Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΆΤΩΝ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του δήμου
www.spata.gr

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!!!

 Γράφει η Κατερίνα Παπαιωάννου
Και φυσικά αναφερόμαστε στον καθαρισμό της παραλίας της Αρτέμιδος που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.Μια κίνηση που δίνει πόντους στο έργο της Δημοτικής αρχής καθώς φαίνεται ότι ακούγονται τα όσα λέγονται περι καθαριότητας.

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ,οι μαριονέτες και οι κωλοτούμπες!




Γράφει η Κατερίνα Παπαιωάννου
«Όταν ήμουν μικρή μου άρεσε να κάνω παραστάσεις με θέατρο σκιών και μαριονέτες.Όταν η παράσταση δεν άρεσε στους φίλους μου, γιατί αυτό ήταν το κοινό μου , πολλές φορές μου τις καταστρέφανε χωρίς όμως να πειράζουνε εμένα...Έκλεγα για λίγο αλλά η μαμά μου πάντα μου έπερνε άλλες......έτσι πάντα είχα καινούριες..................»
«Άλλες πάλι φορές αναζητούσα το τσίρκο που ερχόταν κάθε Φθινόπωρο στα μέρη μας και με ευλάβια παρακολουθούσα τις παραστάσεις και πάντα περισσότερες από μια...Εκείνες οι κωλοτούμπες δεν είχαν τέλος και οι ακροβάτες περίφιμοι ...όλοι σε τεντομένο σκηνί ισοροπούσαν και εμείς γεμάτοι έκπληξη τους κοιτούσαμε. Νιώθαμε μεγάλη απογοήτευση όταν κάποιος  έχανε την ισοροπία του και έπεφτε στο κενό!!!»

ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Γράφει η Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Ο Συνεταιρισμός θα πάρει δάνειο, εάν εσύ εγγυηθείς με την προσωπική περιουσία σου». Αυτό κατήγγειλε ότι έλαβε ως απάντηση από την Τράπεζα Πειραιώς (η οποία ελέγχει, πλέον, την Αγροτική Τράπεζα), ο Χρήστος Μάρκου, πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοιονικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Στην Βουλή το θέμα των ζημιών σε καλλιέργειες στο δήμο Σπάτων

Ερώτηση σχετικά με τις ζημιές που προκαλούνται στις καλλιέργειες του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νάσος Αθανασίου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ερώτηση «αντιπλημμυρικά έργα έχουν ολοκληρωθεί μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο ύψος της Λεωφόρου Σπάτων. Μετά από αυτό το σημείο δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα και ως αποτέλεσμα αυτού είναι μια περιοχή χιλιάδων στρεμμάτων γεμάτη αμπέλια να έχει μετατραπεί σήμερα σε βάλτο».

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΑΝΤ1 στα Σπάτα με Λιαρέλη στο τιμόνι

Πολλές αλλαγές στον ΑΝΤ1. Η πρώτη έχει να κάνει με τον Στρατή Λιαρέλη, ο οποίος αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, η οποία δεν είχε καλυφθεί μετά την αποχώρηση του (θα πηδηχτώ από το παράθυρο) Γιώργου Λεβέντη.
Αν και ο γερμανός Αλεξάντερ Χόλαντ, θα παραμείνει στη θέση του διευθυντή του Ομίλου, είναι σαφές ότι ο Λιαρέλης θα είναι το νέο ισχυρό πρόσωπο του καναλιού των… Σπάτων.

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΣΤΙΣ "ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ" ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Γ.ΚΑΣΙΜΗΣ.



ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΣΙΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 200.000!!! ΕΥΡΩ
Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Η – Ε Ν Σ Τ Α Σ Η
Κατά της υπ’ αριθ. 327/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σπάτων -Αρτέμιδος
Κύριε Γενικέ,
Ενίσταμαι κατά της πιο πάνω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής Σπάτων - Αρτέμιδος που αφορούσε «λήψη απόφασης για κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού για την εργασία: «Απομάκρυνση μπαζών και λοιπών απορριμμάτων (κλαδιών) πόλεως και οικισμών έτους 2012, ποσού 199.260,00 ευρώ».

Η απόφαση αυτή ελήφθη την Τρίτη 21.08.2012 και αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Δήμου στις 28-08-2012, ύστερα από την 200/2012 όμοια απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η υπ’ αριθ. 32/2012 μελέτη της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, καταρτίστηκαν οι όροι δημοπρασίας και αναλήφθηκε η σχετική πίστωση. Στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 21275/28-06-2012 διακήρυξη δημοπρασίας και ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 18-07-2012 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής, μειοδότης της οποίας αναδείχθηκε η εταιρεία « Δ. Μάστορης – Α. Μητρογιάννης & ΣΙΑ Ε.Ε.»

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

400 ευρώ ο λογαριασμός νερού στον Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδος!


400 ευρώ ο λογαριασμός νερού στον Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδος!

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ
Για υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης διαμαρτύρονται κάτοικοι του δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν από 150 έως 400 ευρώ, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στον ΣΚΑΪ. Επιπλέον, σημειώνουν ότι οι τρέχοντες λογαριασμοί αφορούν καταναλώσεις του προηγούμενου έτους και έχουν ταχυδρομηθεί με μεγάλη καθυστέρηση.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ

Ενας σπάνιος τρυγγίτης πετάει στα Σπάτα

Εναν τρυγγίτη, ένα σπάνιο για την Ευρώπη παρυδάτιο είδος το οποίο αναπαράγεται στη Βόρεια Αμερική, παρατήρησαν στον χώρο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μέλη της Ομάδας Παρακολούθησης Πανίδας της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του αερολιμένα.

Κατά καιρούς περιπλανώμενοι τρυγγίτες εμφανίζονται σε περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου, κυρίως κατά τη φθινοπωρινή μεταναστευτική περίοδο. Για την Ελλάδα ωστόσο, πρόκειται γαι την πρώτη επίσημη καταγραφή του είδους.

Το McArthurGlen αναδείχθηκε σε «International Outlet Centre 2012»

Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen αναδείχθηκε σε «International Οutlet Centre 2012», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου για τα RLI (Retail&Leisure International) Αwards 2012.

Τα RLI Awards επιβραβεύουν την επιτυχία και τη δημιουργικότητα των πιο εντυπωσιακών ενεργειών στη βιομηχανία των retailersκαι leisure operators.Η επιτροπή που έκρινε τις υποψηφιότητες απαρτιζόταν από διακεκριμένους επιχειρηματικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο.

ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ.ΜΑΡΚΟΥ

 Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός η ΚΕΟΣΟΕ

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των συνεταιρισμών – μελών της, εξελέγη η νέα διοίκηση, με πρόεδρο ξανά τον Χρήστο Μάρκου.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, επανεκλέγοντας στη θέση του προέδρου τον Χρήστο Μάρκου (Α.Σ. Σπάτων), ο οποίος εκλέγεται συνεχώς στη θέση αυτή με διακομματική στήριξη από το 1990. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Κασαπάκης (ΕΑΣ Ηρακλείου), γενικός γραμματέας ο Μιχάλης Σαφάκας (ΕΑΣ Πατρών - επίσης μετέχει διαρκώς στο προεδρείο από το 1990) και ταμίας ο Κωνσταντίνος Κουκάκης (ΕΑΣ Πεζών). Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι: Γκουντελίτσας Χρήστος (ΑΟΣ Τυρνάβου), Καραγιάννης Γεώργιος (ΕΟΣ Σάμου) και Παπουτσής Γεώργιος (ΑΟΣ Νεμέας).  

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ????



Με ιδιαίτερη χαρά βρεθήκαμε ξανά μετά από την ανάπαυλα του καλοκαιριού στην αγαπημένη μας αίθουσα όπου πραγματοποιούνται τα Δημοτικά συμβούλια του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος. Μαυρισμένα κορμιά από τον καλοκαιρινό ήλιο και καυτά θέματα ήταν αυτά που αντίκρισαν τα μάτια μας , κατά την συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Ιδιαίτερη έκπληξη μας έκανε το θέμα Λήψη απόφασης για “Σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και Ε.Μ.Π. για την παροχή υπηρεσιών επιστημονικού συμβούλου για το θέμα της αποχέτευσης σύμφωνα με την εισήγηση της υπ’ αρ. 87/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Οι αντιδήμαρχοι κοντά στους μικροπωλητές κατά τον εορτασμό του Σταυρού.



Όχι μόνο φόβο αλλά και αναταραχή έχουν προκαλέσει στους μικροπωλητές  τα επεισόδια που προκλήθηκαν από την ομάδα της Χρυσής Αυγής  τόσο στο πανηγύρι της Ραφήνας όσο και σε κατά τόπους συνοικίες.
Ίσως αυτό να ήταν η αφορμή για να είμαστε και εμείς ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να περιφρουρήσουμε τον δικό μας τόπο , και τις δικές μας εκδηλώσεις.