Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Η Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το γεφύρι των Σπάτων.....

 ΠΡΟΣ:   Κύριο ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΥ

ΚΟΙΝ.: - Κύριο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΓΕΤΗ
                Αντιδήμαρχο
             - Κύριο ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ
               Αντιδήμαρχο
            - Κύριο ΣΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΑΤΟ
              ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
              ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
                ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ


Κύριε Δήμαρχε:
Είναι γνωστό πως δεν έχει υπάρξει απάντηση σας ή των υπηρεσιών του Δήμου, στο μεγαλύτερο μέρος των επιστολών και αιτήσεων που σας έχω αποστείλει, γεγονός που
αδιαμφισβήτητα τεκμηριώνει, ένα τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τελείως διαφορετικό από αυτόν, που είχατε διακηρύξει προεκλογικά το 2010. Εγώ όμως θα επιμείνω και θα αιτήσω την απάντηση σας, σε θέματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου και επαναφέροντας σοβαρά θέματα που στο παρελθόν δεν απαντήσατε, καθώς μπαίνοντας στην προεκλογική περίοδο, η πολιτική επικοινωνίας (επιχειρήσεις επιρροής του κόσμου), υποχρεώνουν την εκάστοτε εξουσία, να δίνει έστω και κάποιες απαντήσεις, εν κινδύνου εκλογικών απωλειών! Μήπως έστω και έτσι πληροφορηθούμε κάτι!Θέμα πρώτο:
Η επισκευή της γέφυρας επί της λεωφόρου Σπάτων, στο ύψος των ορίων του Δήμου μας, με τον Δήμο Παλλήνης
Κύριε Δήμαρχε:
                        Είμαι και εγώ μία από τους χιλιάδες κατοίκους του Δήμου μας, που δεν εργάζονται εντός των ορίων του, αλλά εκτός αυτών και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Βιώνω όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου, την καθημερινή ταλαιπωρία της μετακίνησης προς και από την εργασία μου, σε μια πόλη τα Σπάτα που η αστική συγκοινωνία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η όποια κατά ελάχιστο συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, υπάρχει κυρίως για το εκπτωτικό χωριό (κατόπιν αιτήσεως επτά ατόμων). Χρησιμοποιώντας καθημερινά το αυτοκίνητο μου, με υπέρογκο κόστος για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, μετακινούμε προς και από την εργασία όπως εκατοντάδες συμπολίτες μου! Με έκπληξη διαπίστωσα ένα πρωινό (δεν υπήρξε από
το Δήμο κανένα Δελτίο τύπου-ενημέρωση), την παράκαμψη στην λεωφόρο Σπάτων στα των ορία με την Παλλήνη, λόγο της «επισκευής» της κατεστραμμένης γέφυρας που υπάρχει επί της λεωφόρου. Εγώ προσωπικά, ουδεμία εργασία επισκευής δεν έχω διαπιστώσει εδώ και εβδομάδες. Απεναντίας κυκλοφορούν «πληροφορίες» ότι, δεν είναι έτοιμοι ούτε καν η μελέτη για την επισκευή της και ότι η εν λόγω επισκευή, δεν θα αποπερατωθεί πριν το 2015, για αυτό έστω και η καθυστερημένη επίσημη απάντηση- τοποθέτηση (μέσω δελτίου τύπου), του Δήμου για το θέμα, κρίνεται απαραίτητη!
Θα ήθελα να επισημάνω ότι, η παράκαμψη μέσω των παραπλήσιων δρόμων, εκτός από χρονοβόρα είναι και άκρως επικίνδυνη, καθώς οι δρόμοι είναι στενοί, με πολλές στροφές και αφώτιστοι, χωρίς αστυνόμευση με αποτέλεσμα, να διέρχονται παρά την απαγόρευση πούλμαν και φορτηγά! Ιδιαίτερα τις μέρες που βρέχει, για την διέλευση τους απαιτείται βάρκα και όχι αυτοκίνητο!
Κύριε Δήμαρχε:
Η ανωτέρω παράκαμψη, λόγο της «εν δυνάμει» επισκευή της γέφυρας, εκτός από χρονοβόρα, την χειμερινή περίοδο με ακραία καιρικά φαινόμενα, θα είναι μια παγίδα για τους οδηγούς και την καλοκαιρινή περίοδο θα απομονώσει την περιοχή, εξαιτίας της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρεσης που θα προκαλέσει.
Κύριε Δήμαρχε:
                         Πρέπει να ενεργήσετε άμεσα, για την επίλυση του θέματος! Ζητάτε από τους συνδημότες μου, να εμπιστευτούν το Κράτος, την Περιφέρεια και τον Δήμο, στην συντήρηση και τυχόν επισκευή λόγω καταστροφών, των εγκαταστάσεων του προτεινόμενου ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, ας ξεκινήσουμε κάτι πιο απλό- μικρό, που θα αυξήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους φορείς εξουσίας, την ταχεία επισκευή του γεφυριού!
Θέμα δεύτερο:
Η υπέρογκη χρέωση του νερού στους συμπολίτες μου
Πάμπολλες φορές έχω αναφερθεί στο θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στην τιμολόγηση του νερού(σχεδόν διπλασιασμός λογαριασμών), μέσω της πολιτικής της κλιμακωτού τιμολογίου, που υπέστησαν κυρίως τα νοικοκυριά στα Σπάτα! Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας, ακύρωσε και στις δύο διοικητικές κλίμακες εξέτασης, τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν προσφυγής πολιτών, αλλά ο Δήμος μας επιμένοντας, προσέφυγε στα Διοικητικά δικαστήρια! Διάβασα το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, με θέμα την μείωση κατά 15% στη τιμολόγηση του νερού, για το 2014! Διαπιστώνοντας το έντονο πανηγυρικό στυλ, του εν λόγω δελτίου, θα ήθελα κύριε Δήμαρχε να σας επισημάνω, ότι η μείωση 15% για το 2014, όταν οι παράτυπες αυξήσεις (συμφώνως Περιφέρειας) για το 2013, έφτασαν το 150% στους λογαριασμούς νερού των συμπολιτών μου, είναι θετικό βήμα, αλλά στην ουσία είναι σταγόνα στον ωκεανό! Θα ήθελα κύριε Δήμαρχε να σας υπενθυμίσω δύο παραγράφους, από ανάλογη επιστολή που σας είχα αποστείλει τον Μάρτιο του 2012:
Δυστυχώς για άλλη μια φορά πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την πόλη των Σπάτων, χωρίς να γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία, μέσω των συλλογικών οργάνων ενδοδημοτικής αποκέντρωσης (Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων, Επιτροπής Διαβούλευσης κ.α.). Η αύξηση ιδιαίτερα των τελών ύδρευσης για την Δημοτική Κοινότητα Σπάτων είναι μεγάλη, κυρίως στην κλίμακα 0-100 κμ(οικιακή κατανάλωση). Καταλαβαίνω την ανάγκη αύξησης της τιμής ώστε τουλάχιστον να καλύπτει την τιμή αγοράς του νερού από την ΕΥΔΑΠ, αλλά όλη την περαιτέρω αύξηση την θεωρώ μη αναγκαία, λαμβανομένου υπόψη και του μεγάλου αριθμού, ανείσπραχτων λογαριασμών. Επίσης ότι οι συνθήκες/ δεδομένα στην τοπική αγορά των Σπάτων, είναι διαφορετικά από τις συνθήκες δεδομένα στην τοπική αγορά της Αρτέμιδος και δεν είναι δυνατόν, να επιβάλλονται ενιαία τέλη κοινόχρηστων χώρων, προς τον εμπορικό κόσμο χωρίς σχετικές μελέτες.
Ελπίζω αυτοί που τόσο καιρό δεν πλήρωναν, να μην εξακολουθήσουν να μην πληρώνουν και για άλλη μια φορά μόνο οι συνεπής συμπολίτες μου, να επωμιστούν τα βάρη. Αυτά που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μου από την κεντρική κυβέρνηση, να μην τα βιώσουν σε τοπικό επίπεδο. Δυστυχώς οι αυξήσεις στους φόρους και τα τέλη στα Σπάτα είναι μια πραγματικότητα, με πολιτική απόφαση της Δημοτικής αρχής! Ας υπάρξει τουλάχιστον η ανάλογη ανταποδοτικότητα που προβλέπει και ο νόμος στο επίπεδο διαβίωσης μας. Αναμένω!


Μετά Τιμής
Φράγκου Ελένη
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων