Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ


Μπορεί να πέρασε καιρός και να ξεχάστηκε το γεγονός που μας συγκλόνισε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και αφορούσε τους αγωγούς που ξεθάφτηκαν και έριχναν λήμματα στην θάλασσα της Λούτσας. Ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος κ.Πέτρος Πουλάκης  είχε πάρει το θέμα πάνω του . και μας είχε βεβαιώσει ότι θα μας εμφάνιζε τα ονόματα και τους υπευθύνους του συμβάντος αλλά δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!


Δυστυχώς η ευτυχώς για κάποιους το γεγονός δεν ξεχάστηκε πρόστιμα δεν καταβλήθηκαν ,ονόματα δεν εμφανίστηκαν και το “έγκλημα”καλύφθηκε τότε , αλλά ξαναέρχεται στο φώς  με παρέμβαση  φτάνοντας στον εισαγγελέα.Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος με ενδεχόμενο δόλο” από την κ.Δημήτρη Μάρκου κατατέθηκε στον εισαγγελέα.
Η δικαιοσύνη θα έρθει έστω και αργά ...
Για να δούμε αυτήν την φορά θα πάρουμε απαντήσεις και θα καταλογιστούν οι ευθύνες στους αρμόδιους??


Ιστορικό
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011.
Ο κ. Δημήτρης Μάρκου απαιτεί να έχει μια πλήρη ενημέρωση για τον ιδιοκτήτη αυτών των αγωγών και ζητάει να αποδοθούν ευθύνες για την καταστροφή που έχει προκαλέσει στην θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδος.
Συγκεκριμένα ο κ.Δημήτρης Μάρκου είπε:
«Έχω μια ερώτηση να απευθύνω στον αντιδήμαρχο κ.Πουλάκη Πέτρο, όσον αφορά τους αποχετευτικούς σωλήνες που βρέθηκαν στην παραλία γύρω στα μέσα Ιουνίου, κατά των καθαρισμό των φυκιών
Δεν γνωρίζω εάν έχει βρεθεί ο υπεύθυνος και εάν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του ΠΑΚΟΕ, Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών ερευνών, η παραλία της Αρτέμιδος σε ένα μήκος γύρω στα 400 μέτρα είναι ακατάλληλη. Εννοώ ότι έχει κολοβακτηρίδια πάνω από το όριο που είναι 250/ανά 100ml νερού, όπως επίσης έχει και εντερόκοκκο πάνω από 100/ανα 100ml νερού.
Είναι φανερό ότι τα παραπάνω ευρήματα διαπιστώθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο που βρέθηκαν οι αγωγοί και σχετίζονται άμεσα με τα λύματα που διοχετευόντουσαν στην θάλασσα μέσω των παραπάνω αγωγών που ήταν θαμμένοι στην άμμο.
Ήδη το θέμα έχει καθυστερήσει αρκετά αφήνοντας εκτεθειμένους αρκετούς ανθρώπους που κολυμπάνε στην περιοχή
Θα πρέπει να λάβετε κάποια μέριμνα για ένα τόσο σημαντικό θέμα το οποίο θήγει την Δημόσια Υγεία και θα πρέπει να κάνετε άμεσες ενέργειες, εάν ήδη δεν τις έχετε κάνει και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες»  

Στην επόμενη συνεδρίαση ο κ. Πουλάκης ως αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε όπως φαίνετε και στο παρακάτω πρακτικό:

http://dmarkou.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6831.html#more