Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινοπωρινή βολτα στο νέο εκπτωτικό χωριό ΜcArthurGlen Designer Outlet!

 Το φωτορπορτάζ από το νέο μεγάλο εκπτωτικό χωριό McArthur Glen Designer Outlet στα Σπάτα τράβηξε το ενδιαφέρον σας. Πρόκειται για το πρώτο "εκπτωτικό χωριό" στην Ελλάδα.

Το McArthurGlen Designer Outlet Athens είναι ένα εκπτωτικό χωριό, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών, που προσφέρει μεγάλα brands σε είδη μόδας, ομορφιάς και σπιτιού σε τιμές 35 - 70 % χαμηλότερες.



Σχεδιασμένο σε νεοκλασικό στυλ, προσεγμένο μέχρι την πιο μικρή λεπτομέρεια, το υπαίθριο κέντρο, είναι διαμορφωμένο σε δύο επίπεδα στα οποία κυριαρχούν απαλές αποχρώσεις σε συνδυασμό με πέργκολες και δρομάκια, και δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη πως περπατά σε μια γραφική γειτονιά της Αθήνας.

Το κέντρο καταλαμβάνει 21.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει 110 καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.

Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν οτι η απόσβεση της επένδυσης θα κυμανθεί στα συνήθη επίπεδα για τέτοιου είδους επενδύσεις, δηλαδή σε περίπου 10-12 χρόνια. Μάλιστα εκτιμάται οτι μόλις στον 2ο χρόνο λειτουργίας του, το 2012, το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα θα πετύχει κύκλο εργασιών 100 εκατομμυρίων ευρώ!

Στα θετικά του χωριού στα Σπάτα, σύμφωνα με την εταιρεία, συγκαταλέγεται η μικρή σχετικά απόσταση από την Αθήνα και η εγγύτητά του με το Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος".

Τα McArthurGlen Designer Outlets είναι μέλος της McArthurGlen Group, ηγέτιδας στην ανάπτυξη και διαχείριση εκπτωτικών κέντρων στην Ευρώπη. Ο όμιλος απαρτίζεται από 19 κέντρα στην Ευρώπη το 1995.

Τα 75 εκατομμύρια καταναλωτών που επισκέπτονται τα κέντρα κάθε χρόνο, προσελκύονται από τις χαμηλότερες τιμές κατά 35-70% από την προτεινόμενη τιμή λιανικής που ισχύουν όλο το χρόνο σε προϊόντα πολυτελείας, designer και high street μόδας. Το χαρτοφυλάκιο (portfolio) του ομίλου προσφέρει συνολικά 500.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικών χώρων. Σε αυτά θα προστεθούν ακόμη 100.000 τετραγωνικά μέτρα το 2011