Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

Ένας 43χρονος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στα Σπάτα, όπου λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να διαπράξει ένοπλη ληστεία σε μίνι μάρκετ στην περιοχή της Ραφήνας.

Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έκλεισε την πόρτα ασφαλείας του καταστήματος αποτρέποντας την είσοδό του. Στη συνέχεια, αφού ο δράστης πυροβόλησε στην πρόσοψη του καταστήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο υλικές ζημιές, διέφυγε επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση, αλλά εντοπίσθηκε λίγο αργότερα μετά από αναζητήσεις στα Σπάτα και συνελήφθη.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , ο συλληφθείς είχε διαπράξει άλλη μία ένοπλη ληστεία τη Δευτέρα βράδυ σε καντίνα στην Αρτέμιδα αφαιρώντας από τον ιδιοκτήτη της καντίνας και πέντε πελάτες χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκα, ένα πολεμικό αυτόματο τυφέκιο, μία επαναληπτική καραμπίνα, δύο γεμάτοι γεμιστήρες,1346 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα αμυντικές χειροβομβίδες, επτά μαχαίρια, τέσσερα σπαθιά, δύο αεροβόλα και οκτώ βιβλιάρια τραπεζών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.