Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

400 ευρώ ο λογαριασμός νερού στον Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδος!


400 ευρώ ο λογαριασμός νερού στον Δήμο Σπάτων- Αρτέμιδος!

ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ
Για υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης διαμαρτύρονται κάτοικοι του δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν από 150 έως 400 ευρώ, όπως αναφέρουν οι ίδιοι στον ΣΚΑΪ. Επιπλέον, σημειώνουν ότι οι τρέχοντες λογαριασμοί αφορούν καταναλώσεις του προηγούμενου έτους και έχουν ταχυδρομηθεί με μεγάλη καθυστέρηση.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
 
Ο τοπικός αντιδήμαρχος Αρτέμιδος, Πέτρος Πουλάκης, αρμόδιος για την Ύδρευση, έχει ομοίως δεχθεί δεκάδες διαμαρτυρίες δημοτών της περιοχής αναφορικά με το θέμα.
Ο κ. Πουλάκης υποστηρίζει ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή άφησε ανεξέλεγκτες 10.000 παροχές και δεν είχε εκδώσει σχετικούς λογαριασμούς για να πληρωθούν. Μετά και τη συνένωση των δήμων Σπάτων- Αρτέμιδος λόγω του Καλλικράτη  υπήρξε χρονική καθυστέρηση λίγων μηνών για να αποκατασταθεί το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποστέλλονται καθυστερημένα λογαριασμοί προηγούμενων ετών προς πληρωμή συμπληρώνει.
Επιπλέον, ο ίδιος αποδίδει τις αυξημένες χρεώσεις αφενός στη μεγαλύτερη κατανάλωση νερού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά για όσους έχουν αυτόματο πότισμα, στην επιβολή ΦΠΑ 23%, αλλά και σε προηγούμενες ανεξόφλητες οφειλές (είτε κατανάλωσης νερού είτε κάποιας τροχαίας παράβασης) που ενσωματώνονται στους τρέχοντες λογαριασμούς.
Αυτό που προβλέπεται για να διαπιστωθεί πιθανό ανθρώπινο λάθος είναι η αυτοψία στο ρολόι του κάθε καταναλωτή με παρουσία του ίδιου του δημότη, ενός αιρετού και ενός καταμετρητή. Από τους 150 δημότες με το συγκεκριμένο πρόβλημα- στο σύνολο 30.000 παροχών- ο Αντιδήμαρχος σημειώνει ότι μόνο σε 5 περιπτώσεις έγινε λανθασμένη καταγραφή και χρέωση. Σε όλους τους υπόλοιπους, όπως αναφέρει, οι χρεώσεις αφορούν σε πραγματικές οφειλές, οι οποίες εάν δεν εξοφληθούν θα γίνει διακοπή νερού, σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό.
Ωστόσο, εξαιτίας και της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Αρτέμιδος, Πέτρος Πουλάκης διαβεβαιώνει πως θα υπάρχει μία ανοχή.
Όσοι τέλος επιθυμούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό με την Υπηρεσία, μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης που έχει ανακοινωθεί στο site του Δήμου.