Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΣΠΆΤΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!!

ΤΑ «ΣΚΑΤΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΕΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ….

«Καυτή πατάτα» το θέμα του αποχετευτικού για τον δήμο μας , που αλλάζει χέρια και να δούμε τελικά που θα καταλήξει και ποιόν θα κάψει. Συνεχίζει να  μην υπάρχει τελική απόφαση για το καυτό θέμα του αποχετευτικού του Δήμου μας και χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε και η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου όπως ακούσαμε από τα πουλάκια που κελαηδούν και δεν λέει να έρθει η άνοιξη….

Από όλα είχε το χθεσινό βράδυ  ΔΣ 23/1/2012  λίγο από ένταση λίγο από πάθος , λίγο από έντονες λέξεις, και πολλές ,πολλές κλίκες… Α ναι είχαμε και άτομα από την περιφέρεια,  από άλλες δημοτικές αρχές άλλων δήμων και φυσικά τέως Δημάρχους που ήρθαν  να μας τιμήσουν με την παρουσία τους…

Διαχωρισμένος ο κόσμος σε διαφορετικά πηγαδάκια να υποστηρίζει ο καθένας το δικό του συμφέρον την δική του παράταξη αλλά και τα δικά του προπάντων συμφέροντα , πάντα οικονομικής φύσεως μια και δεν φημιζόμαστε για το συναίσθημα μας…Εδώ ακόμα δεν έχουμε αισθανθεί δημότες ενός ενιαίου δήμου….
 Ας κουτσομπολεύουμε όμως λίγο  τα άτομα που εμπλάκηκαν στο χθεσινό σκάκι και να δούμε τι  αναφέρανε και τι κρύβει ο καθένας για το δικό του συμφέρον…Βέβαια δυστυχώς η ευτυχώς του καθενός το συμφέρον είναι διαφορετικό  και η δημοτική αρχή έχει το πεπόνι έχει και το μαχαίρι…

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΜΗΠΩΣ Η ΨΥΤΑΛΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ??



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ


Προς
 Όλους τους αρμοδίους
 Κύριοι,
Αφού υπήρχε λύση κοινωνικά και οικολογικά ενδεδειγμένη, οικονομικά συμφέρουσα, γιατί τόσα χρόνια καταδικάζετε την Ανατολική Αττική να ζει με το αίσχος των βοθρολυμάτων στους δρόμους !!!
Δεν το γνωρίζατε, σας το έκρυψαν ή συμβαίνει κάτι άλλο;  Έτσι ή αλλιώς οι ευθύνες σας είναι τεράστιες.
Γνωρίζετε τις μεγάλες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για να ματαιωθεί οριστικά το ΚΕΛ-τέρας-χαβούζα των Βορείων Μεσογείων στη θέση πλατύ Χωράφι.
 Η πρόσφατη αναζήτηση από τους Δημάρχους Ρ-Π και Σπ-Αρτ,  λύσης κοινωνικά αποδεκτής και τεχνολογικά προηγμένης, αποδεικνύει ότι η πρόταση της ΕΥΔΑΠ για το ΚΕΛ Βορείων Μεσογείων είναι τεχνολογικά ανεπαρκής, κοινωνικά απαράδεκτη, δεν σέβεται το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Κάηκε μονοκατοικία στην Αρτέμιδα Αττικής



Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:15 το μεσημέρι του Σαββάτου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε μονοκατοικία στην Αρτέμιδα Αττικής.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ‘Ο Ξενοφών’ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Αρτέμιδος πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ‘Ο Ξενοφών’ του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος .

Νέα γέφυρα στη θέση Πετρέζα της οδού Πικερμίου-Σπάτων

Στην επανακατασκευή της γέφυρας επί της οδού Πικερμίου-Σπάτων στη θέση Πετρέζα, που ύστερα από κάθε έντονη βροχόπτωση ήταν εκτός κυκλοφορίας, και εγκυμονούσε κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα από την υπερχείλιση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας στη συγκεκριμένη θέση, προχώρησε η περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής. Το νέο έργο δόθηκε στην κυκλοφορία στις αρχές Ιανουαρίου 2012.

Δημαρχείο Σπάτων--Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος δια μέσου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει τις ανάγκες των κατοίκων-δημοτών του για αίμα, διοργανώνει για άλλη μια φορά Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.
Η Αιμοδοσία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Σπάτων (Βασ. Παύλου 108 και Φλέμινγκ) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ένα νέο πάρκο για το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος

Ένα ακόμη πάρκο, έκτασης 24 στρεμμάτων, ολοκλήρωσε και παρέδωσε το Δεκέμβριο ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στους γείτονές του στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, στο πλαίσιο της δέσμευσής του να συμβάλλει στη διατήρηση του περιβάλλοντος των γειτονικών κοινοτήτων, με τη δημιουργία χώρων αστικού πρασίνου.

Ο χώρος για τη διαμόρφωση του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2011, βρίσκεται εντός του επιχειρηματικού πάρκου των Σπάτων, στη θέση «Πέτρα-Γιαλού-Βούλια-Προκαλήσι» και περιλαμβάνει:

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δημήτρης Μάρκου ----Ο αν. Συνήγορος του Καταναλωτή δίπλα στα συμφέροντα των καταναλωτών


Ο αν. Συνήγορος του Καταναλωτή αποκλειστικά στο

Ο μέσος έλληνας δανειολήπτης χρωστάει κατά μέσο όρο σε 3,8 τράπεζες. Οι τράπεζες αρνούνται συλλήβδην τη διαπραγμάτευση κατά το πρώτο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τόσο ενώπιον του Συνηγόρου του Καταναλωτή, όσο και ενώπιον των άλλων φορέων που έχουν επισήμως αναλάβει να φέρνουν σε πέρας τη διαδικασία. Παρόλα αυτά, 65 φορείς -καταναλωτικές ενώσεις και δικηγορικοί σύλλογοι- επιχορηγούνται με το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ (με τις ευλογίες του υπουργού Εργασίας) για να βοηθούν τους δανειολήπτες στην επίτευξη εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις τράπεζες. Αποτέλεσμα; Από τις 6875 αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού, οι 2669 απορρίφθηκαν, οι 3744 εκκρεμούν και μόνον σε τρεις περιπτώσεις έχει επιτευχθεί συμβιβασμός. 
Ο Θωμάς Σίδερης συνομιλεί εφ' όλης της ύλης με τον αναπληρωτή Συνήγορο του Καταναλωτή, κο Δημήτρη Μάρκου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 23/1/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ        ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 01/2012
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ       
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ        ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 1765/19-01-2012
-----       
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε να προσέλθετε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων – Αρτέμιδος, που θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8:00 μ.μ., για συζήτηση επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: