Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«ΚΑΥΤΑ ΝΕΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ



                                                       Γράφει η Κατερίνα Παπαϊωάννου

Μαύρο Σαββατοκύριακο πέρασαν οι καταστηματάρχες μαζικής εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος στα Σπάτα με αφορμή τα «ραβασάκια» που μοίρασε ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος και που αφορούν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το 2011.

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου στις 10 Μαρτίου 2012 στον τύπο και στις ηλεκτρονικές εφημερίδες του Δήμου μας  «ΚΑΝΝΕΣ» Ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ.»
Συγκεκριμένα τότε είχα γράψει:
Ο  κ.Γκινοσάτης ως ειδικός μας ενημερώνει με έντονο τρόπο ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο μια και είχε παρθεί και πέρσι απόφαση για 40,00 το τμ  και ότι δεν ότι είναι ψευδής μια τέτοια δήλωση και φυσικά όλος ο πλούτος έχει συσσωρευτεί στην παραλία  «των Καννών», συγχωρέστε με ,στην παραλία της Αρτέμιδος , διότι τα «έρημα» Σπάτα παραμένουν έρημα εκτός και αν έρθει θάλασσα στην Μυκηναικών Τάφων.


Για να λυθούν όλων μας οι απορίες έχει υπογραφεί αυτό που υποστηρίζει ο κ.Γκινοσάτης αλλά φυσικά είναι παγίδα διότι η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε στις 22/9/2011 και αφορά το Ν 242 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Η «παγίδα» λοιπόν έγκειται στο γεγονός ότι η απόφαση πάρθηκε στο τέλος της σεζόν των καταστημάτων της παραλίας και γενικότερα και φυσικά σωστά υποστηρίζουν οι μαγαζάτορες ότι πλήρωναν 20.00 ευρώ το τμ.
Να είμαστε λοιπόν ειλικρινείς διότι πλέον με τα πρακτικά που τηρούνται και με όσα αναρτώνται στην διαύγεια τίποτα δεν μένει κρυφό και όλα είναι με πλήρη διαφάνεια , απλά κάποιος πρέπει να έχει τον χρόνο να ψάχνει και να βρίσκει.

Επίσης να σημειώσουμε δύο επιπλέον σημεία που είναι μελανά….
Στην απόφαση 242 στις 22/9/2011 υπήρχαν Δημοτικοί σύμβουλοι που μειοψήφησαν μια και θεώρησαν την εισήγηση ελλιπής , και όχι τεκμηριωμένη βάση της εμπορικότητας της περιοχής και ευρύτερης μελέτης των σημείων του Δήμου μας. (βλέπετε το πρακτικό όπως παρακάτω).Το ίδιο έγινε και χθες όταν ο κ.Τσαντήλας  είπε ότι η μελέτη είναι ελλιπής.( δεύτερη φορά).

Δεύτερο σημείο είναι ότι πέρα από το ότι είμαστε  ένας ενιαίος Δήμος είναι διαφορετικός ο συντελεστής εμπορικότητας σε παραλία Αρτέμιδος  και Σπάτα , όπως είναι και διαφορετικός ο συντελεστής εποχικότητας. Στα Σπάτα το κόστος ενοικίασης είναι 5ευρώ μέχρι  20 ευρώ το τ.μ και αυτό τείνει να μειωθεί λόγο της  μειωμένης εμπορικότητας, πως λοιπόν ζητάμε να εξισωθούμε με την Αρτέμιδα και το φιλέτο της παραλίας που εκεί είναι μεγαλύτερα τα κόστη ενοικίασης, και που και πάλι τα 30,00 ευρώ που πρότεινε ο κ. Δήμαρχος  και τον ευχαριστούμε είναι ακόμα απαγορευτικά!!!”

Σήμερα σε μια έρευνα που έκανα στην διαύγεια ανακάλυψα ότι είμαστε ο μοναδικός Δήμος που συνεχίζει να ζητάει αυτά τα ποσά όταν όμοροι δήμοι μας δεν ξεπερνούν τα 20-22 ευρώ το τμ ενώ τα φιλέτα της παραλίας δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ το τμ.

Συγκεκριμένα για να μιλήσουμε πάντα με νούμερα και στοιχεία ο Δήμος Μαραθώνος έχει στις 30/11/2011 απόφαση για τα τέλη του 2012 αριθμός απόφασης 425/2011



Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου απόφαση 211 του έτους 2011 για τα τέλη του 2012 ως ακολούθως:

Ο δήμος Παιανίας απόφαση 16/2011 για το 2011 και απόφαση 58/2011 για το 2012 ως ακολούθως:


Είναι λογικό λοιπόν να πιάνει το παράπονο τους καταστηματάρχες στα έρημα Σπάτα που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν βιοποριστικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε να έχουν και τον «πόλεμο» της Δημοτικής Αρχής με αυξήσεις και ποσά που Αμή τι άλλο θα έπρεπε να είχαν προταθεί μετά από έρευνα στην ευρύτερη περιοχή.

Καλό θα ήταν να επανεξεταστεί το θέμα και να αποδοθούν στα μαγαζιά εκ νέου τα καινούρια ποσά για να πληρωθούν έτσι όπως πρέπει χωρίς  ο δήμος μας να φαίνετε ως Δήμος «Καννών».