Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ "ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ"


Κοντεύουν σχεδόν 2 χρόνια από εκείνη την ομιλία στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο που άφησε υποσχέσεις τους Δημότες “. Για να γίνουν τα ΣΠΑΤΑ και η ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ”.
Σήμερα παρ όλα αυτά ζούμε μια άλλη πραγματικότητα σε έναν ενιαίο Δήμο που σίγουρα έτσι δεν είχαμε ονειρευτεί...και εκεί όπου περιμένουμε να δούμε μια όαση ενα φως και μια αλλαγή τόσο περισσότερο μια μαυρίλα απλώνεται στον τόπο μια ερημιά με μηδέν προοπτική ανάπτυξης.
Προϋπολογισμοί, ισολογισμοί με υψηλά νούμερα δάνεια στα δάνεια και ο Δήμος χρεώνεται όλο και ποιο πολύ...και υποσχέσεις και δικαιολογίες...
τότε μας είπατε 
 
Ήρθαμε για ν’ αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. και μέχρι σήμερα δεν το εισπράξαμε....
Με κοινωνικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση για τα μεγάλα θέματα θα προχωρήσουμε μπροστά και γρήγορα. Θα αφήσουμε πίσω τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. πότε έγινε διαβούλευση για τα σημαντικά θέματα και δεν θυμάμαι;;;
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ άλλοθι και δικαιολογία για καμιά καθυστέρηση. όλα γίνονται με καθυστέρηση και κάποια δεν γίνονται καν...
. Αυτά τα βήματα φιλοδοξούμε να τα κάνουμε άλματα δημιουργίας τα τελευταία άλματα που είδαμε ήταν αυτά που κάνουν οι αθλητές στους ολυμπιακούς αγώνες...
Δυστυχώς κ.Μάρκου Δήμαρχε της Αρτέμιδος και των Σπάτων τα γραπτά μένουν και αν ο κόσμος δεν θυμάται καλό είναι να του κάνουμε και καμιά υπενθύμιση που και που έτσι για την ιστορία να μην ξεχνιόμαστε έχετε λίγο ακόμα χρόνο για να μας πείσετε για τα όσα μας υποσχεθήκατε γιατί σίγουρα δεν θα ήθελα να ακολουθήσετε την πορεία του αείμνηστου “λαοπλάνου” Παπανδρέου που όλο υποσχέσεις και “θα” μας γέμισε κάποτε... αξίζει μια προσπάθεια για να μπορείτε εμάς τους Δημότες να μας κοιτάτε στα μάτια και να μας δώσετε πίσω όταν λήξη η θητεία σας την πόλη που ονειρευτήκαμε!!!
Σας επισυνάπτω την πλήρη ομιλία όπως αυτή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο στις 9/1/2011....

9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ που είπε:

Πριν απ’ όλα ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μου σ’ όσες και σ’ όσους μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους στις εκλογές του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. Ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στις ΝΕΕΣ και στους ΝΕΟΥΣ, όχι μόνο για την εμπιστοσύνη, που μας έδειξαν, μα κυρίως για την έμπνευση που μας προκάλεσαν σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Φίλες και Φίλοι,

Νέες και Νέοι,

Τώρα που η εκλογική αντιπαράθεση τελείωσε.

Τώρα που η ώρα της ευθύνης και της συνέπειας έφθασε θέλω απλά και ξεκάθαρα να πω, πως οι εκλογές του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ δεν ανέδειξαν Δήμαρχο της πλειοψηφούσας παράταξης. Ανέδειξαν τον Δήμαρχο των ΣΠΑΤΩΝ και της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.

Ανέδειξαν τον Δήμαρχο ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μ’ αυτό το πνεύμα ακριβώς θα διαχειριστώ τα δημοτικά πράγματα και το ξαναλέω τώρα, που οι εκλογές τελείωσαν και δεν υπάρχει λόγος επίκλησης λεκτικών πυροτεχνημάτων.

Σεβασμιότατε, κυρία Υπουργέ, κύριοι Βουλευτές,

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Φίλες και Φίλοι,

Είχαμε πει πριν τις εκλογές και σήμερα το επαναλαμβάνουμε ρητά.-

Δεν ήρθαμε για να ακυρώσουμε το έργο των προκατόχων μας. Στα χρόνια που πέρασαν έγιναν βήματα προόδου σημαντικά και στην Αρτέμιδα και στα Σπάτα. Αυτά τα βήματα φιλοδοξούμε να τα κάνουμε άλματα δημιουργίας. Ήρθαμε για να δώσουμε την δική μας συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου.

Με σεβασμό στον πολίτη, με ευθύνη και συνέπεια θα διαχειριστούμε ως Δημοτική Αρχή, τις τύχες αυτού του τόπου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τα σημεία αμφισβήτησης του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το μέγεθος των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης. Όπως γνωρίζουμε καλά την οικονομική δυσπραγία των δυο ΟΤΑ που συνενώθηκαν σε ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟ.

Αυτή η γνώση των δυσμενών πολιτικών και οικονομικών συνθηκών, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ άλλοθι και δικαιολογία για καμιά καθυστέρηση.

Θα εφαρμόσουμε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ με προσήλωση στις αρχές μας και με συνέπεια στις πράξεις μας. Δεν ζητάμε πίστωση χρόνου. Δεν συζητάμε περίοδο χάριτος.

Ζητάμε την συμμετοχή των πολιτών στην διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων. Ζητάμε την κριτική του έργου μας. Και δεν ζητάμε την κρίση του πολίτη στο τέλος της τετραετίας. Ζητάμε την κρίση του σε βάση καθημερινή.

Υπάρχουν δημοτικά ζητήματα που απαιτούν λύσεις τώρα. Σ’ αυτές τις λύσεις θα προχωρήσουμε αμέσως. Με κοινωνικό διάλογο και δημόσια διαβούλευση για τα μεγάλα θέματα θα προχωρήσουμε μπροστά και γρήγορα. Θα αφήσουμε πίσω τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Μακριά από εμάς η έννοια του «πολιτικού κόστους». Δεν μας αγγίζει αυτή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του τόπου και η ανάγκη της κοινωνίας. Αυτά θα υπηρετήσουμε αταλάντευτα. Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς καθυστερήσεις. Κι αν οι λύσεις απαιτούν συγκρούσεις με κατεστημένες αντιλήψεις, με υπευθυνότητα και προσοχή θα προχωρήσουμε σ’ αυτές με ΤΟΜΕΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ εκεί που αυτές απαιτούνται.

Δεν ήρθαμε για να εκλεγούμε ξανά με ισορροπίες και συμβιβασμούς στο τέλος της θητείας μας.

Ήρθαμε για ν’ αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Για να δώσουμε λύσεις Για να βρει ο τόπος την αξία που έχει. Για να νιώσει ο πολίτης πως η διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων είναι δική του υπόθεση. Για να γίνουν τα ΣΠΑΤΑ και η ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΠΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ.

Μόνο τότε και μόνο τότε θα πούμε ότι πετύχαμε.