Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΠΑΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑ: ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΑ!!!!!!!!!!!



Αντιδήμαρχοι , πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Πάρεδροι και άλλοι πολλοί καταργούνται στις Δημοτικές Εκλογές του 2014.
Ο νέος εκλογικός νόμος θα αφήσει πίσω του χιλιάδες «ορφανά» και πρωτοκλασάτα παλικάρια της τοπικής αυτοδιοίκησης.Ο εκλογικός Νόμος για τις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2014 θα ορίζει ενιαίο ψηφοδέλτιο μη παραταξιακό, μη κομματικό.
 Σύμφωνα με  όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης, στις δημοτικές εκλογές θα έχουμε δυο ψηφοδέλτια :  ένα για τους υποψήφιους Δημάρχους και ένα άλλο για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους . Και τα δυο θα είναι με αλφαβητική σειρά και δεν θα αναγράφουν την παράταξη /δήμαρχο που στηρίζει ο καθένας. 

 Χύμα στο κύμα μια κατάσταση.
ΠΡΩΤΟ: Δεν υπάρχει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προεδρεύει ο Δήμαρχος! Ορίστε το πρώτο «ορφανό»!  Χάσαμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τι κακό μας βρήκε!
ΔΕΥΤΕΡΟ :  Δεν υπάρχουν Αντιδήμαρχοι!! Ναι , ναι! Στο νέο εκλογικό σύστημα θα υπάρχει μόνο ένας Αντιδήμαρχος να αντικαθιστά τον Δήμαρχο.  Μάνι – μάνι πάρτε 5 ορφανά!  Πως θα ζήσουν από δω και πέρα οι προβεβλημένοι μας Αντιδήμαρχοι στην αφάνεια ενός απλού δημοτικού συμβούλου? Πως θα ζήσουν χωρίς μικρόφωνα, φωτογραφίες και προεδρεία σε συνέδρια?  Πως ?αχ πως?

Σας έχω και το χειρότερο αντιδημαρχόπουλά μου!!
Ο Αντιδήμαρχος δεν ορίζεται από τον Δήμαρχο! Όχι, όχι! 

Τέρμα οι «εκβιασμοί»: δεν θα σου ψηφίσω το θέμα αν δεν με κάνεις αντιδήμαρχο.  Ο Αντιδήμαρχος ψηφίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο!  Σας κοψοχόλιασα?
Και το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να εκλέξει όποιον θέλει ως αντιδήμαρχο με την μέθοδο της πλειοψηφίας.  Μπορείτε να φανταστείτε ένα δημοτικό συμβούλιο με  Δήμαρχο τον Χρήστο Μάρκου  και αντιδήμαρχο τον Τσαντήλα Χρήστο ??
Και όμως μπορεί να το ζήσουμε και αυτό!
 Ολοι οι παρατρεχάμενοι και οι πανηγυριώτες που συνωστίζονται στο πλευρό του κάθε Δήμαρχου για  προβολή, και γκλαμουριά, τώρα  ορφανεύουν!   Ο υποψήφιος Δήμαρχος πολύ λίγο θα μπορεί να τους βοηθήσει σε ένα ξεχωριστό ψηφοδέλτιο εκατοντάδων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων.
 Και όχι μόνο αυτό. Κορυφαίοι δημοτικοί σύμβουλοι με πολλούς σταυρούς προτίμησης , με το νέο νόμο,  θα πρέπει να διεκδικήσουν την πρωτιά με  εκατοντάδες αντίπαλους. Και οι 1000 ψήφοι που δίνανε παλιά πρωτιές, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο Θα είναι κάπου πιο πάνω από τον ..πάτο , λίγο πριν το τέλος των επιλαχόντων. 
Πολύ δύσκολες θα είναι επίσης και οι κολεγιές και οι ανταλλαγές ψήφων. «δώσε μου να σου δώσω»  ή όπως το λέμε συχνά πριν από την τελική μάχη!!!!
Τέρμα και τα «θα» και «θα» στους ψηφοφόρους.  Πώς να πείσεις τον συμπέθερο να σε ψηφίσει όταν δεν μπορείς να ψευδολογήσεις  ότι θα σε κάμει ο «μεγάλος» αντιδήμαρχο και μετά  θα φροντίσεις τα περαιτέρω του συμπέθερου?  Και τι θέλει ο κάθε έρμος συμπέθερος? Λίγο τσιμέντο στη λακκούβα του σπιτιού του.. Και για εφκειό έπρεπει να σε κάνει Αντιδήμαρχο αθεόφοβε!!!!
 Α χα!  σας έχω και το άλλο.

Στις 24 Μαίου 2014  θα ψηφίσουμε σε πέντε (5) κάλπες!! Ως εξής :
Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο, Περιφερειάρχη , Περιφερειακό Συμβούλιο και Ευρωβουλή.
Φανταστείτε τώρα τη την γιαγιά από τα Σπάτα ή την Αρτέμιδα  να πηγαίνει να ψηφίσει! Ο θεός και η ψυχή της ποιο ψηφοδέλτιο θα ρίξει στην κάθε κάλπη.  Στοίβα τα άκυρα πατριώτες!! Χιλιάδες οι χαμένοι ψήφοι. Πόσοι υποψήφιοι δεν θα κτυπάνε το κεφάλι τους που ακόμα και η μάνα τους έριξε άλλου για αλλού τα ψηφοδέλτια??
 Δυστυχώς ή ευτυχώς -θα σας γελάσω-… αλλά η Ελλάδα θα γεμίσει «πολιτικά ορφανοτροφεία» !!!!
Μαύρο δάκρυ θα ρίξουμε για την τύχη τους.. Mα από  «πρίγκιπας».. να καταλήξεις.."ορφανό" ?  
Μια σαμπάνια παρακαλώ, εις υγεία των «ορφανών»!!
  Για να δούμε λοιπόν με βάση το Πρωτοδικείο και την απόφαση 1203/2010 των περασμένων εκλογών ποιοι θα ήταν οι εκλεγόμενοι Δημοτικοί σύμβουλοι με βάση τον Νέο νόμο και να δούμε ποιά είναι τα δικά μας ορφανά?

Εκλεγμένοι
ΤΟΥΝΤΑ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
1073
ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΕΚΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΑ -ΕΜΜΥ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
814
ΜΑΡΓΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
721
ΜΠΟΤΖΙΟΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
690
ΣΕΡΕΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
673
ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
649
ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
647
ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
601
ΡΑΦΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ
595
ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
595
ΤΣΑΝΤΗΛΑ ΧΡΉΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
586
ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
574
ΚΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
566
ΓΚΙΝΟΣΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
557
ΜΠΕΡΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
535
ΜΠΕΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
531
ΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ
511
ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
495
ΛΙΓΚΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
486
ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
476
ΑΠΟΣΠΟΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
475
ΓΚΕΛΙΑ ΔΟΝΑΤΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
466
ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
464
ΚΑΤΡΑΜΑΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
450