Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ποιος τελικά διοικεί τον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος;

Ένταση και αντιπαραθέσεις προκάλεσε η ανοχή του Δημάρχου για επιστολές που έστειλε η ομοσπονδία συλλόγων Λούτσας που πλέον υπογράφει ως Ομοσπονδία συλλόγων Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, και ναι ενώ μιλάμε για ένα ενιαίο Δήμο σαφώς δεν μιλάμε για μια ενιαία ομοσπονδία καθώς τα Σπάτα και οι σύλλογοι των Σπάτων δεν ανήκουν σε καμία ομοσπονδία ,μετά την συνένωση δεν έχουν προσαρμοστεί κάτω από καμία ομπρέλα! 
Το θέμα δεν είναι Η «Πίτσι» η “Μίτσι”και η «Μπάρμπη» με ομπρέλα την ομοσπονδία των συλλόγων σφραγίδα της Αρτέμιδος, τείνουν να 

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ 2013


Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την αναζήτηση της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά που εξαφανίστηκε από το σπίτι της την περασμένη Κυριακή.

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την αναζήτηση της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά που εξαφανίστηκε από το σπίτι της την περασμένη Κυριακή.
Στις 10 περίπου το βράδυ της Πέμπτης, μετά από τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, βρέθηκε σε δασική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερών που ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού, η 13χρονη Χριστίνα βρέθηκε από διασώστες και αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του "Χαμόγελου" στο νοσοκομείο της Καβάλας, προκειμένου να γίνουν εξετάσεις και να βεβαιωθεί πως η μικρή είναι καλά στην υγεία της.

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ





«Στόχευε για το φεγγάρι…… ακόμα κι αν αστοχήσεις , θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ’Αστέρια»

    Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο Γήπεδο Μπάσκετ του Αγίου Νικολάου Αρτέμιδος  και ώρα 20.30 μ.μ. η Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Αν. Αττικής) και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, διοργανώνει μια φαντασμαγορική εκδήλωση με θέμα το «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ». Εκεί θα συναντηθούν όλα τα είδη μουσικής rock, heavy - metal, hip-hop, pop, jazz, ρεμπέτικο, λαϊκό, έντεχνο ή ότι άλλο αγαπάς σ’ένα διαγωνισμό τραγουδιού!

Η Ε.Ε. δεν πετάει άλλα λεφτά στα σκουπίδια... Με μια γνωμοδότηση-κόλαφο «τινάζει στο αέρα» το διαμορφωμένο στην Ελλάδα σκηνικό για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Η ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ανατρέπει τα σχέδια κυβέρνησης-εργολάβων, δίνοντας προτεραιότητα σε δράσεις πρόληψης-ανακύκλωσης και όχι σε υπερμεγέθη εργοστάσια επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων

Με μια γνωμοδότηση-κόλαφο, η ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών «τινάζει στο αέρα» το διαμορφωμένο στην Ελλάδα σκηνικό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξοστρακίζοντας «φαραωνικού» τύπου εγκαταστάσεις επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων που χωροθετούνται ανά τη χώρα. 

ΒΡΑΥΡΩΝΙΑ 2013 - ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Σπάτα:Μυκηναϊκοί τάφοι Σπάτων η απόλυτη εγκατάλειψη της ιστορίας και του πολιτισμού!



Ιστορία
Επιτύμβια Ανάγλυφα, Οι Σφίγγες, Ο Θαλαμωτός Τάφος των Σπάτων, Η Στήλη του Λυσέα, Η
Παλ/νική Βασιλική στο Σκμύθι, Επιτύμβια Στήλη "Βασιλέως Παύλου", Επιτύμβιες Στήλες
Βελανιδέζας

Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε και... για δήμαρχο



Με την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο εκλογών, η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν φιλοδοξούν να εξισορροπήσουν τη δυναμική των δύο αποτελεσμάτων.

