρίου για το εν’ λόγω θέμα και ακόμα δεν υπάρχει απάντηση.
Ζητάει λοιπόν τον λόγο ο Δ. Μάρκου και καταθέτει την απάντηση «βόμβα» του ελεγκτικού συνεδρίου… « να εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις για τις πληρωμές των νομικών και δικηγόρων»  

 
Ερώτημα 1: Για ένα τόσο επείγον και σημαντικό θέμα πόσες μέρες θέλουν οι υπηρεσίες του δήμου να κοινοποιήσουν ένα έγγραφο;
Ερώτημα 2: Μήπως ο Αντιδήμαρχος Χρ. Μάρκου γνώριζε την απάντηση και προτίμησε να την… «κρύψει»;
Ερώτημα 3: Στο ερώτημα με ΑΠ 6755 προς το ελεγκτικό συνέδριο, δεν εμφανίζεται ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος αλλά ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου…. Έκανε τελικά ερώτημα  στο ελεγκτικό συνέδριο ο δήμος Σπάτων Αρτέμιδος ή το θέμα θα έμενε στο 2,5% (12.500.000!!! ευρώ) εάν δεν επέμβαινε ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου;