Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ.ΜΑΡΚΟΥ

 Κλαδικός Αγροτικός Συνεταιρισμός η ΚΕΟΣΟΕ

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων των συνεταιρισμών – μελών της, εξελέγη η νέα διοίκηση, με πρόεδρο ξανά τον Χρήστο Μάρκου.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, επανεκλέγοντας στη θέση του προέδρου τον Χρήστο Μάρκου (Α.Σ. Σπάτων), ο οποίος εκλέγεται συνεχώς στη θέση αυτή με διακομματική στήριξη από το 1990. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Κασαπάκης (ΕΑΣ Ηρακλείου), γενικός γραμματέας ο Μιχάλης Σαφάκας (ΕΑΣ Πατρών - επίσης μετέχει διαρκώς στο προεδρείο από το 1990) και ταμίας ο Κωνσταντίνος Κουκάκης (ΕΑΣ Πεζών). Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ είναι: Γκουντελίτσας Χρήστος (ΑΟΣ Τυρνάβου), Καραγιάννης Γεώργιος (ΕΟΣ Σάμου) και Παπουτσής Γεώργιος (ΑΟΣ Νεμέας).  


Η μετατροπή της ΚΕΟΣΟΕ σε ΑΣ Κλαδικό αποφασίστηκε, παρά την εξάμηνη παράταση που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαιτίας των νομικών κενών και των ασαφειών που χαρακτηρίζουν το Ν 4015/2011, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης. Η μορφή του ΑΣ Κλαδικού επελέγη επειδή κρίθηκε ότι είναι πιο αντιπροσωπευτική στο διαχρονικό έργο της ΚΕΟΣΟΕ.
Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων απευθύνοντας χαιρετισμό και εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα της οργάνωσης για τη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών και του αμπελοοινικού κλάδου γενικότερα.
Συγκεκριμένα, παρέστησαν: Κατσινοπούλου Έφη (ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ.), Γκικόπουλος Γεώργιος (ΚΚΕ), Λίγδας Αθανάσιος (ΣΥΔΑΣΕ), Τσιφόρος Ιωάννης (Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΕΓΕΣ), Γιάννης Σταμόπουλος (Αντιπρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ), Σωτήρης Ιωάννου (Πρόεδρος ΕΔΟΑΟ), . Αντώνης Κουντούρης (Διευθυντής Φυτικής Παραγωγής), Κούρεντα Ευαγγελία (Αναπληρώτρια Διευθύντρια  Μεταποίησης και Τυποποιήσης ΥΠΑΑΤ), Καραγιάννης (Γ.Χ.Κ.), Σταυρακάκης Μανόλης (Καθηγητής ΓΠΑ) και πολλά στελέχη του ΥΠΑΑΤ.