Tου Γιωργου Π. Τερζη




Σε ταυτόχρονες κάλπες για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές αλλά και για την ανάδειξη των Eλλήνων ευρωβουλευτών καθώς επίσης και σε ανατροπή του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των δημάρχων έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου, έχοντας -κατά τα φαινόμενα- και τη συναίνεση ή ανοχή των δύο κυβερνητικών του εταίρων. Οι σχετικές συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, κάποιες φορές με τη συμμετοχή και του ίδιου του πρωθυπουργού, μπορεί να μην έχουν καταλήξει στο «διά ταύτα», ωστόσο στον πυρήνα του σχεδίου, ως απάντηση στην πολυδιάσπαση του κομματικού σκηνικού και την άνοδο ακραίων φωνών όπως η Χρυσή Αυγή, βρίσκεται ο διαχωρισμός της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο.Ταυτόχρονες κάλπες

Σπάτα Αρτέμιδα δρόμοι με ιστορία 2.500 ετών

Δρόμοι με ιστορία 2.500 ετών

Στο λεύκωμα «Αττικής Οδοί - Αρχαίοι δρόμοι της Αττικής» παρουσιάζεται η αξία των κύριων οδικών αρτηριών κατά την αρχαιότητα, αλλά και η συνύπαρξή τους με τον σύγχρονο οικιστικό ιστό

Αρχαία οδός προς Ερχιά και Βραυρώνα, κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου Σπάτων και της οδού Λεονταρίου (Αρχείο Β' ΕΠΚΑ).
Αρχαία οδός προς Ερχιά και Βραυρώνα, κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου Σπάτων και της οδού Λεονταρίου (Αρχείο Β' ΕΠΚΑ).
Eλάχιστοι γνωρίζουν σήμερα ότι διασχίζοντας έναν περιφερειακό δρόμο της Αττικής, όπως αυτόν που ενώνει τα Σπάτα με τη Λούτσα, κινούνται ακριβώς στην ίδια διαδρομή με εκείνη που έκαναν πριν από 2.500 χρόνια οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Χ. ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ



Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του
                   Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος

Αρτέμιδα, 21.5.2013

ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Χ. ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ
(Εκπροσώπου του ΟΠΑΣ στην Επιτροπή Διαβούλευσης)

  Η Δημοτική Αρχή Σπάτων – Αρτέμιδος αυθαιρετώντας για μια ακόμα φορά, εκδίδει Δελτία Τύπου κατά το δοκούν, υποκαθιστώντας τη συλλογική βούληση της Επιτροπής Διαβούλευσης, αφαιρώντας της το Δικαίωμα να έχει καταλήξει Η ΙΔΙΑ ως αρμόδιο, αυτοτελές, συλλογικό, γνωμοδοτικό όργανο στην έκφραση ελεύθερης γνώμης, για κάθε ένα θέμα χωριστά (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ) και βεβαίως την αποτύπωση των επιμέρους απόψεων, όπως επίσης οι ίδιοι νόμοι περί συλλογικών οργάνων αναφέρουν, για την Ελληνική Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας.
  Η απαράδεκτη εμμονή του αρμόδιου – προεδρεύοντος Αντιδημάρχου, κ. Αθ. Μαργέτη, να παρεμποδίσει πραξικοπηματικά την διεξαγωγή ψηφοφορίας στα θέματα διατύπωσης γνώμης της Επιτροπής (κατά τη συνεδρίαση στις 16.5.2013), αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του πως οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την Αυτοδιοίκηση και το θεσμό της Διαβούλευσης.
  Οι αρμόδιοι της Δημ. Αρχής Σ-Α κατάλαβαν καλά μέσα από την πραγματικά αποκαλυπτική συζήτηση που έγινε, μεταξύ των μελών της  Επιτροπής Διαβούλευσης, ότι σε περίπτωση ψηφοφορίας θα καταδικαζόταν (ακόμα και από δεδομένους «φίλους») η πολιτική τους και στα δυο κρίσιμα, κορυφαία ζητήματα (1ο και 2ο της Ημερήσιας Διάταξης της 16.5.2013), για το λόγο αυτό επέλεξαν να φιμώσουν την συλλογική έκφραση της Επιτροπής, με τις αυθαίρετες ερμηνείες του κ. Μαργέτη, τον οποίο όπως φαίνεται συνεπικουρούσαν στην ενέργειά του αυτή τόσο ο παρευρισκόμενος Δήμαρχος, κ. Χρ. Α. Μάρκου, όσο και οι άλλοι αντιδήμαρχοι, κ.κ. Χρήστος Γ. Μάρκου, Χ. Σερέτης και Π. Πουλάκης