Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Σπάτα Αρτέμιδα δρόμοι με ιστορία 2.500 ετών

Δρόμοι με ιστορία 2.500 ετών

Στο λεύκωμα «Αττικής Οδοί - Αρχαίοι δρόμοι της Αττικής» παρουσιάζεται η αξία των κύριων οδικών αρτηριών κατά την αρχαιότητα, αλλά και η συνύπαρξή τους με τον σύγχρονο οικιστικό ιστό

Αρχαία οδός προς Ερχιά και Βραυρώνα, κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου Σπάτων και της οδού Λεονταρίου (Αρχείο Β' ΕΠΚΑ).
Αρχαία οδός προς Ερχιά και Βραυρώνα, κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου Σπάτων και της οδού Λεονταρίου (Αρχείο Β' ΕΠΚΑ).
Eλάχιστοι γνωρίζουν σήμερα ότι διασχίζοντας έναν περιφερειακό δρόμο της Αττικής, όπως αυτόν που ενώνει τα Σπάτα με τη Λούτσα, κινούνται ακριβώς στην ίδια διαδρομή με εκείνη που έκαναν πριν από 2.500 χρόνια οι αρχαίοι πρόγονοί μας.


Ενα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, μέσα από τους δρόμους, όπως αυτοί σχεδιάζονταν στην... ίδια ρότα μέσα στο πέρασμα των αιώνων, αποτελεί η έκδοση «Αττικής Οδοί - Αρχαίοι δρόμοι της Αττικής».
Ενα λεύκωμα ξεδιπλώνει και «ζωντανεύει» εικόνες από τους δρόμους της αρχαίας Αττικής, που κρατούν ακόμη και σήμερα καλά κρυμμένη την ταυτότητά τους. Η πιο συγκλονιστική αίσθηση που αφήνει το συγκεκριμένο έργο είναι ότι η αρχαιότητα συνυπάρχει δίπλα και κάτω από τον σύγχρονο οικιστικό ιστό της Αττικής.
  Το τελευταίο τμήμα της Ιεράς Οδού που καταλήγει στο Τελεστήριο της Ελευσίνος.

Το τελευταίο τμήμα της Ιεράς Οδού που καταλήγει στο Τελεστήριο της Ελευσίνος