Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα δέντρα του δρόμου που ενώνει τα Σπάτα με την Αρτέμιδα…

 Γράφει αναγνώστης μας.
Τελευταία μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο ζήλος που δείχνουν κάποιοι γεωπόνοι να φτιάξουν τα δέντρα του δρόμου που ενώνει τα Σπάτα με την Αρτέμιδα. Ένα έργο που συνεχίζει από το 2009 και ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ούτε φωταγωγηθεί, εν τούτης γίνεται προσπάθεια να σπάσει κάθε ρεκόρ δεντροφύτευσης. Χωρίς κάποια στοιχειώδη αρχιτεκτονική στην φύτευση δίνει την εντύπωση πως κάποιος “γνωστός” φυτωριούχος τα κονόμισε και ξεφορτώθηκε χιλιάδες δενδρίλια ποιός ξέρει και σε τι τιμές! Όλα αυτά πως μπορώ να τα μάθω σαν πολίτης; Μπορείτε εσείς  να κάνετε κάποια έρευνα και να μας

ενημερώσετε;( Έγινε διαγωνισμός; έγινε μελέτη; Ξέρουμε κόστος κατασκευής;)Θα το εκτιμούσα ειλικρινά.


Το έργο αφορά την λεωφόρο Σπάτων-Αρτέμιδα και ξεκινά από τα Σπάτα στα φανάρια μετά το ΑΒ Βασιλόπουλος και φτάνει μέχρι τις στροφές του Αη Γιάννη λίγο πριν την μεγάλη ευθεία προς πρώτα φανάρια Αρτέμιδας στον Άγιο Κοσμά και είναι μέρος του συνολικού έργου κατασκευή δρόμου Παιανίας-Σπάτων και Σπάτων Αρτέμιδας.
Ελπίζω και εύχομαι όλα να έχουν γίνει νόμιμα αλλά κάνει άσχημη εντύπωση σε μια περίοδο που ο Δήμος Σπάτων Αρτέμιδας και γενικά ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του με τους πολίτες και έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών, να γίνονται τέτοιες σπατάλες σε έργα ανούσια.
Ελπίζω να μας διαφωτίσει καποιος  σε αυτό το θέμα που δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά όλους μας καθώς το χρήμα που πιθανόν σπαταλιέται δεν είναι μόνο τοπικό.